Любители на кучета - 91

• 17 189
  • 719
  •   1
Отговори
# 390
Ветката само попита дали има апетит. Аз й казах, че всичко яде, не отказва на нищо. Не ми е давала препоръки. Pedigree не е ли хубава гранула? Аз по-скоро искам гранулите за подсилване, да има за хрупане нещо с витамини в купата си. Все пак, не ми е постоянно пред очите и си мисля, че гранули е по-добре от мокрия хляб, който му хвърлят за закуска. Ще разгледам какви добавки се продават за кучета, евентуално да добавям към консервите... Козината на Ласито е една такава суха като метла. Само на ушите и муцунката е по-мекичка.

# 391
  • Варна
С мляко не става ли да омекват гранулите?

# 392
Ласи прилича на бигълоподобно, да ти кажа те са си с кадифени уши, иначе козината им е по-твърда, не е като на котка. Но храната има водеща сила при състоянието на козината, от сух хляб няма как да е с лъскав косъм.
Не, педигри е просто рекламирана храна. За куче без зъби взимай консерви, кажи ми какъв ти е бюджетът и ще ти предложа добри варианти. Ако храната е хубава, не е нужно да купуваш добавки, има серии храна , които се водят senior, за по-стари кучовци. Но пак казвам, кажи някакъв бюджет/месец за храна и ще се наема да потърся и да ти предложа варианти(със сигурност и другите момичета ще се включат).
За пръскането с препарат с/у бълхи попитай вет за нещо, което ще е безопасно и за куч.

# 393
Гранулките и с вода да ги намокрите малко ще омекнат. По едно време кари не искаше да яде една определена храна, защото бях взела по грешка за голями кучовци и така я лъгах да ги яде, щото имахме 2 кг от нея.
Аз за Педигри съм чувала всякакви отзиви, на някой им харесва, на други не, но аз лично не я харесвам и не я давам, не я и препоръчвам.
Хубава храна е Brit, ние купуваме Brit care, но Brit premium е някъде към 7 лв килограма, толкова я продава жената от кварталното зоомагазинче ( обаче за малки кучета )
Колко кг горе доло е кученцето, което гледате ?

# 394
  • София
Breedlove, говорила съм собственици на нюф-чета и са споделяли, че къпането е кошмар. Или по-точно сушенето след това. Тази порода се използва за водни спасители, защото подкосъма не се мокри и кучетата трудно изпадат в хипотермия в спасителни акции. Точно това им качество при къпане обаче затруднявало ужасно много. Едно от първите кучета от тази порода в БГ беше на Юксел Кадриев. Виждала съм го на изложба и въпреки лошите погледи на стопаните го намачках за 30 секунди. Innocent Няма как да устоиш на такъв пух.

Ами-нка, респект - и за усилията, за желанието и най-вече за действията ти!

# 395
  • София
Прекрасна е черната красавица ,толкова лъскава изглежда.Всички си живеем в косми обградени,колкото и да чистя все има ,буквално извират отвсякъде.
При ретривърите е същия ужас при къпане,поливаш с душа кучето и водата просто се приплъзва по косъма,няма намокряне,а като го намокриш с голям зор и сложа шампоан,прилича все едно пера килим.

# 396
Мдааа...къпането само по себе си на мен ми е забавно, като я видя насапунисана. Намокрянето също отделя 15 минути докато проникне в косъма. После сушенето е ...кошмар - 10 огромни хавлии и голямо надбягване със сешоара, който тя мрази и я е страх.
После е в punk is not dead състояние, супер смешна е.
Иначе да, много обичат вода, чувала съм, че някои стават супер неспокойни като видят хора във водата, защото се чувстват длъжни да ги спасят.
За Юксел съм чувала, но не съм виждала неговите кучета

# 397
  • София
Оооо, Армани /кучето на Юксел и бившата му вече жена/ беше същинска звезда в кучешките форуми! Хората ходеха специално на изложби, за да го видят. Наистина беше внушителен и много гушлив. Говоря ви за преди 13години. Дано е здрав и щастлив старец, не съм виждала информация за него скоро. Heart

# 398
Дали за единицата от долу става въпрос?
Както се казва, по усмивката ще си я познаеш.

# 399
  • Fort Worth, TX
Здравейте.Оборудвах Джони с намордник.Чиста работа.Даже някак си се кротна с него.Сега въобще не го гледам къде души и дали няма да налапа нещо дето не трябва.

# 400
  • UK
джуджанка, разбира се, че не сте били вие, все пак ни делят има-няма 3000 км Grinning Просто кучето явно беше от същата порода Simple Smile

Като енергия как е принцесата нюфаундленд? Следващото ми куче се замислям да е такова (няма да е скоро, къщата с двор още е някъде в бъдещето Grinning )

# 401
Ами изключително кротка е и спи много. Ние сме в апартамент. Гледам около час и половина 2 на ден да се разходим и е хубаво и ако имате възможност да го водите при реки и езерца, да не губи връзката с водата.
Иначе е малко тромаво, но няма да тръгне да руши къщата и да се мята на всички посоки.

# 402
  • София
Момичета, минавам само да споделя за намаление на каишки Форесто. Късата е 55лв., а дългата 65лв. В един зоомагазин на Алабин. Като тръгнете от пл. Македония посока Съдебната палата на левия троар до магазин за дрехи втора употреба. Погледнах срока на годност - до 2023г.

adorable™, знае ли човек! Може и по вашите ширини някой ден да се разходим Joy

# 403
Аз направих май някаква беля с храната. Sad Ласито получи разстройство. Сега как да разбера от коя храна му се е развалил стомаха? В предходните 24 часа му дадох: консерва Кауфланд за 75 ст. 2 бр, кучешки бисквити ДМ (половината си стоят в купичката), пилешки фенери 3 бр, един телешки салам. Последно тази вечер изяде фенерите и салама и като го изкарах се изходи два пъти, като втория пръцна.
При това положение може ли да се обезпаразитява вътрешно? Или да изчакам да видя твърди изпражнения? Говорих със стопанина му. Изненада ме - Ласи бил обезпаразитен вътрешно преди месец и половина. Питах го тогава какво да правя, да го обезпаразитявам ли утре. Каза да му дам хапчетата. Каниверм ни е дала ветката. Според вас, да го обезпаразитя ли утре или да оставя още месец? С храната ударих на камък. Сега какво да му дам, не знам. Освен пак да купя гранули Бреки?
Не разполагам с добър бюджет - безработна съм в момента. Дайте ми съвети с какво да го храня, за да няма разстройство...

# 404
  • Bарна, морето, сините вълни
Свари му малко оризче, ще му се оправи стомаха.

Общи условия

Активация на акаунт