Любители на кучета - 91

• 17 164
  • 719
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Джу, колкото хора, толкова и мнения Simple Smile Хич не се впечатлявай Simple Smile За някои хора отговорът е "дай месо", за други "объркай с нещо апетитно", така че...
Лично за себе си прецених, че начинът да покажа, че АЗ решавам какво се яде вкъщи, е това. И е факт, че сега няма цупене. Изключение е, когато Балу е влюбен Simple Smile

# 436
Хибискус, и аз така мисля. При нея просто всичко съвпадна с разгонването! Сега съм в голяма дилема. Да бъркам ли гранулите с добавки /месо, кисело мляко, кашкавал/ или да съм упорита и да я оставя гладна едни 24часа. В групата на мама Еми получих доста рязък отговор и честно казано м остави доста горчив вкус. Всички твърдят, че трябва да съм упорита, тя ми обяснява да ѝ давам месо и кренвирши. Просто започвам да се обърквам. Явно съм някаква мегатъпа щом не мога едно куче да нахраня. Joy
То идеята е такава, ако искаш да яде на всяка цена- слагаш нещо различно и така до следващото хранене и започва всичко да се върти около това, какво по-вкусно ще предложиш.
Ако искаш да яде каквото си и дала,защото знаеш, че е хубава гранула и те устойва как и понася- ми няма да умре от глад, като се инати ще гладува на собствена отговорност някой и друг ден и после ще се оправят нещата.
Аз съвети за даване на кренвирши игнорирам, за мен това е залъгалка и глезене, но както знаем, всеки има различно мнение, това е моето.

# 437
  • София
Коте, Хибискус HeartHugKissing Heart

С децата не ми пукаше кой какво ми казва и се водех по тях, защо сега така се втелясвам не знам. Слагам Sunglasses и ще правя това, което мисля, че е правилно. Довечера даже няма да ѝ предложа храна. Утре сутрин четвърт доза храна и вечерта толкова. Хем да не е съвсем без храна, хем да ѝ погладува дупарата.

# 438
  • Варна
Много ми хареса, за това го поствам тук. 🐶

Из мислите на едно куче...

"Хората пишат своето завещание и оставят домовете си и всичко което имат на тези,които остават след тях.
Ако с моите лапи мога да направя същото,това за което щях да помоля е:
    На бедните и самотни улични животни щях да оставя:
   - Щастливия си дом;
   - Купичката и удобното легло,меките възглавнички и всичките си играчки;
   -Скутът,който толкова много обичах;
   -Ръката,която ме галеше и сладкия глас,който казваше името ми;
    Ще завещая на тъжните и уплашени бездомни кучета, мястото,което заемах в любящото сърце на стопанина си,за което изглежда нямаше граници.
    Така че,когато умра моля те не казвай: "Никога повече няма да си взема животно,няма да понеса болката и загубата още веднъж"
Вместо това отиди и намери куче,което не е било обичано,което не е изпитало радост или надежда през живота си и дай МОЕТО място на НЕГО...!
    Това е единственото нещо,което мога да дам...
  Любовта, която ще оставя след себе си...А повярвай ми тя е безкрайна..!"

# 439
  • о`майна лунна нощ е
ЧРД и от мен! Щуротии пожелавам! Приключения, моменти на тиха и не толкова тиха лудост и купон!

Аз, тъй като нямам скорошна снимка на диването, ви представям новия си тематичен маникюр по случай .... случката Simple Smile Слънцето напече, главата ми завря и ей го разултатът. И тъй като си включих проследяване местоположението, на което снимам, това да знаете е срещу затвора. Не срещу нас 😂😂😂

Последна редакция: чт, 04 апр 2019, 15:45 от `ТуиГ

# 440
Момичета, благодаря на всички ви за пожеланията! Да ви се връщат!

Как определяте колко да е дажбата на кучето? Тази сутрин Ласи изяде около 400 гр порция ориз с месо. Веднага след това го разхождах и пак два пъти се изходи. Първия път нормално с твърди изпражнения, а втория към края пак беше течно. Дали е преял? Или пък да не би да е за това, че първо яде и после тренира? Може би трябва първо да го разхождам и после да го храня?

Не знаех, че днес е ден на бездомните животинки. Ден за специална почерпка, значи. Simple Smile

# 441
  • о`майна лунна нощ е
Гледай от опаковката на храната - дажбата е според кг и възрастта на кучето. Но на първо място - обърни внимание на кучето, за всяко е различно и нуждите му може да се разминават с определената за изхранване схема. Тръгни с препоръчителното хранене и с времето ще нагаждаш количеството за собственото си куче.

# 442
  • Bарна, морето, сините вълни
А аз знам, че е  хубаво да се хранят след разходката. И така процедираме с Ерос.

# 443
  • Варна
И аз така, след разходка. Някъде четох, че куче с пълен стомах може да осуче червата при игра. Вярно, не вярно, храня го след разходка.

# 444
  • София
Може да се превърти стомаха, да. Винаги храната е след разходка.

# 445
  • о`майна лунна нощ е
И аз така, след разходка. Някъде четох, че куче с пълен стомах може да осуче червата при игра. Вярно, не вярно, храня го след разходка.

Така е. По-често е при големите породи. Те са предразположени. Но при нас Швепса отказваше да излезе без манджа, та за сутрешното излизане първо си закусва и тогава отиват на разхозка бавно и славно да снесе. Тогава не го пускаме да тича и е предимно на повод, та няма ни игра, ни търчане.

Последна редакция: чт, 04 апр 2019, 17:08 от `ТуиГ

# 446
  • София
За храненето, както са писали момичетата, след разходка и малко по-малко от препоръчителната доза за килограмите.

А и Донсита, честит рожден ден.
Начи много съм отвята.

Последна редакция: чт, 04 апр 2019, 16:45 от possessed

# 447
  • София
Момичета, благодаря на всички ви за пожеланията! Да ви се връщат!

Как определяте колко да е дажбата на кучето? Тази сутрин Ласи изяде около 400 гр порция ориз с месо. Веднага след това го разхождах и пак два пъти се изходи.
Около 3% от теглото на кучето трябва да е храната,особено ако е готвена.

# 448
Честито на всички празнуващи!!!

Исках Линк да яде два пъти на ден, но а де, той не ще. Като му дам порцията на два пъти, все се офлянква, чуди, куми и т.н. И затова му я давам едноразово вечер малко преди лягане. Ръководя се по него. Сега към момента му смесвам меки гранули с някакво месо (патешко, пуешко, пъдпъдъче, телешко, агеншко, риба).

Това с процентите и теглото е много относително. Зависи за каква храна става дума. Някои неща в 100 гр. нослят толква енергия и хранителни вещества, колкото други в 500гр. и т.н. Най-добре да се смятат нуждата от калории и хранителни вещества, от които има нужда и които присъстват в диетата. Това при лично приготвена храна. При купешка, гледат се препоръките на производителя и се напасва спрямо индивидуалната активност на кучето.

# 449
  • под тепетата
Честито на Донсита! Да си здрава, да имаш поводи за радост и усмивки и по-малко да се налага да вадиш рогата !
ТуиГ, много як маникюр! Възхищавам се винаги на дами с маникюр, защото аз тази манипулация не мога да я издържа  Confused
 Погледът на нюфката ми прилича на погледа на Линк - големи, кротки очи !
На мойто прасе , ако му дам 10 пъти да яде, сигур няма да откаже ни веднъж  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт