Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 54

• 44 048
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
И аз съм в Сити на диспансер. В държавния няма да стъпя повече.

# 586

Аз се лекувам в Централ онко Хоспитал / Медлайн в Пловдив. Доволна съм от болницата и лекарите. Бих изчакала ПЕТ скенера и с резултатите веднага при онколозите. Само не се панирайте. Стискам палци на баща ви, че почти ми е наборче!
Много благодаря,здраве и орегръдки силни от мен.Няма как да несе панирам,защото те ми го сервираха едва ли не че умира.....трябва незабавно лечение,да му се удължи живота.при което аз бях тотален срив.Измъчваме че крием от него ,абе въобще какво ще става нз.
[/quote]

# 587
  • Враца
Петното на белия дроб може да е от много неща. При мен най- логичното беше от пневмонията. След като не изчезваше от антибиотици се усъмниха за рак. Дори скенера който направиха не беше сигурен, че другото което виждат е тумор. Това се доказва с бронхоскопия и последващи паталогични изследвания. На мен дори две ми правиха защото първата не показа наличие на туморни клетки и имаше разминаване със скенера. Така, че това петно само по себе си може да означава много неща.

# 588
Петното на белия дроб може да е от много неща. При мен най- логичното беше от пневмонията. След като не изчезваше от антибиотици се усъмниха за рак. Дори скенера който направиха не беше сигурен, че другото което виждат е тумор. Това се доказва с бронхоскопия и последващи паталогични изследвания. На мен дори две ми правиха защото първата не показа наличие на туморни клетки и имаше разминаване със скенера. Така, че това петно само по себе си може да означава много неща.
Дано да е друго

# 589
  • София /Абсурдистан
И аз се лекувам в Сити клиник. Нямам забележи никакви. Специалистите са на ниво, а техниката е възможно най- добрата. Не мърдам на друго място. Не бих си причинила доброволно разни мизерии. То като че ли не ми стига гадната диагноза, ами и това.
Относно петно в белия дроб - ако не е най- лошото, може да е от срастване от тежко възпаление. Аз преди години имах пневмония, която много бързо се обърна на плеврит. Сега на рентген се вижда следа от срастване като тъмна ивица и винаги ме питат за това дали знам.
На ЯМР се вижда всичко обаче. Аз си правя на гръбнака за всяко явяване на ТЕЛК. Ако са казали, че има проблем, значи, за съжаление, е така.

# 590
Вчера трябваше да започнем втора ХТ. На 5 април /седем дни след вливката/при пълна кръвна картина  левкоцитите бяха 8. Вчера под 1. Възможно ли е? Започнаха да му бият антибиотик Медаксон. Днес сутринта са се подобрили малко и са 1.5. Страх ме е, че се забавя ХТ. Доколкото разбрах трябва да са над 2. Не е настинал, не усеща да го боли гърло и т.н. Но преди седмица имаше проблем със зъб и имаше болки във венец. Ходи на зъболекар. Чудя се може ли да е от това възпаление. Лекарят му тогава го предупреди, ако има манипулация по зъбите да му изпише зъболекарят антибиотик. Съответно той реши, че няма нужда от него.И сега проблем.  В подобни случаи как процедират в болниците. Стабилизират показателите или те изписват и трябва да търсим как да се оправяме по други болници?  За други основни показатели не са казали, че са проблеми.

# 591
  • София
Angel5,ако не се чувстваш добре и ще си късаш всеки път нервите, по-добре се премести!Добри лекари има на много места,а е важно и спокойствието.За Сити не мога да помогна,аз съм в Надежда и съм доволна.

Люба,стискам палци всичко да мине успешно!

Момичета,на колко време перете изкуствените перуки и за колко време съхнат.Аз хода на работа за по седмица и половина между вливките и се страхувам ако я изпера след работа към 18 ч ,дали на сутринта в 7 ще е суха?

Jhbd,възможно е .Аз за това пускам 2 поредни седмици ПКК.Даже се чудя дали следващия път направо на 14-ти ден да я правя.При мен едната седмица бяха 2.2,на следващата 1.4 и ми биха 2 инжекции Зарзио- с тях скочиха на 12 и ми направиха ХТ.След следващ ми биха Неуласта,за да нямам такива проблеми.А той може да е имал проблем със зъбите и от ниските левкоцити. При мен като паднаха,ме боляха много зъбите(основно кътици) и не можех да дъвча. Щом ги вдигнахме и болката спря!

Dz,браво за добрите резултати!

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 08:48 от zori_g_n

# 592
Зори, не рискувай за перуката. Може и да не изсъхне. Изчакай почивен ден

Оф, звъннах на майка ми да я питам нещо и разбрах , че дядо ми е в болницата Sad
Вуйчо ми бил при него , но още нищо не знаели. Почнал бил да се дави и повръща... Възрастен е , но щом линейката го е закарала до болницата явно не е прост вирус 😔

# 593
  • България, Велико Търново
Дано да не е късно и да се оправи човека. В Панагюрище не знам кои специалисти работят. Късмет!

От моя близка във фармацевтичния бранш чух добри отзиви за тази клиника. Сравнително нова била и ходели специалисти от други населени места, но имена не знам.

# 594
Ferarra в началото когато я отвориха имаше,сега казват апаратура хубава  но доктори няма.Почина собственика на болницата преди време,сега синът му май се занимавал,но нещо избягали професионалистите.Дали е така незнам,това чувам.

# 595
Добро утро,
Успех, Люба!
Лейди, радвам се, че отпада притеснението ти за пет скенера. Тази лъче, сега ли я назначиха?
Ал, как вървят нещата при теб?
Пак желая хубави новини на всички!
Аз също бих избрала Сити клиник. Бях там за второ мнение и ми направи впечатление добрата организация. Важно е да сме спокойни, че правим каквото трябва и да игнорираме всякакви излишни пратеснения и съмнения!
Относно пет скенера, мен ме пратиха месец след операцията...ма аз съм друг случай. Имах тумор в два органа - яйчник и апендикс, и до днес не е уточнено дали е метастазирал или му е такава самата морфология, щото беше едно цяло, еднородно гнусно нещо. И едно на милиони се срещало. Кажи-речи само по учебниците. Ехххх...Та и затова стадия ми е съмнителен. Приеха по-кофтия вариант, и така трябва може би.

Мина. Но при всеки дискомфорт от страна на корема, бръмбарите в главата ми се обаждат.

Днес съм рожденичка аз. Я, вижте какво Слънце се е усмихнало! Наистина всяка година на моя ден времето е в настроение. Миналата година на този ден ме изписаха от болницата, не можех да ходя, да ям.. с половин махнати черва, жълта, слаба....а сега съм на работа и получих толкова подаръци и цветя, че  ми е едно пълно, безценно...
Желая го и на вас..ще дойде скоро!

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 10:56 от unabella

# 596
  • София /Абсурдистан
Добро утро,
Успех, Люба!
Лейди, радвам се, че отпада притеснението ти за пет скенера. Тази лъче, сега ли я назначиха?

С пожелание за много здраве, късмет и много усмихнати моменти!

Лъчето ми е назначено отдавна, но правих само половината, че имах незаздравяла рана тогава. Сега докато съм без импланта все още, ще  довършваме лечението. Но ми назначиха цели 25 процедури.
Момичета, виждам, че коментирате ходенето на ПЕТ скенер. Моля споделете, в кой период на лечението са ви го назначили! Искам да съм информирана и да си го поискам, ако те не ме пратят 😉
При мен беше веднага след като за първи път излязоха резултатите от първата биопсия, преди химията. После имах след трета химия, после след шеста, после след операцията, след първото лъче и сега, преди второто. Много внимателно гледат за метастази. Ако има такива, светят в ярко оранжево, на мен ми показаха после диска от първото ми изследване и видях.
В Панагюрище имам много близка приятелка. От нея знам, че имат добра техника, но са им избягали всички специалисти, вкл. и приходящите.

# 597
Белла, честит рожден ден (с мама сте на една дата), само здраве и щастие ти желая! Другото ще си го купиш😊🤗

Люба, успех на теб!

Аз съм на химо в момента.

Получих най-после перука, каквато искам. Естествен косъм и монофиламент. Умирам от нетърпение да си ида да я пробвам😁

# 598
Честит рожден ден на  unabella! Желая ти много здраве и такива емоционални рождени дни!

По въпроса за прането на перуката - аз я пера в неделя сутрин и до вечерта е изсъхнала. Става въпрос за перука от изкуствен косъм, къса. За естествена или дълга може да е различно и да не стигне времето.

За скенера - на мен първоначално ми го назначиха след операцията, но нямаше скорошна дата и остана за след втора химиотерапия. Трябва да е определен брой дни след химиотерапия, май поне 14, за да не светят зони поради терапията. Онкологът би трябвало да обясни.

# 599
  • България, Велико Търново
Белла, честит рожден ден и от мен! Много щастливи моменти ти пожелавам!

Марита, честита придобивка!

Аз най-накрая получих новини от проф. Поповска. Въпреки натовареният и график успя да види хистологията. Според нея карцинома е отново ин ситу, хормонозависим, но има и микроинвазия. Тя определи по-ранен стадий 1а от този в епикризата - 1b. Сега остава да си получа и документите от онко комисията и да започвам лечението, че да го свършвам. Гледам да не се настройвам предварително без да знам какво ще е, защото един казва, че ще е само хормоно, друг лъче и хормоно, а трети казва, че и трите ще мина. Каквото- такова 😊

Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт