Сполучливи имитации на маркови парфюми - 27

• 70 154
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
  • Burgas, Bulgaria
Не съм Кристалчето, но вярвам, че няма да се обиди, че ще ти отговоря. Магазинът на Заг е на "Александровска". Тръгваш от Альошата към Стоматологията и гледаш отляво. Около магазин Берьозка.
А към Bright Crystal сме със смесени чувства - аз и портмонето ми. Аз я обожавам, но портфейла - не! Wink

Благодаря!!! Gift Heart

# 376
  • Бургас
Мимозка,все забравям да пробвам Ботегата на Заг,ще я и ще пиша съвсем скоро.kolevaangela,благодаря много за хубавите думи и доверието,парфюмите на Гиза наистина си струват много.Revolving Hearts Благодаря и на pafal,че ме отмени и ми оправи деня с поста си.Kissing Heart

# 377
Хелп Simple Smile

Моля някой да сравни ако има на гиза pure xs масло/спрей с оригинала или поне да сподели каквото и да е впечатления. Предварително благодаря!

А относно този (на парфен) - 894 Burberry for Her ? Някой има ли наблюдения? Дори не знам дали им е в наливния асортимент изобщо ...

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 13:55 от bossy

# 378
  • София
Между другото, аз  така и не го харесах Лалето. Като препарат ми е. Май дъщерята ще го вземе.

# 379
  • Димитровград
Купих си от Турция един Баргело, номер 260, булгари голдеа, като имитация е добре, но не и като трайност. Заг зодиак лалето, бомбата и Армани си съм използвала и съм много по-доволна.
От Турция кои парфюми от имитационните са трайни? Да си подготвя урока за следващо ходене.

# 380
Влизам да се отчета за имитацията на Aqva Bvlgari във версия на Raphella, за която бях питал преди известно време. Взех си Raphella Gold, за да е максимално траен и откъм трайност е добре, но ароматът стои някак по-остро от оригиналната Aqva. Любим парфюм ми е и веднага ми се набиват и най-дребните разминавания. Интересното е, че се зарибих по тази имитация, защото продавачката ми подаде парфюмирано блотерче, което беше абсолютно 1:1 с оригинала, веднага разпознах, че имитират Aqva на Bvlgari. Предполагам, че на блотера са пръснали Raphella silver, а аз си взех gold, за да е по-силен и траен ароматът, но пък така се изкривява леко и става по-остър. Следващият път ще пробвам silver да видя как е.
Имам една специална молба от жената. Тя не е много интернет адиктед Wink и така и не си направи профил тук, та затова чрез мен иска да попита за сполучливи и трайни имитации на едни от любимите си парфюми. При нас си имаме всички фирми - Рефан, Заг, Парфен, Сан Сиро, Мартинез, така че просто, ако имате представа да кажете чия версия е най-добра и доближена до оригинала на следните :

- Light Blue
- J'adore
- Pure Poison
- Love in Paris Nina Ricci

Благодаря ви предварително. Темата наистина е много полезна и зарибяваща. Ние с половинката рядко досега сме ползвали имитационна парфюмерия, но май ще й обърнем сериозно внимание, имайки предвид нулевата трайност на оригиналите напоследък. Не е оправдано да даваш 100 и кусур лева за оригинал и срещу това да получаваш трайност половин-един час. Особено нейния любим Light Blue - ползвала е сигурно стотици парфюми, подарявал съм й Ейлиъни, Шанели - в оригинал, обаче тази проза Light Blue си й остава топ фаворита! Но имайки предвид никаквата му трайност в оригинал, сега се интересува за имитация, която да трае повече от оригинала Smile и да не бяга от него като аромат.

# 381
  • густо майна Филибето
Обожавам Лайт Блу.Първо се запознах с него с версията на Заг, изключително нетрайна. После пръснах оригинала в Бюти, също нетраен.. След това си купих и имитацията на Рефан. По-трайна от тази на Заг. Тъй като съм нямала оригинала, не мога да съдя от едно пръскане дали имитацията е по-трайна.

# 382
  • София
Преди три години имитацията на Рефан на Light Blue беше изключително доближаваща се до оригинала и по-трайна от него. За съжаление, към днешна дата не знам как стоят нещата. Hands V

# 383
J’adore е много трайна и сполучлива на Заг,Кристалчето също препоръчва на Мартинез.

# 384
Argent , в момента ползвам Light blue на Мартинез. Не съм имала оригинала, за да го сравня, но тази версия много ми харесва. Супер свежарски и летен. Усещам цитруси. Определям го с добра трайност.
Jador  съм ползвала на Рефан и Зак Зодиак, но по различно време. Според мен са много близки. Колко са близки до оригинала обаче , не зная. Трайността  е на ниво.

