Любители на кучета - 91

• 17 154
  • 719
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, от скоро съм горд собственик на пули. Проблема обаче е, че скоро ще започнат да се оформят специфичните расти на козината, а аз още не съм намерила салон, в който да имат опит или поне да са се занимавали с това. Моля ви, ако сте чували да ми напишете. От София съм. Предварително благодаря.

# 481
Лелее, за пръв път чувам порода пули. Дай снимки да го видим тоя мушмурок как изглежда. 🤪 С другото не мога да помогна никак. Нито съм от София, нито ползваме подобни услуги, че магарето е с къс косъм.
Хибискус 🤗 то кма логика, ама кой да помисли 😂😂 Ама аз моря само мъжките кърлежи, ме женските са една идея по големи и гнусни 😁, ама вече ще мина на пърлене, че да не направя някоя беля.
Джу да споделиш после как е минало, че нали ти казах че и Макс има две, но единия ветеринар при който го водих последно и който ги забеляза каза, че не е проблем да си стоят щом не пречат, а и те са съвсем дребни. Ни другото, което спомена е, че преди махане се изследват за да се види от къде тръгват и защо и след това се махат. Поне не гледаше да вземе едни пари на всяка цена, защото има и такива ветеринари, а аз от тях бягам далеч, защото не съм сигурна дали не искат да направят някоя процедура само заради парите, а не защото наистина се налага.

# 482
Когато стане голямо и въпросните расти пораснат, изглежда точно като конците за миене, които ползвате в къщи за миене на пода. Иначе е средна порода и са черни или бели. Моето е черно. Снимките са ми на телефона, но не мога да ги кача.

# 483
  • София
И аз за пръв път чух и видях тази порода сега. Попитай в Royal Groom (има страничка във ФБ, но не мога да дам линк). Виж също и Груминг студио и Зоомагазин Dog Star. Всъщност откъде е кучето? Ако е от България - попитай собствениците на майката къде са я водили.
Тъй като хъскитата не изискват някакъв кой знае какъв специфичен груминг, никога не съм водила моите по разни салони и не мога да помогна повече. На нас ни трябва само баня, евентуално сешоар за кучета и гребени/четки. Simple Smile

# 484
  • София
Сиви, очаквам обаждане от клиниката. Сърцето ми е спряло. Били заразни папиломите и можело и човек с по-слаб имунитет да го пипне.

Ariese, водата не трябва да се ограничава. Вземи по-голяма купа и така.

RENIG, пулитата са големи сладури, ако е взето от разъдчик можеш да го попиташ къде да го водиш. Друг вариант е да провериш дали има клуб в БГ и да се допиташ до тях. До колкото знам, когато се къпят е много важно всяка една растичка да се изсуши много добре, защото се вмирисва ужасно кучето, а и самите растички загнивали /ако мога да се изразя така/. Започвай да го учиш да обича "шушуара" /Малчо така го нарича/, защото при всички положения ще го ползвате интензивно. Снимки и от телфона може да качиш. Като отвориш прозорчето за отговор петата иконка натискаш и избираш снимката.

# 485
Кучето е от Унгария. В България, доколкото знам няма развъдници и няма клуб. Звънях в два-три салона, обаче ми отказаха, тъй като нямат опит и не са работили с тази порода. Не знам, ще обикалям явно салоните.

# 486
  • София
RENIG, дано намерите салон. Аз съм на мнение, че един хубав груминг салон не би отказал, само защото няма опит - как ще го натрупат, ако все отказват?! По-скоро да признае, да потърси информация от колеги-грумъри и да предложи да опитате. Ама в БГ я няма тая култура - да потърсиш съвет от колеги...

# 487
  • София
Обадиха ми се от клиниката. Бекичка Мекичка била добре и искала вкъщи. Сега докато свърша работа ще полудея. Чакам сега информация и от вътрешния човек.

Коте, пулитата са наистина много специфични и предполагам, че не ги плаши толкова къпането, колкото сушенето. До колкото знам пулитата не се подстригват и груминга се изразява в перфектно измиване на изсушаване на растите!

# 488
Е, с такава готина учителка даже и домашните сме си написали.

Какво готина, аз направо се свих на стола! newsm43 Толкова е строго-респектираща! Heart Eyes bouquet

Палци и лапки за Бека, хайде следващата новина да е добра! Peace

Рекс също има брадавички на лапката отстрани, на вратлето, онзи ден някъде по-назад около опашката напипах една, първо реших, че е кърлеж.На док съм казвала, но няма реакция, в смисъл да се махат, не че и аз искам да го упояват. Той има и една подутинка на задното краче от 3-4 години, която си стои една и съща, не нараства. Когато я показах, ми казаха да следя, ако започне да расте, да се обадя. Не му пречи на ходенето, но се вижда. Ами, те и бабите на такава възраст не са от най-красавиците, и те имат петна, брадавици и други красоти. Като не му пречат, да си ги носи, няма да го режат и упояват на тая възраст. Пък и с тая лъскава козинка, никой до сега не ме е питал за тях, само отбелязват, че е лъскав и значи добре гледан! Mr. Green Пък той си е такъв по природа, е, и аз си го гледам душичето, де, колкото мога, но не е заради мен лъщящ! Simple Smile

Слънчогледка Simple Smile, я не издребнявай сега за някакви чаршафи и легла, на това хубаво същество апартамента му давам да прави квот реши! Heart Eyes Hug Ще миряса след време, един ремонт и всичи са доволни! Peace

# 489
  • София
Labrex,аз изобщо не й се сърдя,напротив,пошегувах се .Свикнала съм ,вечер оправям леглото,събирам скъсаното и сменям с ново.Явно това й е начина да се справи с липсата ни,докато не сме в къщи.Мирише й на  нас и си лежи на леглото.
Бързо оправяне на Бека.Blue Heart

# 490
  • sf
Браво на Бека, ще се оправи!
Моето глупаче вчера си изгори малко муцунката на една цигара. Нали е любопитко и си навря носа в ръката на жената. И в тоя ред на мисли- много ме дразнят на площадката, пушат, пият бира, мятат си фасовете по земята, кучешкото кошче прелива от кенчета и чаши, аман!

# 491
Папиломите са заразни, защото се причиняват от вирус. Както примерно и кокошият трън и т.н.

Ще мине.

Да се пуснат снимки на Пулито, ама моментално! 😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Ясно, че нямат опит салоните, намерете някой по-реномиран.

# 492
  • о`майна лунна нощ е
Швепса е опасна работа. Не знам дали съм споделяла, но диването си има ритуал като си ляга. Въртенето в кръг, докато избере съвършената позиция да се тръшне, е ясно на всички. Но след това се понавдига, открадва си един от хавлиените ми чорапи, с които стоя вкъщи, носи го в леговището и заспива така. Тази сутрин обаче открих другия чорап върху спалнята при нас. По нощите се качва и си довършва съня върху леглото ни, а нашето въртене по време на сън със защипана от 13 кила завивка, се е превърнало в доста сложна процедура.

# 493
И моят Хари така като си заляга се върти до припадък и най-накрая се тупва. После посред нощ, когато никой не го вижда се изпльосква върху мен и котките не особено деликатно.Като искам да се наместя ми ръмжи и подлайва, примерно в три часа нощеска.

# 494
  • София
Сладури! Simple Smile
Снощи заспах сгушена в Лили. Тя обича да се гуши много. И сега е една мекичка, пухена, само за мачкотене.
И сменя козина.  Утре мисля да й сваля козиняка, но моля да не й казвате, че тя не знае за този ми пъклен план Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт