Любители на кучета - 91

• 17 194
  • 719
  •   1
Отговори
# 360
Джуджанка, аз пък мисля, че трябва да слушаш какво казва кучето. Не да я слушаш, сякаш тя е шефът, но да разбереш защо го прави.
Джина има сходни моменти с гранулите - просто има периоди, в които не иска да яде гранули и умолява за манджи - води ни до печката, сяда и почва да гледа към котлона. Забелязала съм, че го прави на няколко седмици - не знам, според мен си има причина. Иначе не се кефи на гранулите, но като й огладнее дупето ходи да яде. Например, понеже посудата й е в банята, ако тя яде и аз вляза да ползвам тоалетната/мивката - не излиза. Но ако аз съм вътре, тя седи на вратата и ме чака да изляза, чак тогава влиза. Няма проблем да я галя докато яде, няма проблем да й бъркам в купата докато яде, но има проблем да яде, докато има някой в стаята Simple Smile

Вчера купих някакви нови сръбски гранули, доста ги похвали жената, дано да са хубави.

# 361
  • София
Ще се опитам да опиша накратко как би трябвало да протече подготовката за едно заплождане на родословно породисто куче. Ще го сложа в скрит текст, може би ще е полезно да се сложи на първа страница, не знам.
Скрит текст:
Подготовката на бъдещата майка започва от рано. Тя трябва да има съответните оценки от изложби, за да бъде допусната до развъдната програма на клуба. След това следват изследванията за наследствени болести, които са специфични за всяка порода. Обикновено кучета от средни и големи породи се изследват за дисплазия. Оттам нататък изискванията са според породата. За сибирско хъски изискванията са изследвания за дисплазия и очни болести. Бъдещият баща също трябва да има същите изследвания, валидни към датата на заплождането. Важно е двете кучета да бъдат здрави, изключение се прави при много ценен екземпляр от породата, като рисковете бебетата да наследят някоя от тези болести, е значителен. Когато женското куче се разгони, е желателно да се пуснат тестове за нивата на дадени хормони (за да знаете кога да заплождате). При готовност на женската се прави скачката (проверете изискванията в клуба - дали искат свидетел на скачката или само снимка е ОК). Дали ще заведете женската при мъжкия, или мъжкия при женската е въпрос на личен избор, но общоприетата практика е женската да отиде при мъжкия (мъжкия ще бъде по-спокоен на "собствена" територия). Хубаво е да не се опитвате да заплождате неопитна женска (на която й е за пръв път) с неопитен мъжки (на който му е за пръв път). Желателно е едното куче да има някакъв опит, ако другото е неопитно. Ако всичко е наред, ще имате кученца след около 2 месеца. Може да отидете на ехограф за потвърждение на бременността най-рано 21 дни след овулацията на женската, но най-добре е 30 дни след скачката. Желателно е храната на бъдещата майка да бъде сменена с такава за бременни, кърмещи и новородени кученца. Подгответе и обезопасете място за бебетата, на което женската да се чувства спокойна. Имайте предвид, че в първите седмици от живота си, бебетата не могат да поддържат сами своята температура и трябва да внимавате да не ги простудите (особено ако сезонът е студен). В стаята не трябва да има отворени прозорци или да става течение, докато бебетата са там.
За помощ при раждането задължително се обърнете към ветеринар.

# 362
  • София
Аз искам да я заплодя моята, обаче тази година въобще не се разгони. При нея много трудно се разпознава. Може би хормоните й нещо не са наред? От друга страна - по-добре така.

# 363
despicable, мда...Аз съм питала няколко пъти разни неща. Да ти кажа честно получавам много уклончиви отговори..
loewin, баш строга даскалка..
А като цяло ахааа не си съгласен с нещо, аха са те изяли там Grinning. Не може да клониш от общото Simple Smile . Аз водих безумна полемика по повод клетките, които видите ли - били задължителни. Обяснявам, че нито имам място в нас, нито има нужда да имам клетка - малее,като ме нападнаха..ужас Grinning

# 364
  • София
Фрий, консултирай се с ветеринар.
2 кучета съм отгледала без клетка и едно с клетка. Ми, смело мога да твърдя, че не е до клетка.

# 365
  • Bарна, морето, сините вълни

Мирише му на принцеси с кайма, а му давам гранули. Аз - безсрамницата!
Скрит текст:
Ходих на чакръкчия, защото не изтърпях различните мнения на различните лекари. Оказа се изкълчен, женичката го намести и сега си вървя. Но няма да бързам с разходките на Ерос, малко трябва да го пазя. Но скоро ще лудеем.

# 366
  • София
Дес, супер новина. И я бързо поправи тая несправедливост - гранулите са за теб, а за Еро са принцеските Simple Smile
Хайде една снимка от Лили. Това на лапите й са лакомства.

# 367
  • София
despicable, е как не ти е неудобно от животинчето Flushed Аз на такъв поглед не издържам и винаги успява да изпроси една-две хапки я от баничката ми, я от пържените филийки Laughing

# 368
Коте, гледам я Лилянка и си мисля... "Денис, никога".
Туй чудо, види ли лакомство, е като с шило в дупето. То подскача, скимти, реве... Максимум да те погледне очаквателно и да седне, в стил "ето, седнах, дай го сега туй", ама тръгнеш ли да го даваш, циркова програма.

Чакайте да ви кажа. Нали с гушльо сутрин се гушкаме, за да ме остави на мира още 30 минутки. Иначе си ляга и си спи в неговото легълце. Станал, обаче, ММ през нощта до тоалетната, в 2:30 и що да види - господинчото изчакал и двамата да заспим, наместил се до мене на кравайче и си спинка и похърква сладко-сладко.Joy

# 369
Така е когато дъщеря ми яде супа топчета и не е седнала на масата. Нахалство му се вика поведението на Нора Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Скрит текст:

# 370
`ТуиГ, аз попитах за сайтове с информация, точно, защото приемам нещата сериозно. Не знам по - логичен въпрос да задам от такъв за литература и препоръки, където да прочета това, което ме интересува.
Не се интересувам от мнението и позицията на хората във форума срещу или за оплождането на животни /без да се обиждате/, не питам изобщо за това, както видях тези, които имат опит, ми отговориха. Попитах тук, защото търсачката на мама-та не намери поне при мен по- адекватно място.
Никъде не съм казала, че ще оплождам куче, нито пък съм човек, който иска да стане причина да има изоставени и болни животни. Точно поради причината, че няма да направя нещо, ако не съм проверила в детайли всяка стъпка, така че да е добре за всички.
Нашето куче е от котило, което е намерило дом за всички животинки, които все още са си със стопаните, които са ги взели. На този етап просто събирам информация.
Става дума за нюфаундленд.

Малко Коте, безкрайно благодаря.

# 371
  • София
Ооо, и при нас е абсолютно невъзможно да се случи това с Лили и лакомствата, абсурд. Иначе предишната снимка с ехидната усмивка на Лили е един път!

На сто процента заставам зад мнението на Туиг за развъждането, не бих могла да го кажа по-кратко и ясно.

# 372
  • София
adorable™, не сме били ние. Ако ми кажеш къде си видяла кучето може да се окаже някое братче на Бека.

Вчера не яде, сутринта се зачуди, но в момента, в който влезе в кухнята отидох и вдигнах купата. ММ ми каза да не ѝ предлагам храна днес, но чак да не ѝ дам шанс ми се стори неправилно. ММ сутринта си обели банан и се разхожда вкъщи, не го изпусна за секунда. През цялото време пред него върви и го гледа жално, но не получи. Миналата седмица една майка чупи бананче на детето си и козата само надуши и седна пред нея. Жената толкова ѝ се зарадва, че започна едно парче на бебето, едно на Бека. Толкова бяха сладки. Много ми хареса и жената как само ме попита може ли да ѝ даде и дори не сменяше ръката, с която храни детето. Има и готини хора по парковете и градинките.

# 373
  • София
Breedlove,аз бих помолила за снимка на нюфчето,много любими са ми,обещала съм си един ден като имаме къща да си вземем поне едно.Smile

# 374
  • София
Нюфаундленд-а да се покаже веднага! Обожавам ги, огромни мечоци за мачкане и гушкане.
Трудни са за обгрижване, но са много умни и кротки.

Ако някога имам време да си разхождам кучета по цял ден и имам двор искам да събера всички любими грамадани на едно място. Искам немски дог, черен териер, нюфаундленд, ризеншнауцер, а от дребосите още едно цвергче, английски булдог, басет ииии като се замисля от всички грамадани и от всички дребоси искам Joy

Общи условия

Активация на акаунт