Любители на кучета - 91

• 17 158
  • 719
  •   1
Отговори
# 495
spring princess не позволявай да ти ръмжи в леглото. От ръмжането ще стигнете и до хапане скоро ако не вземеш мерки.
ТуиГ а сега си представи с 43 кг върху завивките какво е 😂 Само чака да легна и веднага се настанява при мен гадината, ама за толкова години не си пречим вече. Аз знам в коя част се разпльоква звяра, а останалата си е на мое разположение. А и то моите крака изтръпват като се настани върху тях, ама си го търпя.. нали си ми е душица-мушица. 😁
Днес съм взела две агнешки главички и едни телешки крака. Краката се варят в тенджерата и мисля няма проблем да му дам кокалите да си ги дъвче, но с главите не знам как стои въпроса. Някакви мнения? А и не знам въобще колко мръвка ще излезе от тях, ама все за едно ядене с ориз ще има.

# 496
  • София
Сиви, направо как имаш сили да готвиш подобни неща не знам. ММ си ги готви тези неща и всеки път съм потресена от очите, мозъка и езика, но съм сигурна, че на твоето момче ще му е повече от вкусно. Не знам дали агнешкия череп е подходящ за хрупане, но всичко друго било деликатес Joy

Бека спи където съм аз. Когато е оскубана я завивам, когато е космясала спи върху одеялото. Когато я напъдим от леглото като Швепса се върти 400пъти в едната посока и още толкова в другата и накрая се тръшва със страшна въздишка. Големи са актьори, бетер децата са, но пък колко спокойствие ми носи!

# 497
  • София
Рея не се върти, тя ходи, ходи и изведнъж се тръшва свсичките си 40 кила, пода леко се разтриса приприземяването и.
Особено лятото, когато лежи по паркета през деня, че и е жега.
Иначе си спи или в нейното легло, или на дивана или при мен.
Всяка вечер аз си лягам, а тя хърка блаженно на дивана. Ако стана инцидентно през ноща я заварвам или още на дивана или в нейното си легло, но задължително, когато ме събуди телефона е настанена в долния край на леглото.
Не обича да се гушка, иска да си има нейно пространство, делим си леглото.
Като се събудя ме чака да я извикам и идва да се галим, гушкаме и да ме ближе.
Понеже е свързано с много мятане на глава, лапи и използване на зъби, за да ме пощи, се налага доста да внимавам за особата си, ако не искам да ходя нащипана и посинена.
Но си ни е сутрешен ритуал, на който тя много държи и ме гледа съсредоточено, в очакване да кажа Айде да гушим момичето. И както си лежи в долния край, всичките тия кокали и косми се стоварват на гърдите ми и става страшно. С едната ръка галя, с другата се пазя.

ПП
Ужасно, ама ужасно мразя да ме ближе куче.
А моето пуска и лиги.
Обаче в името на отношенията ни, веднъж дневно се прежалвам.

# 498
  • Bарна, морето, сините вълни
И аз не съм особен фен на близането, особено по лицето, а Ерос обича да раздава целувки. ММ пък му позволява да го целува, а Еро все в устата се цели. Ужас. Joy
Голяма миризлива, лигава, любов.

# 499
  • София
И сменя козина.  Утре мисля да й сваля козиняка, но моля да не й казвате, че тя не знае за този ми пъклен план Simple Smile
Как ще й свалиш козината? Flushed

Джефри не обича да спи при нас, качва се да се полигави на леглото само докато го оправям и после си слиза на неговото да спи.
Преди няколко месеца се случи така се беше разхъркал нашият, че с мъжа ми не можем да заспим и аз инстинктивно тръгвам да го побутвам, за да се размести малко и да спре да хърка, както побутвам мъжа ми. Да ама нашият като почна да ми ръмжи, не дава да го докосна сънен Laughing И продължи да си хърка, ние да се спасяваме Bowtie

# 500
джуджанка хич не обичам да ги готвя тия части, ама нали за доброто на прасето. 😂 Айде краката някак си са търпими.. е малко гадно ми миришат, ама тия глави хич не знам как ще ги боря утре. Ама човек какво ли не прави за кучето си. 🤪 Даже одеве дремнах час време и сънувах, че Макс пак е с разстройство.. егаси му от толкоз хубаво неща за събуване, баш на Макс дупето да сънувам 😳
poss при Макс е същия ритуал. Те май големите размери не са много по гушкането. И той все в краката ми спи. А заради пощенето само му се заканвам, че ще му изкарам малките зъбчета 😂
Поредно мнение срещам за ръмжащо в леглото куче, надявам се всеки взима мерки това да не се случва. Моето винаги ми спи в леглото, но никога не си е позволил да изръмжи до ден днешен.

# 501
Sivi, кучето ми е осиновено на дърти години (2,5г.) и отскоро започна да го прави това с подлайването и репченето. Мъжко е. Ще го кастрирам до края на пролетта. Друго какво мога да направя?

# 502
  • София
Sivi,ако позволиш съвет,че аз открай време готвя на нашите две прасенца.Агнешките главички,дори и свинската,с малка брадвичка разсичам и вадя мозъка,много им харесва,но от главите всичко обезкостявам,дори и очите , костите хвърлям,че са доста остри.Дори аз веднъж в месеца си правя заготовка-купувам месо,сърца,дроб(черен,бял),бъбреци ,шкембе няколко вида ,в една огромна тенджера ги варя,после смилам с машината и става на кайма,слагам в пакети за едно готвене и в камерата.После вадя пакет и готвя с ориз,зеленчуци,макарони.

Това с ръмженето на кучето в леглото хич не е хубаво,не ги пускайте на леглото без ваше позволение.

