Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 54

• 44 854
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • София
На мен ми закъснява, ама не сме се заигравали, заради конизацията. Ганчева ми каза, че може и да не ми идва въобще по време на химиото. Което от гледна точка на забременяване хич не е добре. Егати, то няма как да разбере човек... Sad Като се знам каква съм паника, ще давам вместо за месечни консумативи, за тестове...

# 256
Здравейте! Преди време бях писала. Майка ми беше диагностицирана с ларингиален хондросарком., т.е рак на ларинкса на гърлото. След проведена биопсия ( в частна клиника в Плевен) и резултат след близо  месец, се оказа, че не е хондросарком, не е меланом и не знам още какво не е, но със сигурност не може да е определи за какъв вид рак става въпрос. Усъмниха се, че може би това не е основния тумор, а става въпрос за разсейка. Междувременно майка ми напипа бучка в гърдата. Отидохме на мамолог и се оказа, че най-вероятно се касае за туморно образование. И така от Плевен ни препратиха към лекари във Варна - болница Света Марина. Там се срещнахме с гръден хирург и доктор уши, нос и гърло. Насочиха ни към ПЕТ скенер, за да се разбере кой е основния тумор и дали има разсейки. И резултатите ни поднесоха поредното лошо нещо - може би два отделни тумор, или може би в гърлото е разсейка от гърдата, като там се виждат множество засегнати лимфни възли,  костни метастази на няколко места. И трябваше да направим биопсия и на гърдата. И това беше свършено. Днес разбрах, след обаждане към доктора, че са излезли резултатите - да, карцином е. Трябва да отидем да вземем протокола с резултатите. След запитване от моя страна какво следва от тук нататък, гръдния хирург заяви, че трябва да отидем при доцента уши, нос и гърло, който вероятно ще поиска да направи собствена биопсия на гърлото. Т.е  още един месец изчакване. От началото на поставяне на диагнозата до сега са минали вече близо 3 месеца.
Не знам дали греша, но ми се струва, че губим твърде много време. Нито има операция, нито има намерение да се започне лечения в близките седмици. Бихте ли споделели, наистина ли толкова време е нужно, за да се даде старт?
Дали да не отидем и до София за друго мнение или и от там ще изискват да си направят изследванията "лично, през тях"?
Силно съм притеснена. Знам, че изследванията изискват време, но все ми се иска всичко да са случва по-бързо.

# 257
  • Враца
Надежда, доколкото ми е известно трябва да се разбере дали това са два независими рака или метастази. Времето за биопсия беше две седмици. В сравнение с изясняване на положението не мисля, че при такова състояние е от значение тези две седмици.

# 258
  • София
При нас разбиват коли на паркинга на Кауфланд и крадат торби с покупки. Та не се учудвам. А в къщи от години имаме СОТ. Другите съседи, които нямат, бяха претарашени всички, някои ги уважиха и по няколко пъти. Сега всичко долу се заключва и има видеонаблюдение и малко се спряха.
Ейнджъл5, кой ти назначава тези изследвания?

Кой ми ги назначи..ами аз сама потърсих Поповска за второ мнение, която  много се заинтересува от моя случай, тъй като явно работи по темата с генетичните мутации, а като разбра каква е историята при мен и при мама, съвсем се ангажира. Изпратих и моите препарати, а тя изнамери препаратите на майка ми, която е оперирана в Плевен. Направи сравнение и ме посъветва да направя генетичното. С документите от нея и препоръката за генетичен тест отидох при Гаврилов, който от своя страна ме прати при Начева в Майчин дом. Самата Начева дойде при мен в деня преди операцията по негова препоръка, но аз тогава още бях в педстартов транс и много не обърнах внимание на нещата, които ми каза тогава.

# 259
  • София /Абсурдистан
Не знам какво да ти кажа. Сигурна ли си, че като махнеш всичко и решаваш проблема? Гаранция, знаеш, че няма...

