Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 54

• 43 990
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, смели момичета и момче!
Позволявам си да вляза в темата, защото знам, че ще получа адекватни отговори на въпросите си.
През януари откриха на мама рак на вулвата - според хистологията, направена в УСБАЛ по онкология е умерено до високодиференциран плоскоклетъчен карцином, следоперативно в епикризата пише, че е умеренодиференциран.
Взехме решение да направим операцията при професор Томов в "Света Марина", Плевен, и мисля, че не сбъркахме - професорът е страхотен като човек и специалист. Направи радикална вулвектомия и отстраняване на ингвинални лимфни възли отляво - четири броя, в един от които има метастази. Зарастването неочаквано дори и за самия професор протече страхотно (често има проблеми в това отношение, особено като се има предвид и възрастта на мама - 77 години). Имаше задържане на лимфна течност на мястото на махнатите възли, но се справиха и с този проблем.
Току-що се върнахме от контролен преглед, на който вече  е даден картбланш за лъчетерапия - трябва да се проведе заради засегнатия възел. Малко ме притеснява, че от операцията минаха малко повече от два месеца - беше на 15 февруари, но нямаше как по-рано заради зарастването.
Стадият е определен като III b/2, pT1b, N1b, M0; G2
Това III b/2 не мога много да го разкодирам - трети стадий, но тази двайка за какво е...
Имам следния въпрос - професор Томов препоръча лъчетерапията да се проведе в Токуда, но четейки мнения, почти не попаднах на такива за там. Опитвам се да разбера и от сайта им нещо, виждам, че техниката е много модерна, но не съм наясно с условията във финансово отношение - все пак трябва сме подготвени и за това, а никъде не пише нищо.
Сигурна съм, че някъде сте го написали, но не мога да си събера акъла и да го намеря - какво точно трябва да направим сега - с епикризата и с направление от личния лекар да се отиде там, където изберем да направим терапията ли?
Като алтернатива на Токуда, четейки вашите мнения приемам, че е добра Сити Клиник на "Цариградско шосе", нали не греша?

Извинявайте за нахълтването и за лаишките въпроси.

Изпращам ви пожелания за здраве в огромни количества, сила и смелост си имате за милиони

Проф. Томов препоръчва лъчетерапия, но с епикризата и всички изследвания трябва да отидете на онколог и след разглеждане на документацията в комисия ще бъде решено какво точно ще е последващото лечение. Не знам дали с направление трябва да отидете на онколог. Сити клиник е добър вариант. В най-скоро време, след като решите къде, се обадете да запазите час за онколог. Аз запазих час и ми струваше 70 лв. Онкокомисия ми разгледа нещата, без да се явявам и получих информация по телефона какво е решението им. Давам ви само насоки на последващите ви действия, но не се бавете, че и процедурите нататък се бавят понякога! Желая ви всичко да е наред!

# 631
Аз имам два въпроса  пак за пенсията 😉
1. Със задна дата от датата на явяване на телк ли се плаща или от датата на подаване на документите за телк ?
Защото в самия телк пише,  че влиза в сила от датата на подаване на документите ?
Сега получих разпореждане - отпуснати са от 16Януари - т.е. от датата на явяване на телк.

2- трудовата книжка по пощата ли ще ми я изпратят или да ходя да си я търся.

# 632
Оф, вземам пенсия, но не знам от кога се плаща. Би следвало от датата на решението да е. А трудовата книжка май служебно си отива при работодателя.
Миде, ела кажи как е корема? Бръмбарите, надявам се не ти говорят вече.
Ал, как си? Още колко лъчета има?
Марита, още ли е по-ок новата химия? Надявам се да.
Надявам се и Люба да се възстановява по учебник.
И пак пожелавам хубави новини!

# 633
1. Със задна дата от датата на явяване на телк ли се плаща или от датата на подаване на документите за телк ?
Защото в самия телк пише,  че влиза в сила от датата на подаване на документите ?
Сега получих разпореждане - отпуснати са от 16Януари - т.е. от датата на явяване на телк.

1 И моята пенсия е от явяването в ТЕЛК
2 Моя трудова книжка е получих по пощата в колетно. Но някъде след два месеца от решението. Може би ги бавят, защото имаш един месец да обжалваш решението за пенсия и докато не мине срока не е връщат.

# 634
Люба се възстановява като по учебник........ама вече не ми слагат обезболяващи и положението си е еб@ло мамата, без извинение......Боли тая плешка, та се не трае. Обаче стискам зъби и правя гимнастика и източвам дреновете и си мисля, как може разните му там кифли да дават сума пари да си го причиняват това, без нужда......

# 635
Браво , Люба ти си герой 🤗🤗🤗

# 636
Люба се възстановява като по учебник........ама вече не ми слагат обезболяващи и положението си е еб@ло мамата, без извинение......Боли тая плешка, та се не трае. Обаче стискам зъби и правя гимнастика и източвам дреновете и си мисля, как може разните му там кифли да дават сума пари да си го причиняват това, без нужда......
Абсолютно си права! Аз цял живот страдах за големи цици, но не се престраших да си го причиня. Хайде стискай още малко зъби и си готова. По-големия зор ти мина. Аз да му мисля😁

Бела, тази химия е песен! Ако е все така е направо хит🤣 Напълно в кондиция съм си, нямам и психичните отклонения. Няма миризми и странни вкусове, няма гадене. Само умора, но то не е само от химията и единственото нещо е, че вече ме боли кожата на дланите и стъпалата, но не постоянно. Не е страшно. До сега бях на ресторант, ядох, пих вино и се веселих. Мерси Боже, дано така го изкарам това чудо до края, ама а да видим.

При нас е разпети петък, училищна ваканция от днес и времето изведнъж доста се затопли. С две думи: добре ми е😊

# 637
Обаче стискам зъби и правя гимнастика и източвам дреновете и си мисля, как може разните му там кифли да дават сума пари да си го причиняват това, без нужда......
Че и ги сменят през година - две🤣

# 638
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Благодаря, unabella Flowers Hibiscus
Оказа се, че сред документите, които ни даде професор Томов вчера има и решение на онкокомисия - от екип от лекари от УМБАЛ "Д-р Георги Странски", което си е направо супер - днес отидохме в Токуда и лъчетерапията се започва от сряда другата седмица.
Пожелавам от сърце здраве Heart

Последна редакция: пт, 19 апр 2019, 19:06 от LemonDesi

# 639
Доплаща ли се лъчето в Токуда?

# 640
Доколкото се сещам, 38лв. на ден.

# 641
Ами казаха ни, че се поема от здравната каса всичко.
Понеже сме от София няма да имаме престой в болницата, само за терапията ще се ходи. Възможно ли е тези 38 лева да са за ден престой?
Платихме 75 лева за консултацията при доктор Румен Лазаров.

# 642
В Сити искат 500-700лв.отскоро,въпреки че си по ЗК.

# 643
Много странно... за всеки случай ще ги питам пак в сряда.

Добре, как се обяснява това доплащане в Сити клиник, след като
тук:
https://www.acibademcityclinic.bg/bg/sofia_oncology/dcc/lychelechenie
е написано
 "Клиниката по Лъчелечение Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център работи по клинични пътеки и процедури на НЗОК без доплащане от пациентите."

Последна редакция: пт, 19 апр 2019, 19:41 от LemonDesi

# 644

Пенсията се изчислява от датата на ТЕЛК. Първо получаваш минималния размер,а след това ако ти се получи по голям размер ти ги изплащат всичките.Даже според мен би трябвало да получиш и 40.00 лв. Великденски.      На мен трудовите ми книжки ги изпратиха по пощата с обратна разписка.  Момичета, които работите и получавате пенсия като измине една година от получаването на пенсията,може да подадете заявление по образец в НОИ за преизчисляване. Сумата е някой друг лев,но все пак е нещо.Това се прави всяка година.

Общи условия

Активация на акаунт