# 385
  • София
Имитациите на Pure Poison на Заг и Баргело не бяха лоши, но имаха разлики с оригинала.

# 386
  • Бургас
J'adore на Рефан е близък, но поне при мен не е особено траен, може и в мен да е проблема, рядко някой парфюм се задържа повече на моята кожа.

# 387
  • Burgas, Bulgaria
Влизам да се отчета за имитацията на Aqva Bvlgari във версия на Raphella, за която бях питал преди известно време. Взех си Raphella Gold, за да е максимално траен и откъм трайност е добре, но ароматът стои някак по-остро от оригиналната Aqva. Любим парфюм ми е и веднага ми се набиват и най-дребните разминавания. Интересното е, че се зарибих по тази имитация, защото продавачката ми подаде парфюмирано блотерче, което беше абсолютно 1:1 с оригинала, веднага разпознах, че имитират Aqva на Bvlgari. Предполагам, че на блотера са пръснали Raphella silver, а аз си взех gold, за да е по-силен и траен ароматът, но пък така се изкривява леко и става по-остър. Следващият път ще пробвам silver да видя как е.
Имам една специална молба от жената. Тя не е много интернет адиктед Wink и така и не си направи профил тук, та затова чрез мен иска да попита за сполучливи и трайни имитации на едни от любимите си парфюми. При нас си имаме всички фирми - Рефан, Заг, Парфен, Сан Сиро, Мартинез, така че просто, ако имате представа да кажете чия версия е най-добра и доближена до оригинала на следните :

- Light Blue
- J'adore
- Pure Poison
- Love in Paris Nina Ricci

Благодаря ви предварително. Темата наистина е много полезна и зарибяваща. Ние с половинката рядко досега сме ползвали имитационна парфюмерия, но май ще й обърнем сериозно внимание, имайки предвид нулевата трайност на оригиналите напоследък. Не е оправдано да даваш 100 и кусур лева за оригинал и срещу това да получаваш трайност половин-един час. Особено нейния любим Light Blue - ползвала е сигурно стотици парфюми, подарявал съм й Ейлиъни, Шанели - в оригинал, обаче тази проза Light Blue си й остава топ фаворита! Но имайки предвид никаквата му трайност в оригинал, сега се интересува за имитация, която да трае повече от оригинала Smile и да не бяга от него като аромат.

Аз бих ти препоръчала да видиш тези на D@P,  някои са много трайни, по спомен Light Blue беше почти еднакъв с оригинала и със завидна трайност. Повярвай ми много години харчех невероятни суми за скъпи парфюми и в повечето случаи получавах "компоти" , но откакто открих имитациите съм в пъти по-доволна, при тях конкуренцията е жестока и всеки се стреми към оригинала, не разчита на лъскавия имидж на бранда и прескъпата реклама,  тяхната реклама сме ние, хилядите доволни и недоволни клиенти по форумите, именно тук се "коват" парите им. Hands V

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 00:15 от kolevaangela

# 388
Относно Light Blue аз съм влюбена в имитацията на La Rive. За мен е най-свежа и приятна и по-добра от оригинала. Струва 15 лева и дори я има в кварталния супермаркет. Препоръчвам да я проверите дали ще ви хареса като аромат, ако имате възможност. Относно трайност на моята кожа е една идея по-траен от оригинала.

https://www.fragrantica.com/perfume/La-Rive/Donna-33237.html

И като заговорихме за Light Blue лятната версия тази година "Light Blue Sun" е просто страхотна. Много я харесах, за разлика от всички предишни години. Има ядрото на оригинала, но мирише на лято, море, слънце, почивка, пътешествия...

# 389
Преди три години имитацията на Рефан на Light Blue беше изключително доближаваща се до оригинала и по-трайна от него. За съжаление, към днешна дата не знам как стоят нещата. Hands V
Аз.имях имитацията до съвсем скоро се подмяташе. Обаче не познавам оригинала добре. Сравнително трайна беше и много близка. Но пак казвам не съм имама оригинала,само съм го тествала. Съжалявам, че не мога да дам повече инфо.Щом жена ви познава много добре оригинала,ника пробва Рефанската версия или да я тества на място и веднага ще може да си направи изводите.

Общи условия

Активация на акаунт