Пазаруване от Aliexpress.com 56

• 45 364
  • 736
  •   1
Отговори
# 540

Горе долу. Не от БГ пощи а от пощата CN по искане на изпращача т.е. продавача. Без разписка за пакета (или нейно копие) не може да се направи нищо. Правилен ход е да пишете на продавача за издирване. Обикновенно издирване се прави на 45 ден т.е. и да го поискате на 20 ден никой няма да ви обърне внимание. Аз искам издирване след 40ти ден.

Моите 3 от 4 пратки са вече тук. Последната изтича на 2 Юли. По съвет от тук им писах да проследят пратката но получих следния отговор:

hi friend, very sorry, pls contact us in Conversations, not in Chats.

Къде са тези Conversations?
И на телефона и на компютъра като цъкна на contact seller ме праща в чата, където ми писаха горното?

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 17:55 от bubanka

# 541
Ето какво пише

Затова се чудя какво да правя

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 17:56 от bubanka

# 542

Искай да удължи срока. Съгласи ли се почакай с колкото ти е удължил. Не удължи ли и не дойде ли и след удължаването диспут. Аз на такива не им се церомоня много ама хайде да бъдем благосклонно този път към Белгийските охлюви.

# 543
От Contact Seller ли се иска удължаване? Rolling Eyes

# 544

Мога ли още днес, или трябва да си изчакам датата?
И също да питам 60 дни от датата на поръчката ли се броят, или това е крайната дата, на която трябва да ми дойде поръчката.
Поръчката ми е направена на 12 Май, но крайната дата за доставка ми е 2 Юли - кога да пусна диспута?

# 545
Да има готова фраза.

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 17:57 от bubanka

# 546
Здравейте.
И аз имам казус с една пратка. Според вас как да процедирам? Удължен ми е срока за доставка, но възможно ли е от 07.06. още да не съм я получила? Чудя се да ходя в пощата ли да я търся, че там са едни "любезни"........

Date - Time   Place   Status
26-04-2019 09:44:41      Item is announced / bpost received the information
26-04-2019 10:44:41      Item is ready for transport
27-04-2019 13:00:41      Arrival at export hub
20-05-2019 07:02:26      Parcel is handled
20-05-2019 10:51:03      Departure to country of destination
07-06-2019 19:16:37      Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days.

# 547

И също да питам 60 дни от датата на поръчката ли се броят, или това е крайната дата, на която трябва да ми дойде поръчката.
Поръчката ми е направена на 12 Май, но крайната дата за доставка ми е 2 Юли - кога да пусна диспута?

Вероятно гледаш предполагаемата дата за доставка, която няма много общо с времето за защита.
Ето тук се вижда времето за защита.

tincheto, пратката ти е тръгнала от Белгия в началото на месеца, а не е била в Бъпгария. Ежедневно обсъждаме тази ситуация. Изчакай я, ще дойде.

# 548
На следващият ден след крайната дата.

Да има готова фраза.
Due to shipping delays,please extend delivery date by 00 days.

# 549
  • русе

Не мога да открия тези гривни с панделката,как да я търся?

# 550
Да се похваля с един ключодържател, който дойде вчера (след 50 дни):
Ще поръчам и със снимки на мои роднини Simple Smile

Ribbon bracelet или bow bracelet е гривна с панделка, но не излиза такъв модел, може би трябва някакво по-специфично търсене.

# 551
Пак съм аз с моята драма. Трябваше да потвърдя че съм получила пратката до вчера. Тя не дойде и отворих диспут. Продавача изведнъж стана приказлив и ми прати две различни съобщения, едното в чата, другото много трудно го намирам, но първоначално го видях в новата опция за messages.
И в двете обяснява колко е честен, и наистина бил пратил пратката и че разбира моите чувства 😁
Въпроса е че аз сега не разбирам дали сме в удължена защита или не сме. Аз не съм искала и той не е искал, за да се съглася. Какво е най-добре да направя в ситуацията.
Ето това виждам в момента

А това са ми съобщенията

И това:

В това съобщение реално ми предлага да чакам две седмици, но в самия диспут предложението е да не ми върне нищо, и само един тракинг номер.
И там виждам, че ако не се разберем до 7 Юли Алито ще се намеси. Реално сега имам ли вече защита и тя до 7 юли ли е?

