Пазаруване от Aliexpress.com 56

• 45 109
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
ianpav , благодаря!

# 106
  • България
пратката ми пише че е в БГ пристигнала, но като се провери в гугъл статуса и пише че е кацнала и обработена в Белгия (Европа)

колко време е пътя от Белгия до България, че повече статуси няма да има този тракинг - arrive in Liege

Скрит текст:
Моите пътуват обикновено седмица до две. Но последната пратка с такъв тракинг пътува от Белгия до България един месец. Тъкмо я бях отписала и писах на продавача. Тя пък взе, че пристигна.

# 107
пратката ми пише че е в БГ пристигнала, но като се провери в гугъл статуса и пише че е кацнала и обработена в Белгия (Европа)

колко време е пътя от Белгия до България, че повече статуси няма да има този тракинг - arrive in Liege

Скрит текст:
Моите пътуват обикновено седмица до две. Но последната пратка с такъв тракинг пътува от Белгия до България един месец. Тъкмо я бях отписала и писах на продавача. Тя пък взе, че пристигна.

И аз имам две пратки с такива статуси..за първи път ми се случва и имам известни съмнения, че няма да пристигнат.

# 108
  • България
За съжаление 1/3 от пратките ми в последно време са с такъв тракинг.
Досега съм получила всички, но влезе ли пратката в България, трябва да разчитаме на честността на служителите в пощите.
В нашия пощенски клон са коректни служителите, пристигнат ли пратките там, идват и до мен.
Въпросът е дали ще стигнат до тях, за да получа и аз.
Неприятното е, че плащам за проследяващ код, но реално не се проследява до край.
Ако имам неполучена такава пратка, мисля че ще спечеля диспута. Реално плащам за една услуга-проследяване, която не получавам.

# 109
Обяснявам на практика как сме стигнали до съответното знание. Какво се опитваме да спестим на другите и как те могат да препотвърдят знанието от собствен опит.
Загубена кауза. Все път едни и същи въпроси и едни и същи казуси. Не четат и не мислят.

# 110
Здравейте, вчера ми изтече срока за доставка по една поръчка, продавача не го удължи преди това и аз отворих диспут. Днес продавача пише да го затворя понеже поръчката пътува и ако не получа до 15-20 дни пак да отворя, възможно ли е това?
Поръчвам втори път от този продавач, първия път всичко беше точно, но сега срока за доставка наистина беше твърде кратък 25 дни.
Относно друга поръчка след диспут ми върнаха парите поради изтичане на срока, поръчката пристигна но след рождения ден на детето, беше украса. Сега искам все пак да платя на продавача, но може ли без тази част която вече не мога да използвам - цифрите?

# 111
Здравейте, вчера ми изтече срока за доставка по една поръчка, продавача не го удължи преди това и аз отворих диспут. Днес продавача пише да го затворя понеже поръчката пътува и ако не получа до 15-20 дни пак да отворя, възможно ли е това?
Когато защитата е изтекла не може да се отваря и затваря диспут. Веднъж затворите ли го няма повторно отваряне. Повторно отваряне е възможно само за диспути отворени преди да е изтекла защитата.
Относно друга поръчка след диспут ми върнаха парите поради изтичане на срока, поръчката пристигна но след рождения ден на детето, беше украса. Сега искам все пак да платя на продавача, но може ли без тази част която вече не мога да използвам - цифрите?
Толкова ли е голяма разликата? Не стига, че БГ пощи го цакат с бавна доставка ами и клиента да му прави претенции. По-добре помислете да платите всичко или си замълчете.

# 112
 netman71, много благодаря за бързата реакция.
Предпочитам да си платя, бяха коректни да ми върнат парите, сега искам да си ги получи, а цифрите ще подаря 😉.

# 113
Пингвинче, лесно става. Пиши му и му кажи какво искаш да платиш. Той ще ти даде линк, ще поръчаш на въпросната стойност, а след това ще потвърдиш че е дошло без той да праща каквото и да е.

# 114
  • Асеновград
netman71, много благодаря за бързата реакция.
Предпочитам да си платя, бяха коректни да ми върнат парите, сега искам да си ги получи, а цифрите ще подаря 😉.

Поръчваш наново и пишеш "return money, don't ship" . Но хубаво е и да се уговорите с продавача .

# 115
Здравейте,

Надявам се да ми помогнете.
Имам поръчка от алиекспрес, която е спряна в митница. За освобождаване се изисква декларация, информация за поръчката и извлечение от банкова сметка. Относно информация за поръчката достатъчен ли е screenshot? Другия въпрос е от банката ли трябва да извадя извлечение, тъй като в същия ден имах няколко поръчки и в онлайн банкирането пише общата сума?

# 116
  • Бургас
ще платиш данък за, колкото показва банковото извлечение, няма нужда да ходиш до банката ако имаш ел. банкиране

# 117
ще платиш данък за, колкото показва банковото извлечение, няма нужда да ходиш до банката ако имаш ел. банкиране

Благодаря за отговора.В онлайн банкирането ми пише обща сума за общо  три артикула, а на митницата е задържан един. Защо трябва да плащам данък за цялата сума? Може би е моя грешка и не съм ги поръчала правилно след като са с едно плащане. Предполагам, че може да се проследи, заедно с информацията за поръчката, която ще предоставя. Ще видим какво ще стане. Благодаря още веднъж.

Последна редакция: вт, 09 апр 2019, 23:09 от Bobolinka90

# 118
  • Бургас
ако искаш им покажи и документите че има и други пратки в тази сума, но зависи вече и от митничаря

# 119
Някой може ли да напише какво се случва с пратка RV864302632CN?

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 08:43 от VURB

Общи условия

Активация на акаунт