🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 5, тема 2

  • 42 241
  • 769
  •   1
Отговори
# 240
  • Испания
  • Мнения: 37 503
А защо я наричат шеф Севда? Всъщност, кога един готвач става шеф готвач?

Шеф идва от френския език. Преди всички бяха готвачи. Всеки, който готви, е готвач. Шеф е този, който готви професионално за други хора.

В последните години у нас започна да се употребява "шеф". Много хора го свързват с понятието "началник", но няма нищо общо.

# 241
  • Мнения: X
Отвратителна Севда, как уж й трепереше гласчето и изведнъж смени тона и интонацията и стана Шеф.
Кой знае как ги командори в ресторанта си.

# 242
  • София
  • Мнения: 6 996
Само по повод Севда да се изкажа и аз - не ми е никаква и не харесвам някои нейни черти, но конкретно за реването - преди две години все я обвиняваха, че нарочно ронела сълзи и ѝ треперел гласът, че да умилостиви журито. Сега се видя, че в началото пак се разтрепери - защо? Пак ли е искала да размекне някого?!
За мен тя е по-емоционален човек, който от притеснение или по-силни чувства го избива на плач. Аз съм такава Simple Smile. Та хайде стига с това, че нарочно ревяла... Надали.
Пожелавам ѝ успех с ресторанта, нека има повече хубави заведения.

Щафетните задачи ми харесват, интересно е какво се получава през "разваления телефон". Все се чудя и аз толкова ли не могат да синтезират важното в 2-3 изречения, а ако остане време - да допълват подробности. Сега май Радка беше, направи ми впечатление, че започна "предаването" с "Тука ще добавиш това, а там ще бъркаш онова..." - ама какво правите, каква е целта, която трябва да се постигне?

Катерина няма да коментирам, но ще споделя, че Николайчо ми се вижда доста противен. Колко искал да размаже тортата в лицето на Радка. Е, и да си се нервирал, възпитано ли е така да се дрънка? Тези приказки ми се връзват с ХК, не с МШ, който пък искам да похваля за хубавата атмосфера като цяло - положително отношение, хумористични моменти, шефовете са чудесни. Simple Smile

# 243
  • Мнения: 3 243
Тя и да дОди, ще пише като легнете. Да е нейна последната дума.

Тва е някаква епидемия. Нормалните хора си легнат да спят и ненормалниците почват по нощите с речите, есетата и проповедите! Trollface

Севда и аз не я харесвам особено, доста преиграва, но по-скоро ми е безразлична.

Много се радвам, че изгониха Катерина. Не понасям такива хора - не търпят никаква критика, все те прави, все те знаещите. Нямат усет и мярка на езика и сами се излагат.

Попикахме се от смях с тези пилета и онова дето приличаше на гръмнато. Satisfied

# 244
  • Мнения: 14 839
Съгласна съм с Лято. Не преиграва Севда, нито реването е било или сега е сценарий, както някой предположи! Такава си е. Много емоционална, притеснителна и в първия момент се шашка, стряска и я избива на рев. После се поуспокоява, особено като започне да прави нещо, в което е сигурна, и се пооперчва.

На Радка каква точно й беше грешката и вината в щафетното състезание, та и там, и тук толкова много сърдити и възмутени Simple Smile Може би не трябваше да ползва фризера чак, но тя си предупреди, че ги е сложила да се охладят, следващите къде спаха, та успяха да замразят нещата. Те са за бой!

# 245
  • Sunshine state
  • Мнения: 12 877
Тя и да дОди, ще пише като легнете. Да е нейна последната дума.
Аз ще съм будна и ще бъда караул, заради часовата разлика, споко. 😂 После поемате вие.

# 246
  • София
  • Мнения: 15 965
Съгласна съм с Лято. Не преиграва Севда, нито реването е било или сега е сценарий, както някой предположи! Такава си е. Много емоционална, притеснителна и в първия момент се шашка, стряска и я избива на рев. После се поуспокоява, особено като започне да прави нещо, в което е сигурна, и се пооперчва.

Това е и моето мнение. Simple Smile
Моя позната започна работа в ресторанта й. Казва много мили неща за Севда. Не са много хората, за които подчинените говорят с любов.

# 247
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Катерина от MasterChef: Човек става много креативен, когато за 5 мин. трябва да измисли рецепта



https://ladyzone.bg/video/videa/katerina-ot-masterchef-chovek-st … MgX-sxRvP9R9rWgtc



MasterChef България

🥚🥚👩‍🍳Ако разбиеш белтъци от яйца както трябва, ще можеш да направиш ето това 😲👏 А ти можеш ли така?



Последна редакция: пт, 05 апр 2019, 17:08 от 🍀Smileys®

# 248
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Утре вечер в "MasterChef": никой не очаква да се провали

https://masterchef.btv.bg/video/extra-video/utre-vecher-v-master … a-se-provali.html



Chef Джун Йошида демонстрира корейска яхния с шкембе в понеделник в MasterChef

12. претенденти за титлата ще преживеят ден, в който нищо не върви по план



В понеделник от 21:00 часа в MasterChef 12-те претенденти за титлата и голямата награда от 100 000 лева ще преживеят ден, в който нищо не върви по план. Кутия без месо, ледени късове и шок ще царят в кухнята на добрия вкус. Chef Джун Йошида ще даде майсторски клас по приготвянето на корейска яхния с шкембе, а неочаквана музикална изненада ще реши кой хоби-готвач ще отиде на директна елиминация.

В първото кулинарно предизвикателство за деня Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу ще накарат кулинарите да надскочат себе си с оригинално и вълнуващо здравословно ястие. Гладиаторите ще мислят как да преодолеят слабостите си и ще впрегнат цялата си изобретателност, за да докажат, че са достойни да заемат мястото си в топ 3. Кошмарното подценяване на задачата и ястия „без обещания“ ще изпратят трима на стрес тест. Победителят ще може да избере своите съперници за майсторския клас, както и да определи съдбата на още един по своя преценка. А на каква база ще направи своя избор - утре от 21:00 часа в MasterChef България по bTV.

Един от най-популярните готвачи в България, който се изявява и като DJ - Chef Джун Йошида ще даде MasterClass по приготвянето на корейска яхния с шкембе. Сред ценните му уроци централно място ще заеме любовта му към не толкова популярните продукти, стремежът му да използва максимално суровините и хармоничната комбинация между ястия и коктейли за цялостно преживяване. Трима късметлий ще трябва да повторят точно рецептата му, като основен акцент ще едновременното приготвяне на компонентите и  правилното овкусяване на ястието.

# 249
  • Мнения: 3 243
Джун е вълшебник! Heart

# 250
  • София
  • Мнения: 8 506
Какъв по народност е той?

# 251
  • Мнения: 912

Баща - японец, майка - българка.

# 252
  • Мнения: 3 243
И гръцка жилка има. Прабаба. Simple Smile

# 253
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Майката на Джун е българка, баща му е японец,  прабаба му е гъркиня, а прадядо му – македонец.

https://www.jenatadnes.com/recepti/shtastlivoto-prase/

# 254
  • София
  • Мнения: 8 985
Чакам с нетърпение да видя, каква е тази яхния с шкембе.

Общи условия

Активация на акаунт