Любители на кучета - 91

• 17 156
  • 719
  •   1
Отговори
# 510
Ние за кърлежите слагаме капки Адвантикс, не давам нищо допълнително към тях, но той и вета ни нищо не ни казва .... затова и ще го сменям сега като стане време за ваксината.
Преди две години намерих в нея цели 3 ... един върху друг, два голями и един малък. Като ги видях се паникьосах какво да правя и взех да рева .... нали съм си ревла пък и аз Grinning
От тогава не сме намирали, и дано да не намираме вече, че тия гадини са ужасТни!
Иначе ги слагам в салфетки ( поне 10 броя приготвам, че изпитвам ужас от такива лазещи гадинки ) увивам ги хубаво и пускам в тоалетната. Не мога да ги мачкам аз, ако тръгна да ги мачкам и стискам ще полудея.
Тук при нас вчера са пръскали и гледам да не я пускам в тревата да не й стане нещо.

# 511
poss то сурово е най-лесно и добре, ама магарето не яде месо в суров вариант. Няколко пъти на село е ял суров кокал и до половин час след това повръща. Не знам на какво се дължи, но при сварен не е имал такъв проблем. Сега хрупа телешките копита и се чува само стържене на зъби... ще види зор май 😂

# 512
Аз защо знам, че куче със сурово месо не се храни? Котка - да, ама куче....

# 513
И котка не се храни със сурово месо, освен ако не е е било замразено преди това, за да измрат гадините.

# 514
Котката е натурален хищник - лови и яде сурова плячка. Стомахът и е пригоден. А, кучето не е вълк...

# 515
  • София
Всъщност се храни куче със сурово месо, както се писа замразявано. Просто не всички кучета ядът сурово. И кучето си е естествен хищник, колкото и котката.

Последна редакция: пт, 05 апр 2019, 23:53 от possessed

# 516
И какво яде в природата като естествен хищник?

# 517
  • Bарна, морето, сините вълни
Веднъж на село, Ерос набара едни заешки чревца, викам край, ще ги изяде, ще го хване разстройството, защото никога не е ял сурово. Обаче само ги разнася, защото не знае, че се яде. Grinning
А тати не дава на кучетата и котките сурово, защото щяло да им хареса и да му нападнат кокошките. Joy

# 518
ДНК-то на кучето се различава с това на вълка с 0,2%. Само казвам. Не зная дали това го прави вълк.

# 519
Ако го правеше вълк, сигурно щяхме да си отглеждаме вълци вкъщи, вместо кучета. Grinning

# 520
И за котки, и за кучета суровата диета е най-животосъобразна. Хищници са. Вярно, кучето не е чак такъв строго месояден хищник като котката и малко по-добре понася и растителни суровини, но не съвсем.
Задължително се вземат мерки обаче за намаляване риска от опаразитяване (замразяване, избягване на сурово свинско/глиганско без да е тествано за трихинелоза, подбор на качествено месо и т.н). Друг е въпросът, доколко е удобна подобна диета за стопаните. Някой път и самите животни не са съгласни с нея.
Пък разни дивотии и щуротии, че се озверявали от суровата храна и започвали да хапят и ядат хора, изобщо няма да коментирам.

# 521
Добре де, кажете ми какво яде в природата кучето като естествен хищник, за да ви повярвам. Simple Smile

# 522
amy_nka, в естествена, дива среда основно гризачи и птици, но също и дребни до средни бозайници.
(Справка: Динго, ловни кучета и безпризорни кучета извън градска среда).

# 523
  • София
Добре де, кажете ми какво яде в природата кучето като естествен хищник, за да ви повярвам. Simple Smile
Хранене   
Има два варианта за хранене на кучето: домашно приготвена храна или промишлено произведена, под формата на гранули, консерви или паучове. Кучето е всеядно животно, но е хищник и като такъв преобладаващият вид храна трябва да е месо (сурово или обработено).
От тук.

# 524
Джуджи, много се радвам, че Бека е добре.
Коте, ела и на Джина да свалиш... и ние заспахме гушнати, ама толкова много косми.. Sad
И аз мисля, че Пулито ще е голям сладур.
Абе, това моето е станало голям злобил към кучета. Не знам защо се зъби на мъжки кучета и то на малки. Виждаме от далече едно много сладко бебе немска очарка, ама толкова пухкаво толкова прекрасен и се провиквам аз от далече "Ехоо, здравейте, момченце, момиченце?". Момченце, викам ми да дойдем да се запознаем, а? И.. дойде сладур да се подушат, тая моята ръмжи. След малко пак... накрая щеше и да го захапе... и то на мъжки така реагира

Общи условия

Активация на акаунт