Завишен Пролактин - кървене извън менструалния цикъл :((

• 3 109
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
Имам много обилен менструарен цикъл и заради това състояние вече имам анемия. През годините, които съм ходила на различни гинеколози, ми предписваха противозачатъчни хапчета. Съответно съм отговаряла, че не желая да приемам хормонални таблетки. Също така, преди няколко години се опитвах да приемам хормонални таблетки- 3-5 вида, но не ми понесоха. Постоянно ми се гадеше, нямах апетит, нямах желание и не можех да сложа никаква храна в устата ми-това не беше добре за мен, защото съм твърде слаба, главоболие, нищо не ми се правеше, дори повръщах. Още от първата таблетка се отключваха тези странични ефекти. От 2 до най-много 1 седмица съм правила опит да ги приемам, но направо умирах. След 15-30 минути след приемане, гаденето се засилваше и всичко в мене се повдигаше. Съответно ме подгонваше да повърна. Направо тези хормонални таблетки са ад за мен.

И така, казвала съм пред гинеколозите, че освен не искам категорично да ги приемам, също така, че съм опитвала да приемам от 3 до 5 вида, но не ми понесоха. Настоявала съм за изследване на хормони, за да се разбере какво е състоянието на хормоните ми, че да имам такъв обилен менструарен цикъл. Сигурна съм, че проблемът е в хормоните. Но няма как да си пусна сама тези изследвания. В някаква тема прочетох, че ендокринологът се занимава с хормоните. Така че ще отида на такъв специалист.

Извинявайте за дългия ми пост. Стигнах до същината, която исках да ви споделя. Като категорично отказвах да приемам хормонални таблетки, гинеколозите ми отговаряха с остър тон, че тогава ще търпя това положение. Frowning1 Нямало какво друго да се направи. Аз се чувствам толкова зле като ми идва менструалният цикъл-боли ме стомаха много, отпадам, понижава  се кръвното налягане, нямам желание да приемам храна, често ми се гади, а отгоре на всичко ми тече като вода. А тези ще ми отговарят по този нагъл начин, че тогава да търпя!

И на мен ми казват,че ако не искам да приемам хормонални таблетки няма какво да се направи..явно засега няма друг начин за лекуване на обилна менструация..

# 16
Цибалаб имат пакет Лейди плюс, пускаш хормоните на 3 ден от цикъла и срещу 54 лева и ще видиш.

Ето и подробно описано от Денис кое и кога:

http://old.bg-mamma.com/?topic=1047706;topicrefid=4

Благодаря за помощта. От време на време следя тази тема за "Хормонални изследвания". Въпросът ми е този хормон или хормони, които се изследват, само когато жената е в овулация - как да бъда сигурна, че точно в този ден аз съм в овулация. За да бъда сигурна кога точно настъпва овулацията ми, трябва да бъде проследена от гинеколог. Нямам доверие на тестовете за овулация. Знам за един добър тест за овулация - Clear Ovu. Пак подчертавам, че нямам доверие на тези тестове и дори не знам в кои точно дни наближава и съм в овулация,  за да започна да правя теста за овулация. Чела съм в посочената от вас тема, че именно този хормон или хормони са важни за мен. Мислила съм да си направя сама изследвания на хормоните, именно това ме е възпирало.

# 17
Aurora и на мен така ми казват : е какво ти пречи толкова... Пречи ми ,защото постоянно си мисля че съм болна от нещо ,постоянно чета разни неща в интернет и се чудя при кой още лекар да отида Sad
Да не разказвам колко ми пречи на любовния живот..

# 18
Не знам защо ви пречи да си направите тест за овулация и да му се доверите. То по тази логика и на тестовете за бременност не знам как се доверяваме.
Ако искате да си направите препратка зследвания, ще си ги направите. Ако искате да се сърдите на гинеколозите че не ви обръщат внимание, тогава доста ще си попишем по темата и това ще буде всичко, което ще направим.
На колко сте години? Ако една менструация е болезнена и обилна, вие какво очаквате да направят гинеколозите. Ако ви прокървява извън дните на менструация, рсзбирам че това е проблем. Но ако се казае за болезнена менструация.... ами имам приятелки, чиято менструация е кошмар. Моята примерно не е.

