Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 27 март 2019, 08:13 ч.

Кредитна карта - има ли смисъл ?

 • 1 164
 • 19
 •   1
Отговори
# 15
 • София
 • Мнения: 6 093
Потребителските кредити са изгодни, но имат ограничение на сумата, напр. в ПИБ е до 50 000 ако не се лъжа, т.е. не бих могъл да си купя цех или цял бизнес.
Ако трябва да сме точни, при големите кредити лихвата се договаря и съвсем не е 15 или 18%, но да не разводняваме наистина.

А с кредитна карта можеш? Защото темата е за кредитни карти.....

# 16
 • София
 • Мнения: 1 082
Някои кредитни карти имат и допълнителни неща, които могат да са много полезни и удобни. Например нашите имат застраховка за пътуване в чужбина, безплатен достъп до ВИП салоните на летището, приоритетно чекиране (не сме го ползвали все още, не зная как работи точно), клубна карта с отстъпки и отделно намаления в доста търговски обекти. Т.е. спокойно може да е супер полезна вещ и да спести доста повече от годишната си такса.

# 17
 • Мнения: 1 364
О, да. Аз само с кешбека си избивам поне 3 годишни такси. Но никога не съм я ползвала "да закърпя месеца". Ползвам и покривам веднага, дори не чакам падеж. Отделно имам достъп до ВИП салони по летища, отстъпки, застраховка в чужбина, което са все привилегии.

# 18
 • Мнения: 144
И аз така. Реално аз плащам всичко де що мога с картата и накрая на месеца просто покривам задълженията. Безплатно ми е прехвърлянето между мои сметки в една и съща банка и нищо не ми коства. Става на момента. Но пък кешбекът си е голямо предимство. Е този месец съм получила 80лв от него. Отделно ползвам отстъпки в различни обекти. Като ходя в чужбина почти не нося пари в себе си и се справям прекрасно. Simple Smile

# 19
 • София
 • Мнения: 151
Здравейте,

Интересуваме има ли смисъл да се взима кредитна карта и да се ползва без да имам нужда от нея.

ситуацията е следната
на 24/26 години сме и чакаме дете в момента
искаме да си вземем по-голямо жилище и ще имаме нужда от ипотечен кредит
и двамата се осигуряваме на максималният доход от няколко години насам без прекъсване
никога не сме имали кредити, бързи кредити, бавни кредити и кавито и да било кредити

Имаме приблизително 70% от сумата за имота който искаме, но пак ще ни трябват поне 50% финансиране от страна на банка

по-точният въпрос е има ли смисъл да си вземем кредитна карта която да използваме за натрупване на някаква кредитна история
ще получим ли по-добри условия от банка с оглед на това че ползваме кредити и си плащаме редовно

Привет,

Кредитна карта не е необходима. Даже напротив. Тя по принцип утежнява финансовата репутация на клиента. Ще го кажа с пример. Когато се тегли кредит банката би отпуснала кредит с вноска, която да не е повече от 50% от нетния доход на кредитоискателя. Ако нетния доход на кредитоискателя е 1000.00 лв, банката ще отпусне кредит с вноска 500.00 лв. Но ако има кредитна карта, банката ще вземе 5% от лимита ѝ като задължение (или 50.00 лв при лимит 1000,00лв) и тогава вече вноската по кредита, която банката ще одобри е 450.00 лв.

Надявам се че бях изчерпателен.

За търсене на подходящ кредит можете да използвате това: https://www.creditland.bg/konsultanti.php?cid=5. Услугата е безплатна за клиента и спестява на първо място време и нерви, а в последствие може да се окаже и пари.

Общи условия

Активация на акаунт