Любители на кучета - 91

• 17 395
  • 719
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Breedlove, не приемай навътре критиките, които Туиг е отправила. Тя го прави, защото през има-няма месец идва някой с поредното кученце, взето от зоомагазин/съсед/обява/"внос" (а всъщност от puppy mills) и разпитва същите неща. На всеки досега сме се опитали да обясним откъде да вземе кученце, защо не е добре да се взима от по-горе изброените и защо не е добре това куче да има поколение. Наистина, при необяснени обстоятелства (например, че става дума за родословно куче, и т.н.), е логично да се предположи, че това е поредният човек, който иска:
а) кучето му да роди за здраве;
б) да изкара пари на гърба на кучето;
в) ама то неговото е по-по-най и онея снобари нищо не разбират, завиждат и т.н.;
г) то си е негово и ще си прави каквото си иска с него.
Моля, покажи нюфчето, много ги харесвам, но няма къде да събера и нюф вкъщи Simple Smile

# 376
  • София
Най-добре е да питате собствениците на майката на нюфчето.

Имам една приятелка с момиче, два пъти е станала майка вече, сега е с бебенца. Допусната е за развъждане, с родословие, ама пак не бих развъждала, аз ако бях.
Не знам нейната ли е по флегматична или са всичките така, ама ми е бавно куче, по ми харесват хахавите, като моето си.

Забравих вече какво друго четох...

А да, Коте още ми е мъчно за малкото пухче, ама пак е само половин беля. Всичко друго ще се нареди.

# 377
  • София
Пос, данък не си плащала май? Simple Smile
Иначе момичето вчера каза, че е питала в тяхната федерация, има как да бъде допуснато куче, претърпяло инцидент. Което е хубаво, защото такива кучета обикновено са здрави, пълноценни представители на дадени породи, дори и с "дефект".
На Лили й липсва един зъб - Балу й го изби, докато беше малък. Мисля, че имаме становище от вет, което доказва, че това е станало в следствие на инцидент. Иначе куче с липса на този зъб по принцип ще бъде дисквалифицирано на всички изложби и ще бъде изключено от развъдната програма.
Ох, много се отплеснах на такива работи, извинявайте.

# 378
  • Варна
Много интересни неща научавам от вас, за което благодаря.

Имам едно помощно плотче, та там му стоят наградките, знае келеша и като стане сутрин, първата работа е да залепне там. Давам му някакви с мента и спирулина за зъбите и дъха.

Коте, много са красиви Лили и Балу, като рисувани са, пу пу.

# 379
  • sf
Купих му варено-пушен кокоши крак 🤣
В петък заминавам и ми е съвестно 😕

# 380
  • Варна
Ново двайсе, нещо като тия сушените или буквално?😀

# 381
# 382
  • Bарна, морето, сините вълни
Офф, помислих, че съм в друга тема и викам какъв е тоя кокоши крак. Joy

# 383
  • Варна
Хахахахаха, Дес.

Благодаря, Донси, не знаех за тази екстра, кажи после дали Нейо я е одобрил. 😁

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2281541385432996& … =1974783599442111

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 15:03 от esstela

# 384
Влизам да се похваля с кучето Ласи. Ласи днеска бе на ветеринар. Направиха му 4д тест и всичко излезе отрицателно. Това оплешивяване било от бълхи, според ветката. Накапан, наразходен и наяден Ласи вече е доволно куче. Само остава да му спретна колибката в добра кондиция. Мисля да напръскам с някой препарат против бълхи цялото заграждение. И нашийника му оправи ветката - този който купих му хлопаше и му направи дупка като за неговия врат. Общо взето, всичко мина гладко и аз вече съм по-скойна.

Да ви питам какви гранули бихте препоръчали за куче без зъби? 20 кг е кучето. Аз от котешки гранули разбирам, от кучешки нищо не разбирам. Как да избера хубави гранули, да му подсиля малко инмунитета? Купих му едни Бреки от зоомагазина - изяде ги. Хубави ли се водят тези гранули?

# 385
  • София
Толкова се радвам, че има и хора като теб, Amy_nka! Толкова е хубаво, че има кой да се грижи за Ласи Flowers Hibiscus

Щом няма зъби, си мисля дали пък някаква попара няма да е по-подходяща, в смисъл консерва или варено месо и ориз.

# 386
Не, не приемам нищо навътре, просто исках да изясня и аз, че не сме безотговорни.И аз страшно осъждам изоставячите на кучета и насилниците на такива, честно казано не мога да го проумея какво трябва да ти се случи с главата, за да постъпиш така.

Ето я моята принцка
Малка е за вида си, доколкото знам татково е бил 96 кг :Д
Скрит текст:

# 387
Много хубаво изглежда козината. Как се постига такава хубава козина?

# 388
  • София
Прекрасна е Simple Smile
Много обичам големите породи, но осъзнавам, че нито мога да се справя с тях, нито имам мястото за тях. Иначе един алабай бих си гледала вкъщи с удоволствие Simple Smile

amy_nka , хубави храни няма да намериш по супермаркети, а в зоомагазините имат голяма надценка. Не знам дали не е най-удачен вариант да поръчаш онлайн от зоомагазин тип zooplus.bg
Хубави храни за възрастни кучета без зъби.... може би наистина ще е най-добре консерви или варено месо с добавки. Просто всички гранули ще бъдат твърди за животинчето и няма да може да ги дъвче. Ветеринарката какво каза по въпроса?

Зооплюс пак са пуснали нова храна, Wild Elements. Добре звучи, но ще помисля дали да я пробваме...

# 389
Благодаря Simple Smile
Ако трябва да съм честна, за козината конкретно не даваме нищо като добавки, но се опитвам на няколко дни да я реша. Имам такава четка
Скрит текст:
 Къпя я на около месец.
Аз исках бобтейл едно време...сега като знам колко козина е, ако имах бобтейл сигурно щях да се предам и да си живея на облак от косми :Д

Общи условия

Активация на акаунт