# 503
Sivi, кучето ми е осиновено на дърти години (2,5г.) и отскоро започна да го прави това с подлайването и репченето. Мъжко е. Ще го кастрирам до края на пролетта. Друго какво мога да направя?
Самото кастриране само по себе си няма да реши проблема с ръмженето, но определено ще успокои кучето.
Честно казано с осиновено вече пораснало куче не съм се сблъсквала, но ако вече имате изградена връзка и него не го е страх от вас може да вкарате малко правила. За начало, хората се хранят първи и кучето не получава нищо от масата. След приключване и на последния човек у дома с яденето, идва ред на кучето. Когато излизате винаги карайте кучето да изчака първо човека да излезе и след това кучето. Когато минавате по тясно пространство пак първо човека минава, а след него кучето. И може би най-важното към момента е, че дивана и леглото са за хората и кучето няма място там. Това са най-високите и хубави места и на тях седят/спят водачите. Щом се качи, ги карайте да слезе и го оставете на неговата постелка/легло. Просто на кучето трябва да му се покаже йерархията и кой е водещия. Щом веднъж свикне с това после няма да си помисля да ръмжи като се покатери на легло/диван. За начало това се сещам, като не трябва да изключваме и общото послушание за са свикне че човека е този, който диктува правилата и у дома и на вън. 🤗

Лелеее тия крака как смърдят. Извинявам се, ако за някого от темата са вкусни, ама за мен това е такова гадно нещооо, ама докато режех на парченца за ориза Макс беше пуснал най-жалния си и гладен поглед 😂. Добре, че майка ми я няма иначе би отмъкнала някой крак да си хапне (много ги обича тя шкембета, крака.. все неща където не мога да гледам).

Слънчигледка супер идея ми даваш. Тъкмо щях да търся как да се справя с тия глави. 🤗 А първо да ги сваря или първо обезкостявам? 🤔

# 504
  • София
Аз първо варя,че е по-лесно да падне месото после.Свинските крачета ги варя почти до разпад,после обезкостявам и месото и кокалчетата давам да си хрупат.

# 505
  • София
Значииии, еднаот основните причини да храня със сурово месо е факта, че не понасям миризмата на готвено месо.
Пържоли на фурна или скара е друго, ама да се варят в тенджурата..... Категорично не.
Сутрин слагам хирургически ръкавици, вадя месото и режа на едри парчета. Хвърлям в купата и някой плод и зеленчук, рибено масло, кисело мляко и в момента чия и приключвам с готвенето.
Хем се яде по-бавно така, хем си спестявам неприятните миризми.
Свинските крачета ги сервирам сурови, има повече за джвакане така.

# 506
donsita, честит рожден ден на патерица!

spring princess, т.к. моят го взехме на 1,5 г., ето какво започнахме още с влизането му вкъщи - качване по дивани, легла и кресла, твърдо не. И най-демонстративно се настанявах да го галя, седейки на неговото легло, но на моето не го пусках. Храна с него не се дели и чака - ако съм гладна, първо аз приключвам с яденето, после му се сипва.  Излизане от вкъщи, минаване през разни тесньочи - първо аз, той след мен. И с храненето, бърках в купата, докато яде, взимах по средата на храненето, вадех от устата с команда "дай", когато ми хрумне, команди като стой, седни, чакай, хайде, се повтаряха на рандъм принцип, когато ми хрумне. Хрумне ли му да ме излае (предупредително, не на игра), да ме качва и каквато и да е форма на доминация, тръгвах срещу него веднагически, гледайки го в очите, един вид нападателно. Не му давах и да ходи пред мен, по време на разходка.

С днешна дата го пускам умерено в леглото, намазва по нещичко, докато готвя (все още не деля храна с него, свекървата го прави, обаче), оставила съм го да ходи пред мен, зад мен, до мен, както си иска. Но това, вече след постигане на общото послушание и затвърждаването на думичката "не".

# 507
Значииии, еднаот основните причини да храня със сурово месо е факта, че не понасям миризмата на готвено месо.
Пържоли на фурна или скара е друго, ама да се варят в тенджурата..... Категорично не.
Сутрин слагам хирургически ръкавици, вадя месото и режа на едри парчета. Хвърлям в купата и някой плод и зеленчук, рибено масло, кисело мляко и в момента чия и приключвам с готвенето.
Хем се яде по-бавно така, хем си спестявам неприятните миризми.
Свинските крачета ги сервирам сурови, има повече за джвакане така.

Ама как сурово месо на куче??

# 508
Аз с моето куче имам само този проблем с подлайването в леглото. Никога не е просил храна, навън е до мен и се страхува да не ме изпусне. Не иска да излиза с друг член от семейството. Само мен ме признава. Единственият начин да го сваля от леглото е да му закрия очите. Полудява и веднага слиза. Не знам как да го отуча да се яха по леглата при положение, че през деня си е сам с котките и те по цял ден се изтягат по леглата и той гледа от тях. Но ще се опитам и ви благодаря за съветите.

# 509
Това с кърлежите е голяма напаст. Ние сложихме капки , че преди това намерихме няколко. Онзи ден пак видях един паднал и жива гадината. Явно се е закачил за козината и се е домъкнал. Аз ги слагам в салфетка и тогава ги смачквам - егати безполезната гнусна твар. Вадим ги с едни малки кози крачета, но там където е имало кърлеж, после израства бял кичур козина.
Сега сме решили да взимаме каишка някаква ни препоръчаха, в моемнта името ми бяга, че и там са 100 вида. Един познат и с каишка беше намерил.
Аз за сега не съм ползвала услуга за кучешка фризура, но един приятел е доволен от Groom Room в Младост. Не знам дали ще се справят с растафарианското куче.
И нюфката раздава целуффффки, най - обичам да си допра носа до нейния, което учудващо за мен, ми позволява без да мърда :Д

Общи условия

Активация на акаунт