Любители на кучета - 91

• 17 373
  • 719
  •   1
Отговори
# 45
Скрит текст:
Признавам, че не виждах нищо лошо в това да пускам Роузи да потича на някоя междублокова полянка. Уверявах се, че няма хора наоколо, най вече деца или други кучета, и я пусках да гони пръчка за няколко минути. След грозна разправия с една баба и дискусия тук в темата /то и дискусия не беше, 'щото си знаех, че съм виновна и не съм спорила/ No Mouth, вече не помислям да я отвържа.

По другия въпрос - за развъждането, тук в темата научавам много. Никога не съм смятала да я заплождаме, точно защото не мога да осигуря дом и грижи за кученцата, но признавам, че тук научих защо е така важно родословието. Не ми трябваше много, за да реша да я кастрираме. Е, не че не мрънках после тука, Wink ама знам, че е за добро, просто се притеснявах дали ще мине гладко и ми беше мъчно за душичката.
Лабрекс, не мога да го проумея това с насъскването. Rage На твое място бих се побъркала от яд и от гняв.

Скрит текст:
Привет, Джефри! Kissing Heart
pip4i, тая случка ми е един от големите кошмари, сигурно ще я помня цял живот. Побърках се не, ами......изплаших се много, като чух да го насъсква, едно че не очаквах, второ - кучето си е сериозна порода все пак. Аз съм малко от тия, дето не губят ума и дума насъвсем, не се панират, ами действат в такива ситуации, пък след това, като отмине, мартинките ми треперят известно време, че и на рев ме избива. Та затова какви ли не му ги наприказвах на оня муньо, заплашвах, абе глупости плещих, наистина ми се искаше да го утрепя гада. И не се карах на Рекс, като ми пригласяше с лай, друг път и него овиквам и потупвам по тиквунката да млъкне, че ми надува главата. Simple Smile
Уф, и аз все си живях с мечтата за трикольор и другарчета за игра на Рекс, ама така и не я осъществих, за съжаление, мечтаната къща с двор все ни се разминава по разни причини, затова, който може и има възможност, вземайте си още от тия невероятници. Ей ми го трикольорчето, гледам си го на десктопа само.

# 46
Аз Рейн също го пускам в разни градинки, включае в тая на блока ми или Борисова на кучешката, където е или с компания от други кучета, или хвърлям пръчка. Като се разхождаме си е на повод, но като реша да си играя с него, си намирам самотна градинка и си играем.. Не мога да си представя постоянно да е с повод и никаква игра никъде. За съжаление, нямам кола, за да го извеждам извън София, та..Не съм чела спора, за който казва pip4i

# 47
  • София
Ако имах повече акъл в главата, щях да си осиновя куче. Проблемът обаче не е само в акъла, ами и в това, че не исках голямо куче. На дърти години ще го направя.

Нарцисчева, като прочетох разказа ти за Грейси, отново преживях историята около нея и си поплаках. Това животинче ми беше влязло под кожата. А когато прочетох поста, че е починала и като я видях с якенцето на Харли, имах чувството, че сърцето ми се скъса. Не можех да си поема дъх. Изобщо не очаквах такъв тъжен финал, мислех, че ще се оправи, след всички интервенции и лечения, през които премина това мъниче.

Моят мъж си взе домашни любимци. Някакви червеи, които е сложил в кутия с пръст на терасата. Извратена работа, не ми се говори.

# 48
  • София
Здравейте момичета...и момчета ако има.
Аз имам котка...но много искам да си взема и куче...и то порода акита Ину. Тук в темата има ли развъдчици. Или знаете някой?
Котката ми също е от развъдник. Британка е.
Благодаря Ви предварително.

Ако можеш да изчакаш до довечера, ще ти пиша на лични за развъдници в БГ и откъде да намериш информация.

# 49
  • Bарна, морето, сините вълни
Тонка, направо ме уби с тия червеи, честно. Joy Ох, тия мъже, бее. Как откачат понякога. Много смешно ми стана.

# 50
  • София
Смей се ти, но кракът ми няма да стъпи на терасата. Представям си тия гадини да плъзнат из апартамента ни. А те торф щели да произвеждат. Или поне нещо такова.

# 51
  • София
Еееее, стига де, аз какво ли не предположих, а то - червеи:) Да не мисли рибар да става?

Много ме натъжават истории с тормоз и не само ме натъжават, ами и страхотна агресия ме обзема. Ако има случай, в който бих смачкала някой, то е точно ако тормози животно. Просто ми пада пердето и не отговарям за последствията. Виж, ако е свързано с хора, не ме засяга някак толкова, съчувствието ми е почти само и изцяло към животни.