# 19
Цибалаб имат пакет Лейди плюс, пускаш хормоните на 3 ден от цикъла и срещу 54 лева и ще видиш.

Ето и подробно описано от Денис кое и кога:

http://old.bg-mamma.com/?topic=1047706;topicrefid=4

Благодаря за помощта. От време на време следя тази тема за "Хормонални изследвания". Въпросът ми е този хормон или хормони, които се изследват, само когато жената е в овулация - как да бъда сигурна, че точно в този ден аз съм в овулация. За да бъда сигурна кога точно настъпва овулацията ми, трябва да бъде проследена от гинеколог. Нямам доверие на тестовете за овулация. Знам за един добър тест за овулация - Clear Ovu. Пак подчертавам, че нямам доверие на тези тестове и дори не знам в кои точно дни наближава и съм в овулация,  за да започна да правя теста за овулация. Чела съм в посочената от вас тема, че именно този хормон или хормони са важни за мен. Мислила съм да си направя сама изследвания на хормоните, именно това ме е възпирало.

Лошото е,че ако се установи,че хормоните причиняват обилната ти менструация, противозачатъчните хапчета продължават да са единствения начин да се регулира. Пробвала ли си да пиеш билки, хомеопатия, витамини?

# 20
Jennifer_w То трябва да се установи точно кой хормон не ти е добре ,за да ти дадат правилните хапчета . Така на сляпо не става .. Ако не искаш да пиеш хормонални таблетки най добре се поинтересувай за някакви по естествени средства.. Имам една приятелка ,която имаше твоя проблем и много добре се повлия от едни таблетки Витекс Simple Smile

# 21
   Извинявам се на авторката на темата,  че се намесих в темата й.

Прави сте всички и съм съгласна с коментарите ви. Само с едно изказване не съм съгласна - "Ако една менструация е болезнена и обилна, вие какво очаквате да направят гинеколозите. Ако ви прокървява извън дните на менструация, разбирам че това е проблем." Ами като ми е обилна менструацията,  това според вас не е проблем. Ами като ми нарушава нормалния начин на живот и да не мога никъде да изляза през първите 3 дни, защото ще протече тампон и превръзка и ще изцапа долното ми облекло. През 1 час тичам да сменям превръзки вкъщи, въпреки че използвам превръзки на Libresse Maxi Good night. А когато съм с превръзка и тампон едновременно след 2-3 часа се е напълнил и тампон, и превръзка. Дори не мога да се наспивам през първите 3 дни от менструалният ми цикъл,  въпреки че съм едновременно с тампон и превръзка. Споменах,  че благодарение на тази обилна менструация през всичките години откакто имам менструален цикъл, се сдобих с анемия. А преди да дойде менструалният ми цикъл, имам кафяво зацапване от 3-5 дни. Така че общо дни, които се събират да съм с превръзка,  са 12-13 дни.

Опитвала съм с билка Бял равнец. Тази билка не ми понесе, въпреки намаляването на дозата й. Относно витамини - от витамин C започва да тече още по-обилно; пробвала съм Калмацин - Калций, магнезий и цинк - никакъв ефект нямаше; предписвано ми е Dicynone 500 mg - нямаше ефект.

С Хомеопатия не съм пробвала, но тук в този форум съм чела,  че при някои жени Хомеопатията е помогнала.

# 22
Поинтересувай се от тези хапчета Витекс ..знам че са билкови ..и на моята приятелка помогнаха

# 23
За обилна менструация ползвайте превръзки за родилки, от най-големият размер. След като родих, около една година бях с много обилна менструация. Само тези превръзки ме спасяваха.
Към авторката- висок пролактин може да е симптом за проблем с хипофизата. Консултирай се с ендокринолога.

# 24
Според мен обилната менструация е въпрос на хормони. Не казвам че не е проблем за вас, но ако хормоните ви са в норма и трябва да промените хормоналния си баланс ще трябва да пиете хормони постоянно. Цикълът в годините се променя, и моят цикъл е бил обилен като бях малка, че и болезнен, че и операция си имам. След години ми обясниха, че подобна операция на 18 годишни не се прави, освен ако не се опитват да забременеят и че подобни неща се регулират във времето точно с противозачатъчни.
Относно зацапването почти всеки лекар неглижира нещата, което не означава че вие сама не можете да си изследвате хормон. Пък щом е така, има лекари и лекари убедена съм че ако отидете на платен прием с проблема си в някоя от клиниките в София, ще ви обърнат достатъчно внимание.

# 25
Поинтересувай се от тези хапчета Витекс ..знам че са билкови ..и на моята приятелка помогнаха

Вашата приятелка обилен менструален цикъл ли е имала, за да приема тези хапчета Витекс? По каква схема ги е приемала? Правила ли е почивка? По колко месеца се приема и по колко месеца се почива? Също питайте я дали е имала някакви странични ефекти от приема на Витекс? Също така от кой производител на Витекс е приемала? Ще съм много благодарна ако ми помогнете, като разпитате вашата приятелка. Чела съм за тази билка Витекс, която се използва за обилна менструация. Чела съм за доста билки - листа от малина, от коприва и т.н.

valian1
Заинтересовах се от тези превръзки за родилки. Не ми стана ясно дали имат тези превръзки крилца. Прочетох, че имат някакви ластици. Каква марка превръзки за родилки използвахте? Прочетох, че при раждане не се позволява да се носи бельо. А как тогава се закрепват тези превръзки, като жената няма бельо?

brummmm
Питахте ме на каква възраст съм? Над 30 години съм, не съм била бременна и не съм раждала никога. Още откакто се появи менструалният цикъл, имам обилен цикъл с ПМС. Не виждам да се нормализират нещата с менструалния цикъл при мене с напредването на възрастта. Не съм от София.
Права сте, че дори да имам проблем с някои от хормоните, пак трябва да приемам противозачатъчни хапчета. Няма по какъв начин да се регулират тези хормони. Лошото е, че към този малък процент от жени, на които не им понася хормонални таблетки, влизам и аз. Не мога да приемам хормонални таблетки изобщо. Описах по-горе какви проблеми съм имала по време на техния прием. Също така съм предразположена по наследство от появата и развитието на разширени вени, а хормоналните таблетки са противопоказни за хора, които имат или са предразположени по наследство към разширени вени.

# 26
Принципно смятам че когато има проблем, има и решение. Така, както представяте нещата, излиза че няма. Успех Ви желая в намиране на решението. Аз не бих могла да ви дам съвет.

# 27
Превръзките за родилки са големи почти като памперс. Отдолу имат залепяща лента като обикновените превръзки. Крилца не помня дали имаха, но определено попиват много и не пропускат.
За марка не мога да кажа. Помня, че имаха някакви номера 3; 4 ... В аптеката ме питаха кой номер и аз казвах от най-големите. Попитайте в някоя аптека, ще ви обяснят подробно.

# 28
Jennifer_w  - Моята приятелка имаше обилна и доста болезнена менструация. Като започна да ги пие каза че е много доволна . Ходеше при доктор Илияна Мазнейкова в Света София. Тя и го изписа ,но за схемата не си спомням каква беше. Все пак при всеки е индивидуално. Макар аз лично да съм недоволна от Мазнейкова като лекар ,можеш да си запишеш час при нея. Работи и с здравната каса. Може да помогне и при теб

# 29
Jennifer_w  - Моята приятелка имаше обилна и доста болезнена менструация. Като започна да ги пие каза че е много доволна . Ходеше при доктор Илияна Мазнейкова в Света София. Тя и го изписа ,но за схемата не си спомням каква беше. Все пак при всеки е индивидуално. Макар аз лично да съм недоволна от Мазнейкова като лекар ,можеш да си запишеш час при нея. Работи и с здравната каса. Може да помогне и при теб

Благодаря за помощта. Не съм от София. От Плевен съм и тука има много добри гинеколози. Но на този гинеколог  - Д-р Илияна Мазнейкова има много добра биография. Решила съм да отида на Хомеопат. Дано в Плевен намеря добър хомеопат. Отворена съм да ми препоръчате добър хомеопат и в София.

Общи условия

Активация на акаунт