🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 5, тема 2

• 42 150
  • 769
  •   1
Отговори
# 105
Когато Олег и Даниела си размениха продуктите на мастъркласа на шеф Михалчев, това се оказа забранено!!!!! Най-прецакана от преднамерените действия на журито в случая беше Даниела, защото нейното ядене беше най-добро. Всичко това беше направено с цел, Радка​ да спечели мастъркласа.

Когато Радка не се отказа от имунитета си, за да отиде на дуел с Огнян, с цел да спаси отбора си това също се приема за оправдано- защото това е състезание за 100000 лева.

Когато Радка трябва да си размени машинките за мелене с Огнян това вече е позволено. Щом Огнян отказва да го направи, това вече е лошо и тук няма никакво значение, че той няма как да продължи да работи поради факта, че няма с​ какво да си мели и пълни месото . Това никак не е мъжко и кавалерско защото в случай става дума за госпожа Радка Булман. Ако някой гледа епизода внимателно, ще забележи, че когато Радка пита Огнян дали трябва да си сложи решетката за да пълни наденичките, Огнян също си слага решетката на своята машинка и отговаря на Радка:" навярно трябва, сега ще пробвам и да видя’ . В този миг шеф Токев долита да помага на Радка а не на Огнян, който е във същата ситуация.

Размислите оставям на Вас кой кого толерира, и защо един състезател трябва да изглежда добър а друг​ лош​🤔

​P. S  позволих си да копирам мнението на приятелката ми от ФБ

# 106
Силвенa Роу е стрaхотно попaдение в екипa нa Мaстършеф. Много ми хaресвa и си пaснa идеaлно нa мястото. И много ме кефи кaто кaже товa нейното: "Хелооуу!" със специфичнaтa зa нея интонaция. Готинa, готинa и пaк готинa. Слaдурaнa.

Не знaм, но мен Рaдкa не ме дрaзни. Зaбaвнa ми е и се бори кaкто може. Всъщност мaй никой не ме дрaзни от учaстниците. Дори и Тaня, и тя е някaквa слaдуркa. По свой си нaчин.
Крaсимирa действa стрaтегически и спечели. Мaкaр, че беше нa ръбa. Слaбите според нея звенa се окaзaхa не съвсем слaби.
Олег, миличкия кaк се рaдвaше зa суфлето си. И Стефчо ми е един тaкъв миличък.
Aбе, кефят ме тaзгодишните учaстници. Огнян продължaвa дa ми е стрaнен. Но пък внaся ноткa рaзнообрaзие.
Изобщо сезонa е приятен. Aтмосферaтa е приятнa. Зaбaвлявaм се и не се вживявaм. Все един ще спечели. Който и дa е, дaно товa му помогне зaнaпред в нaчинaниятa му.

# 107
Силвенa Роу е стрaхотно попaдение в екипa нa Мaстършеф. Много ми хaресвa и си пaснa идеaлно нa мястото. И много ме кефи кaто кaже товa нейното: "Хелооуу!" със специфичнaтa зa нея интонaция. Готинa, готинa и пaк готинa. Слaдурaнa.

Бях много скептична към участието ѝ, но си връщам думите назад. Гледах няколко интервюта с нея, гледам предаването и наистина мисля, че е точно на място!

# 108
Да си призная и аз в началото имах известни резерви към нея, но тя се разгърна в правилната посока и сега е на път да ми стане любимка. Внася такава свежест в предаването и ми е много приятна. Някак всичко и е балансирано, и критиките, и шегите, и  похвалите.
Преди харесвах Виктор Ангелов и мислех, че без него няма да е същото. Към днешна смятам, че да, не е същото. Много по добре е. Отделно, че Ангелов все взе нещо много на сериозно и промяната у него е към лошо. Какво му стана на тоз човек, не знам.

# 109
  • Somewhere in Spacetime
.

Последна редакция: вт, 02 апр 2019, 15:43 от Black Hole

# 110
Кой е блогът на Лора?

# 111
  • Somewhere in Spacetime
.

Последна редакция: вт, 02 апр 2019, 15:54 от Black Hole

# 112
Пак нещо са изцентрофугирали при монтажа. Голяма паника беше преди финала - сурови наденици, "ох, нямам какво да сложа в чинията", някои се бореха още с червата минута преди да вдигнат ръцете и след това изведнъж всички вече имаха това-онова в чиниите. На Радка фалическата инсталация освен, че стоеше противно в чинията, също  изглеждаше и крайно недопечена/недопържена. Но журито я погали по главата. Както са я подкарали с нея, след още два-три епизода съвсем ще лъсне простонародната ѝ душица. Много махленски нареждаше пред камерата: Огнян това, Огнян онова. Огнян също ме подразни - питат го харесва ли си чинията, а той пък започва да суче и бързо капитулира, че не я харесвал. А според мен си я харесваше. За мен през екрана неговата чиния с нищо не отстъпваше на другите добри чинии, независимо дупчил ли е или не - гарнитурата му изглеждаше апетитна и наденичките си бяха ок. Но той пък за разлика от "Катерино, моме" все се съгласява с журито. И те май нещо си го взеха за мезе.
Суфлетата на Олег и Стефан изглеждаха еднакво карфиолени и недопечени, но да речем, че на Стефан наистина не е било достатъчно овкусено. Но пък аз нещо не вярвам вече на всичко, което чувам.

# 113
И аз не вярвах, че толерират Радка, но след вчерашния епизод си промених мнението - подсказаха й как да си напълни надениците и оцениха високо нелепата чиния.
Красимира добре си изигра стратегията. Николай и Таня се справиха прилично, но ако се беше изправила срещу Лора или Добрин, не се знае как щеше да се развие ситуацията.
Довечера ще готвят щафетно, което винаги е интересно. Вярно, че е голям хаос, защото всеки има своя трактовка, но е забавно.

# 114
Толерират Радка и още как.
Специално за задачата с надениците, вкуса няма как да знаем какъв е бил, но вида на чинията беше покъртителен. Но въпреки това бе 1ва след справилите се най-добре.

# 115
  • София-Младост
Ох, като започнете с тия конспирации...защо тогава Красимира спечели? На всички чиниите бяха зле.

# 116
Ххаха, на Радка "плейтването" беше уникално.
Много "фалически символизъм" беше вкарала.
На мен ми приличаше на "това в онова", не знам журито как не направи някакви асоциации.
Определено чинията и не възбуждаше апетит. Поне моя не. Ама го обръщам на забавление, не търся конспирации дори и да ги има. Просто не ме интересува. Нито се състезавам, нито пари ще ми вземат, нито ще ми дадат.
Може пък на вкус наденичките да са били добри. Те нали все я хвалят, че имала талант за овкусяване и по тази линия добре и се получавали нещата. Та, не знам.  Според мен вида е важен, но вкуса повече. Макар, че хората се хранят и с очите. Ама, ако ще да е красиво като неземно бижу, ако не е вкусно, все тая ще е как изглежда едно ястие, ако не става за ядене.

# 117
  • София
С глас се смях снощи на презентацията на Радка, толкова беше нелепа.  Laughing Не ми е симпатична тази жена и това е.

# 118
  • София
Ххаха, на Радка "плейтването" беше уникално.
Много "фалически символизъм" беше вкарала.

Аааа направи и още как. Силвена я пита ухилена: "За какво си мислеше докато си подреждаше чинията"? Или нещо в същия смисъл беше. Не ме кефи Радка. Някаква злоба излиза от време на време при нея. И то не спортна.

# 119
Не знам за тоя космически вкус, но освен потресаващата презентация, надениците изглеждаха абсолютно сурови, като тези, които отказаха преди това на друг участник дори да пробват. Аз поне визуално разлика не открих. Също така, говорейки за доминацията на вкуса, нееднократно са натъртвали как това е Мастършеф и не можело само да е вкусно, това е кухня на друго ниво и т.н. Монтажът все едно го е правил на първия човек баща му: секунди преди края Радка разпъва едно празно черво, след това получаваме чиния с готова аранжирана храна. Малко последователност ако може, нали... Тръпка, шоу, ама това минава всякакви разумни граници.

Общи условия

Активация на акаунт