# 52
  • София
Съжалявам, че съм причината за напускането на малтийските приятели. Исках просто да дам друга гледна точка на жената, защото понякога наистина не се замислят хората.

По повод на всички тези писаници с ММ онзи ден разисквахме темата за Бека и евентуалното ѝ допускане до разплод и той много трезво ме сряза. Той е имал бебета от първото си куче и като започна да ми обяснява какви разправии са само докато се стигне до даване на нови стопани и ми стана лошо. Та ще мислим дали ни се занимава с подобни тревоги Blush
Вчер за пръв път правихме упражнението "мое" и не можех да повярвам. Веднъж се опита да хапне от банана на пода, скастрих я и приключи. Опитвам се да прилагам повечето от съветите от групата на Еми, но на някои от тях ме гледа като тъпир. Ако искате вярвайте, но пробвах какво ли не да я накарам да легне още като я взехме и нямам никакъв успех.

Нашата коза обича да дъвче хартия и ни е изгризала декоративните первази на вратите. Добре, че е ниска и не си личи много. Иначе около рождения ми ден ми надъвка една елхичка направена от коркови тапи от приятелка с детенце със здравословни проблеми и ревах като малко дете. Идеше ми да я скъсам на две или да я обърна на опаки /любимите заплахи на ММ към нея/ Joy Жената беше положила труд да благодари с нещо малко на приятелите си и ми беше много тъжно.

# 53
Тонка, ти не стъпвай на терасата, пусни Харльо, той ще ги разкара! Joy
Ох, тия мъже! Не знам дали са същите червеи, но на моя позната мъжът ферма направи за такива червеи, нещо си призвеждащи, и накрая нищо не стана, фалира. И друг познат пък с отглеждане на охлюви, същата работа. И на двамата жените не бяха съгласни със заниманията им, ама кой ги пита. Peace

# 54
  • о`майна лунна нощ е
Команда легни при нас се изпълнява с просване в цял ръст като меча кожа върху спалнята ни, когато НИЕ трябва да си лягаме, а в същото време негово легло е позиционирано точно до нея и стои празно.

Тази сутрин забелязах някакво петно на леглото му. Като разлята малка чаша вода. Странно, да се беше изпуснал ... ?

# 55
  • София
Туиг, да не е повърнал стомашен сок? На Харли му се случва понякога, но гарниран с част от пръчки.

# 56
  • о`майна лунна нощ е
Може да се е налочил с вода и да е повърнал. Но това го прави, когато е бил много жаден след разходка, а сега го видях сутринта. Като станах, излезнах от стаята за малко и той остана затворен в спалнята. Върнах се след 2-3 мин., не са били часове и тогава го видях, но не изключвам да е било от по-рано.
Изпрах леглото с Вениш и сега съхне. Не можах да усетя миризма на урина в интерес на истината и се надявам наистина да не е било изпускане, а повръщане на вода. Понякога се дави в лиготията си.

# 57
Тонка, това да не са калифорнийски червеи? Много са полезни, но не за ядене Joy

Аз извеждам Нора без каишка. Знам, че е грешно, но така ще е.
Половин година живеем на къща, а другата половина на апартамент и затова не мога да си взема голямо куче, а много искам някой мечо дето да мога да го мачкам до насита Stuck Out Tongue Winking Eye

# 58
  • София
Червеи няма кой да домъкне вкъщи засега, и по-добре, че ще спи при тях я на улицата, я в мазето Simple Smile
Туиг, възможно ли е да се е близал там и просто да е следа от езика му? Или да е дишал там и влагата от нослето и лигите да са го направили?

# 59
Flame спор не е имало по темата за пускане на куче от повод. Тогава pip4i просто сподели неприятна случка, която се е случила докато малката калпазанка е била пусната свободно и осъзнава, че вината е в нея. Просто има моменти, в които колкото и да сме сигурни, че няма хора, кучета, деца, котки.. то просто в градска среда винаги може да се появи нещо без да сме очаквали и нямаме право да се сърдим на околните, че не харесват кучето ни.
ТуиГ Макс до сега си близа опашката и остави точно такова мокро петно. Възможно е и това да е причината.
Реа всеки сам прави избора как да разхожда кучето си. Аз нямам против, когато кучето стои до стопанина си и не притеснява околните хора и кучета с подскачане и лаене. Тоест всяко обучено куче, върху което стопанина му има контрол може да се разхожда пуснато, въпреки че по закон е забранено и аз искрено се радвам на хората успели да постигнат такъв контрол над зверчето си.

Общи условия

Активация на акаунт