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 00:10 от танита

# 552
Пак съм аз с моята драма. Трябваше да потвърдя че съм получила пратката до вчера. Тя не дойде и отворих диспут. Продавача изведнъж стана приказлив и ми прати две различни съобщения, едното в чата, другото много трудно го намирам, но първоначално го видях в новата опция за messages.
И в двете обяснява колко е честен, и наистина бил пратил пратката и че разбира моите чувства 😁
Въпроса е че аз сега не разбирам дали сме в удължена защита или не сме. Аз не съм искала и той не е искал, за да се съглася. Какво е най-добре да направя в ситуацията.
Ето това виждам в момента

А това са ми съобщенията

И това:

В това съобщение реално ми предлага да чакам две седмици, но в самия диспут предложението е да не ми върне нищо, и само един тракинг номер.
И там виждам, че ако не се разберем до 7 Юли Алито ще се намеси. Реално сега имам ли вече защита и тя до 7 юли ли е?
Сега трябва продавача да поиска от китайски пощи издирване на пакета. Всичките му писания са копи пейст за клиенти балъци. Отхвърляте предложението му в диспута и чакате Али да се намесват.
Али ще издирят пратката вместо него. Трябва да се появи в София до 15 дена от намесата на Али. Не сте му искали издирване и сте пропиляло 15 дена в напразно чакане. Минат ли 20-25 дена и не е пристигнала значи на Бг пощи пак им е "затиснат чувал" това е фраза, а дали някой си е подложил пратката и отлежава за да бъде открадната си знаят само те. Да си оправят доставките.
Али могат да отсъдят невалидна причина и да ви накарат да изчакате още 10 дена. На 11тия се добавя текст "10 days later parcel still not delivered" това е сигнал да разгледат отново диспута. Забавят ли се ги натискайте през чата.

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 07:43 от netman71

# 553
Здравейте.
След този статус до колко време е нормално да пристигне пратката:
Send item abroad (EDI-received)

2019-06-25 02:20:00 [SINGAPORE]
Досега винаги са идвали до 3-4 дни след появата на този статус, а тази още ми я няма?Може ли да се изгуби някъде?
И още един въпрос имам. Какво означава този статус? Че продавача още не е предоставил пратката в пощите ли?
Order information received by carrier

2019-06-27 18:07:24
Благодаря

# 554
Сега трябва продавача да поиска от китайски пощи издирване на пакета. Всичките му писания са копи пейст за клиенти балъци. Отхвърляте предложението му в диспута и чакате Али да се намесват.
Али ще издирят пратката вместо него. Трябва да се появи в София до 15 дена от намесата на Али. Не сте му искали издирване и сте пропиляло 15 дена в напразно чакане. Минат ли 20-25 дена и не е пристигнала значи на Бг пощи пак им е "затиснат чувал" това е фраза, а дали някой си е подложил пратката и отлежава за да бъде открадната си знаят само те. Да си оправят доставките.
Али могат да отсъдят невалидна причина и да ви накарат да изчакате още 10 дена. На 11тия се добавя текст "10 days later parcel still not delivered" това е сигнал да разгледат отново диспута. Забавят ли се ги натискайте през чата.
Исках му издирване в чата, пак по съвет от тук, но ме отсвири да му пиша през някакво друго място, което аз не открих къде е. Но така или иначе той прочете в чата, и отговори че всичко било пратено - демек не си е мръднал пръста. А пратката според мен е заседнала още преди да тръгне за БГ, защото беше със статус "arrive export exchange" и не мръдна до последно.
Благодаря за съвета. Сега отказвам предложението и чакам 15 дни нали? Ако имам нужда ще питам пак.
Огромни благодарности за помощта!

Общи условия

Активация на акаунт