Хашимото. Алтернативно лечение? Тема 2

• 51 298
  • 486
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте,
Да ви попитам правих си биорезонансна диагностика и ми излезна, че имам непоносимост към глутен, но преди това си правих в лаборатория изследване за глутен и млечни и ми излезнаха отрицателни.
На кое да вярвам? Попринцип съм изключила глутена от менюто си и съм усетила, че ми е добре без него, но съм раздвоена сега.
Какво е вашето мнение за хомеопатията и биорезонансната диагностика?

# 316
Къде е правена биорезонансната диагностика? В лаборатория непоносимост или алергичност изследваха?

# 317
....... По принцип съм изключила глутена от менюто си и съм усетила, че ми е добре без него, но съм раздвоена сега...

За кое си раздвоена като ти е добре така? Глутенът при по-сериозна употреба затормозява почти всеки организъм без значение има ли непоносимост или не.

Какви точно изследвания прави в лаборатория?

# 318
Къде е правена биорезонансната диагностика? В лаборатория непоносимост или алергичност изследваха?

Здравейте,
Биорезонансната я правих при доктор хомеопат, а за глутена беше непоносимост в Рамус.
Да ви попитам още едно въпросче, защото съм в чуденка може ли да се  приемат комбинирани витамини, защото има противоречиви мнения. Едни ги избягват заради йода, други не. Те са в малки дози, но все пак.
Хубав следобед!

# 319
А напълно ли е изключен глутенът от диетата към момента?

# 320
  • Пловдив
Здравейте. Аз съм още в началото на лечението си. Започвам с елиминираща диета, но ми е страаааашно трудно. Накупих всякакви алтернативни храни, но не успявам да забъркам нищо прилично.
Почнах да действам по книгата на д-р Уил Коул "Спектърът на възпалението", но  повечето му рецепти са със странни за бг неща.
Купих брашно от тапиока, от кокос. Купих Мака, куркума и т.н. неща. Просто не успявам да си пригодя рецептите, така че да си приготвя храна за един цял ден и да не я мисля.

Моля за съвет и идеи, ако някой е преминал през подобна диета. Пише, че трябва 8 седмици да я спазвам, за да има ефект после при включването на храните и измерване на ефектите.

# 321
Не знам какво включва тази елиминираща диета. Ако е като АИП, най-лесно е в тава да нарежеш позволените зеленчуци и месо, мазнина и печеш под фолио. Печена тиква, сладкиш с банан, кокосови стърготини, тапиока и фурми. Дробчета с лук.

# 322
  • Пловдив
Нещо,като АИП е, но по-ограничаващо. Но не съм запозната в дълбочина с АИП.
Целта на това, с което се захванах, е да елиминирам всички храни, които могат да предизвикат алергии и след 8 седмици да почна да ги включвам, като се наблюдавам как реагирам.
Освен глутен, млечни и захар, махам бобови, ядки, картофи, ориз и мазнини (остават зехтин, кокосова и авокадова).
Странно, но остават месото и рибата.
Благодаря за идеята. Ще взема да си напека/сваря зеленчуци и месо и ще ги редувам.
А с тази тапиока не мога да се оправя. Рецептите в нета включват тапиока с яйца и сирене. Може да я оставя за по-натам.

А докато ви четях, реших да купя и тая мака. Виждам, че имате противоречиви резултати, но ще пробвам. За сега направих един бъркоч с нея Wink

# 323
Прилича на АИП. Виж в Инстаграм the_light_side_of_food и във фейсбук групата АИП рецепти.
Тапиоката е нишесте и може да се ползва за печива, но стават глетави вътре, ако е твърде много.

# 324
И аз да се включа в темата. След прекаран ковид ТСХ ми скочи Малко над горната граница и трябва да взема мерки. В понеделник съм н а ендокринолог.  по принцип съм изключила гултена, но от време на време хапвам по някоя друга хапка хляб, а явно това ми е грешката - трябва да го изключа изцяло.Млечните и тях ги консумирам 1-2 пъти в седмицата и ще взема да ги спра. Да попитам ядки може ли или и те трябва да се махнат? и тази мака в какво я слагате. Имам 1 пакет , но не знам как да я консумирам

# 325
Ашли, ако искаш бързо подобрение, нищо не готвиш, нищо не забъркваш. Ползваш храните в натурален вид и в цялост, както ги е дала природата. Не преработени в брашна и т.н. Ако минеш на сурово за 2 седмици, най-добре. Това дава най-бърз ефект, после ще започнеш да разширяваш менюто.

Мака слагах в салатите, когато я ползвах. Не пречи и в яденето да се сложи, директно в чинията преди хранене, то е малко и няма да промени нещо съществено.

# 326
Всъщност зависи от типа проблем. При някои хора червата са много зле и не могат да понесат голямо количество сурова храна. Брашна в АИП почти няма. Тапиоката и кокосовото са просто за разнообразие от зеленчуците и месото, защото на човек му писва едно и също.

# 327
Е, точно човек с улцерозен колит се излекува със сурова храна, така че...

# 328
  • Пловдив
Благодаря за съветите! Ще опитам. Аз имам гастрит по принцип, но вече не знам дали не е резултат от цялостното възпаление в тялото.

Почнах да чета за АИП. Май същото съм се хванала да правя, но търсих с погрешни термини. Сега ще се насоча към АИП рецепти.
Сърдечно благодаря! Много сте полезни Simple Smile

Само не мога да свикна с мисълта, че така трябва да се храня цял живот. Много ангажиращо ми се струва. Но аз още не съм си приела напълно и диагнозата. Опитвам да свикна ...

# 329
Соул 81, ако не готвим , то само зеленчуци трябва да ядем 2 седмици. А ядки може ли при хашимото?

Общи условия

Активация на акаунт