# 260
  • София
Не знам какво да ти кажа. Сигурна ли си, че като махнеш всичко и решаваш проблема? Гаранция, знаеш, че няма...

Гаврилов ми каза следното: " ти какво си мислиш? Има гърди - има проблем, няма гърди- няма! Глупости! Ракът е болест на цялото тяло! То, ако беше така, щяхме на всички да ви махнем гърдите като родите..." Имам му доверие на тоя човек, а и, понеже съм контактна, в онкото говорих с много жени, минали през какво ли не. Та от тях разбрах за много случаи на премахнати гърди и рецидив въпреки това. Далеч не мисля, че радикалното размахване на ножа ще реши проблема, но търся отговор за себе си какво да правя след лечението, щото ако имам хормон, ок, някаква гаранция е за следващите 5-10 години, а с тройно негативния свърши ли терапията, след това не знам какво да правя...

# 261
  • Плевен
Че пишете за рецидиви... следам, че имам зачервяване с нещо като пъпчица по белега, но не от операцията, а на махнатите лимфни възли. Изглежда като пъпчица, видимо е зачервено. Някой знае ли как изглеждат разсейките, за тревога ли е? Може ли да стане рецидив и да избие около точно този белег? Уф, голям съм спек, направо съм луднала...

# 262
Сладурки и сладур (Мите, това, което ще кажа можеш да го пропуснеш- ама знам, че си любопитко Stuck Out TongueHug

Чета, че коментирате химия, сухо, мокро и т.н (ей онез нещица, дето нашата marittaa ги обича Stuck Out Tongue Winking Eye)...
Казвала съм го няколко пъти... и като истинска свекърва... пак и пак Joy
Като започнах химията бях младичка Blush и Ганчева всеки път ме предупреждаваше да внимавам, че много се забременява, а не ми трябва и такава емоция и допълнителен стрес- задължително прекъсване на бременността.
Не знам дали сега ви го казват (може и време да нямат просто), но да си знаете!
Някой тук спомена "закъснява ми"...!

Ха хаа знаем, знаем, но това не е гаранция, че ще се опазим. Купила съм аз един тест за бременност в случай, че ми закъснее.

Мен ме започнаха мускулни болки от инжекцията. Аз повечето време от химията вчера до сега го проспах. До тук не усетих никакви странични ефекти🤣 Няма да ви кажа как го правя, но се чувствам напълно здрава в момента (като изключим инжекцията, но не ми пречи. Като яко трениране във фитнеса е ефекта) и мисля, че открих ключа от бараката как да не се мъча с химиите.

# 263
И още нещо от мен, ако има тръгнали неща по лимфите има проблем. Ако има метастази също, това праменя напълно картината и съответно решенията, които можеш да взимаш. Относно мен, ако на 16 април след скенера се окаже, че имам метастази в тялото опепацията на гърдите ще отпадне и ще започна директно тежка химеотерапия.  Всичко е индивидуално и е хубово човек да си пита и търси и сравнява. Решенията взимаме само когато сме си научили урока.

# 264
Бонка , аз не разбрах... през 2019г рак ли е било ?
Или тези скенери се правят само заради 2013г?

# 265
DZ,  през 2019 няма рак в това което махнаха което ги съмняваше, но факта че не е открит и лекуван рака от 2013  според мен искат да видят дали нещо не е тръгнало по лимфите тогава. Дали няма метастази в тялото в други органи и тн. Това са си алгоритми  предполагам. Ако има метастази или нещо тръгнало още тогава никак няма да съм добре Sad .

# 266
  • Варна
Спиритче,  няма смисъл да занимавам хората да гледаме камерите. Ние сме стари блокове с възрастни съседи. Т.е. не е някой който бих познала. А и всички живущи в района знаят за камерите и не биха пипали точно там.
На Варчев едните камери сочат точно към колата ми. Сега съм я спряла точно пред вратата на охраната им 😂 на отговорно пазене е . Просто днес само там имаше място и най-нахално се паркирах отпред 😜
Комшията от съседния блок и той наредил камери към паркинга да си пази дръгливите кенефи. И магазините отдолу и те .... та направо се чудя с какъв акъл пипат в района ама....
Останах си без крем за ръце 😂
Пак е извън темата, затова ще свия в скрит тескт.
Скрит текст:
Много ясно, че няма да се хвърляш крадеца да ловиш, затова и изрязвам избран цитат от предишния ми пост по тази странична тема.
Цитат
но поне да видите как точно са се случили набезите, то че лица трудно ще се разпознаят от такива записи ми е ясно
Имате си и камери, имате си и други потърпевши, т.е. не е сефте така да го кажем, а рецидив. Вижте си пробойните къде са ви в този район. Това точно имах предвид като подтикнах да прегледате записите (то ще е полезно не само за теб, и за възрастните хорица, с които съседстваш и които няма как да се защитят), нямах предвид да гониш Филанкишията, да го съдиш, разпознаваш, изискаш да ти възстанови кремчето за ръце, да ти плати стъклото и т.н. Просто да ги видите апашите (които и да са те, колкото и да са те, каквито и да са те... това деяние няма лице, има просто поведение) как точно го правят, че да можете да им объркате сметките за следващата или планувана, или просто спонтанна кражба. Като една общност просто бихте могли да си видите слабите места и съответно мерки да вземете.

# 267
Според мен относно махането има значение и то голямо видът на рака. Много четох тия месеци  и едно знам за инвазивния лобуларен рак. Той в своята същност представлява нещо като паяжина и когато възникне в гърдата се разпространява на няколко места, като малки гнезда и много по -трудно би могъл да баде хванат в началото. Също така  има много по- голям риск да възникне и в другата гърда, като ново огнище. Моят е хормоно зависим и то много.  Според мен е много индивидуално  и всеки е редно да си проучи нещата и сведе до минимум риска. Аз така си мисля.

Аз имам дуктален. Значи махам? 😊

Не съм бременна слава Богу. Направих тест. Боли ме всеки мускул в тялото. В основата на черепа ме болят мускули. Дори незнаех, че има там😂 Детето ми кашля странно все още и сиропа не помага. Доста ме притеснява. Оставих го в къщи.

Хубав и безболезнен ден ви пожелавам! 🤗

# 268
  • София /Абсурдистан
И при мен е дуктален,  много агресивен и силно хормонозависим. Беше тръгнал по лимфите и под гръдния мускул. Махнах, както и преди съм писала, само "пълнежът", с имплантите нищо не личи. Лекарите посъветваха да махнаха и яйчниците. Аз съм хистеректомикия отпреди 4г, по друг повод беше, сега ме е яд, че още тогава не махнах и останалото, ама тогава кой да знае. Правих химиотерапия, всичко изчисти, да не чуе дявол. Даже махнаха ми само 3 възела, в никой от тях нямаше нищо тревожно и затова са оставили останалите. Та затова мисля, че при Бонка едва ли ще покаже нещо страшно пет скенера, то ако има нещо по лимфите, за толкова време щеше да се разбере вече.
Боли ме кожата някак си, по странен начин, отначало и аз си мислех, че са мускулите, но онколожката я питах и каза, че е от Херцептин-а. Не знам как ще го изтърпя това до края.
На мен ми звъняха от болницата да си потвърдя часа за следващия петък за пет скенера, разрастването на тъканта при болното място при мен продължава и такъв страх ме е хванал ...

# 269
Мисля, че хирурзите са тези, които решават дали да махнат цялата гърда или да е само частична операция. Моят хирург не ме е питал преди операцията какво искам, каза че като отвори и види, тогава ще реши. Аз му имах пълно доверие и не съм предварително знаела какво ще стане. Даже сега се учудвам, че вие сте определяли дали да се махнат изцяло гърдите. Бонка, ти къде ще се оперираш?

Общи условия

Активация на акаунт