Пазаруване от Aliexpress.com 56

• 45 350
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
ако не деактивира стария, номера на картата ще е блокират на новия рег и ще има следваш въпрос
Ха сефте чувам за такъв проблем. Моята карта е закачена като единствена на 3 акаунта. Как ли са ме изтървали ...

# 511
Здравейте,при регистрацията в Али Експрес в мейла вместо долна черта написах точка.Съответно мейла е на друг човек и не мога да си вляза в пощата за да чакам мейл за пристигнала пратка.Бихте ли ми помогнали как да го коригирам.
и аз имам подобен проблем, още в началото, когато си правих акаунт в али-то написах моя мейл, но по погрешка с една буква повече, сега се опитвам да го променя, влизайки в account settings. Оттам имаш два варианта- пращат ти код в пощата, която си посочила, и след това с този код си променяш мейла, но как да го видя кода, след като такъв мейл нямам и не мога да вляза в вего?. Другият вариант е да се свържеш с поддръжката на али-то, но оттам се включва робот и отговаря механично.
.   
Точно така се получи при мен,въртя се в кръг и нищо.Това ми е първа регистрация,имам поръчки не са кой знае  на каква стойност,не съм ги получила . Благодаря за съветите на всички,това което исках да разбера,го разбрах!След получаване на стоката да деактивирам акаунта и да направя нова регистрация!

# 512
  • Люлин
netman71 каза
Цитат
Някъде да съм казал да си затрие профила преди да си е прехвърлила нещата в новия и да си е получила поръчките. Не ми се връща в миналото да мисля какво можеше и какво не без валидирана поща. Старият акаунт остава на отмиране. Даже не съм сигурен дали ще може да го премахне но и не е нужно да го прави.

netman71 хайде сега обясни на разбираем език на потърпевшата Мария защо е тази цялата гимнастика, която предлагаш.
Ти предлагаш да си влезе в старата регистрация в сайта Алиекспрес, да  си направи нова регистрация и да си прехвърли всички данни от стария акаунт в новия акаунт. Май много сложно взе да става, не се ли усещаш?
Не е ли по лесно като се логне в сегашния си акаунт на Алиекспрес просто да си смени мейла с реалния и вече преписката по този въпрос прилючва?
Хайде отговори на потърпевшата според теб кой вариант трябва да се приложи, че помощта да бъде адекватна и полезна и изпълнена по най правилния начин.
Чакаме.

# 513
  • Бургас
става въпрос че ще искат ЛК, а някои нежелаят да го правят
като се деактивира не се заличават всички данни, имам към 6 рега деактивирани, и какви поръчки е имало седи, но до всичко друго е отрязан достъпа, дори си изтрих и старите пощи в гмаил, защото китайците като правят промоции пращат ЛС в алито на старите си клиенти и съответно алито мейл

Последна редакция: чт, 20 юни 2019, 23:08 от musicdoubl3

# 514
netman71 каза
Цитат
Някъде да съм казал да си затрие профила преди да си е прехвърлила нещата в новия и да си е получила поръчките. Не ми се връща в миналото да мисля какво можеше и какво не без валидирана поща. Старият акаунт остава на отмиране. Даже не съм сигурен дали ще може да го премахне но и не е нужно да го прави.

netman71 хайде сега обясни на разбираем език на потърпевшата Мария защо е тази цялата гимнастика, която предлагаш.
Ти предлагаш да си влезе в старата регистрация в сайта Алиекспрес, да  си направи нова регистрация и да си прехвърли всички данни от стария акаунт в новия акаунт. Май много сложно взе да става, не се ли усещаш?
Не е ли по лесно като се логне в сегашния си акаунт на Алиекспрес просто да си смени мейла с реалния и вече преписката по този въпрос прилючва?
Хайде отговори на потърпевшата според теб кой вариант трябва да се приложи, че помощта да бъде адекватна и полезна и изпълнена по най правилния начин.
Чакаме.
Да бяхте прочели какво е писала. Има два начина за добавяне/ смяна на мейл - ползваш стария или през оторизация от съпорта. Старият е невалиден, а от съпорта не и съдействат заради многото хакнати профили точно през мейла. Казах моето мнение какво да направи, но тръгнаха грешни тълкувания.

Последна редакция: пт, 21 юни 2019, 11:18 от netman71

# 515
става въпрос че ще искат ЛК, а някои нежелаят да го правят
като се деактивира не се заличават всички данни, имам към 6 рега деактивирани, и какви поръчки е имало седи, но до всичко друго е отрязан достъпа, дори си изтрих и старите пощи в гмаил, защото китайците като правят промоции пращат ЛС в алито на старите си клиенти и съответно алито мейл
Преди да деактивират е трябвало да изключиш пращането на мейлове. Пробвай сега както е неактивен акаунта дали можеш да изключиш или вече е късно.

# 516
Здравейте,
Имам въпрос свързан с поръчка от Алиекспрес, тъй като от скоро поръчвам и не съм много на 'ти' с нещата Grinning
Една приятелка ми каза, че ако поръчам нещо по-скъпо, над 15 долара, може да има проблем на митницата... И да стане сложно.
Артикула, който съм си харесала е 18 долара.
Да рискувам ли да поръчам или не, случвало ли се е на някой от вас, как процедирахте?
Благодаря!

# 517
Аз когато поръчвам нещо над 15 долара винаги пиша съобщение на продавача когато ми я праща да пише, че е под 15 долара стоката. По принцип те си знаят за това.

# 518
Здравейте,
Имам въпрос свързан с поръчка от Алиекспрес, тъй като от скоро поръчвам и не съм много на 'ти' с нещата Grinning
Една приятелка ми каза, че ако поръчам нещо по-скъпо, над 15 долара, може да има проблем на митницата... И да стане сложно.
Да рискувам ли да поръчам или не, случвало ли се е на някой от вас, как процедирахте?
Благодаря!
Сметнете колко лева е по курс продава на банката ви в лева и надвишава ли 30 лева рискувате оскъпяване с 15 лева + 20% от сумата. Когато сметката е в долари показвате снимката от банкирането в долари и те смятат в лева по митническия курс (по-нисък е от банката) но е до късмет. Пожелавам ви да не я задържат. От Али винаги пишат ниска сума. Това е защото по закон могат да пишат себестойност на пратката, а не продажна цена, но това е дълъг разговор.

# 519
Здравейте,
Благодаря!

Винаги пишете в коментара към поръчката и/или в съобщение до продавача, да ви впишат някаква ниска сума под 16$, примерно 7-8$, дори и когато сумата на поръчката е под тези 16$. Случвало ми се е поръчка от 8$ да бъде спряна на митницата, защото поради някаква причина китайчето е решило да я декларира за 22$.  Но като показах разпечатка от сайта и веднага ми я освободиха.

# 520
  • гр. София
Здравейте, имам само 1-2 поръчки от сайта за ниски суми. Сега обаче трябва да закупя електроника на стойност около 360$. Почти няма възможност за изпращане от склад в Европа. Ако бъде изпратена от Китай с куриер /DHL/ имам спомен от коментари, че май задължително отива на митница. Така ли е? Ако дойде с EMS същото ли е или не? По принцип знам, че всяка пратка може да бъде спряна, но ми се иска да минимизирам шанса за митница, защото ще трябва да си взимам отпуск, за да се разправям /за София става въпрос/. Нямам ЕОРИ и т.н. В пощата, доколкото знам, е по-лесно. Вероятно ще помоля китайчетата да ми пишат стойност 80-100$, поне мито да не плащам.
И още един въпрос - кой кешбек сайт ползвате за Али?

# 521
Електрониката е освободена от мито ако не бъркам.
А за кешбек - аз ползвам ЕПН Кешбек.

# 522
  • Варна
Лейла, по който и куриер да ви пристигне пратката няма проблем да бъдете представлявана от него пред митницата. Ако стоката се купува от фирма регистрирана по ДДС, още на следващия месец си получавате обратно ДДС-то стига да получите коректно издадена фактура ор търговеца.

# 523
Електрониката е освободена от мито ако не бъркам.
А за кешбек - аз ползвам ЕПН Кешбек.
Не всяка електроника. Grinning
@Leila куриерска пратка задължително минава митнически контрол. DHL ще ви я освободят безплатно ако не са сменили тарифата. Единственото ми съприкосновение с EMS беше една пратка от Русия на стойност около 200 лева но поради малкия обем ми я донесоха до врата. Проверете тарифата им.

# 524
  • Варна
Цитат
Mr. Smith, с TNT е по същия начин както с DHL. Във  Варна офисът на EMS  е в сградата на БП...

Общи условия

Активация на акаунт