Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 27 март 2019, 18:11 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 14 826
  • 427
  •   3
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 8 576
Имах 3 буркана домашна, но сглупих да не ги замразя и 2 гранясаха, въпреки че ги държах най-отдолу на хладилника, в отделението за зеленчуци. Интересното беше, че на 3-ия нищо му нямаше, може би е бил по-добре направен (беше от друг човек).

Усмивчица-28 - зехтин, мед, оцет. В едно бурканче, затваряш и разтръскваш

# 16
  • Sofia, Bulgaria
  • Мнения: 833
За ориза- ползвам бисерен, не отдавам значение на марката, но гледам зърната предимно да се цели, а не натрошени.

# 17
  • София
  • Мнения: 7 778

Усмивчица-28 - зехтин, мед, оцет. В едно бурканче, затваряш и разтръскваш
Вместо оцет нека да е лимонов сок.  Зехтин - 30 мл  + лимонов сок от 1/2 лимон + 1 ч.л дижонска горчица + 1 ч . л мед, сол и щипка -две черен пипер. + 1 малка скилида пресован чесън. Всичко се разбърква много хубаво и се залива зелената салата. Ако предпочиташ да не е с лимон поне ползвай балсамико.

# 18
  • София
  • Мнения: 8 576
Усмивчица-28 - зехтин, мед, оцет. В едно бурканче, затваряш и разтръскваш
Вместо оцет нека да е лимонов сок.  Зехтин - 30 мл  + лимонов сок от 1/2 лимон + 1 ч.л дижонска горчица + 1 ч . л мед, сол и щипка -две черен пипер. + 1 малка скилида пресован чесън. Всичко се разбърква много хубаво и се залива зелената салата. Ако предпочиташ да не е с лимон поне ползвай балсамико.
Подсети ме, че имам 2 лимона в хладилника, които чакат  newsm78...да загният вероятно, какво друго. Оцетът го вземам по навик. Само чесъна бих пропуснала.

# 19
  • Русе
  • Мнения: 2 243
Скрит текст:
Знам, че има отделна тема за салатите,
но тук си ми е по-уютно и затова ще ви питам вас Smile
Хич ме няма с дресингите за салати.
Ядох настъргани моркови и ябълка с меден дресинг, та как да го направя.


Маслиново масло - 6 супени лъжици
Лимонов сок - 3 супени лъжици
Мед - 1 супена лъжица
Морска сол на вкус
Смлян черен пипер на вкус
Смесваш всичко в блендера.

За зелените салати ти препоръчвам тази .

# 20
  • Мнения: 1 322
Супер сте, както винаги Heart Eyes
Ще се науча покрай вас да готвя !

# 21
  • Варна
  • Мнения: 1 168
За първи път от 100 години ще правя кюфтета по чирпански. Прочетох рецептата на ipeych и ми харесва, но да птам дали някой от вас ги прави без пържене и как. С една дума, моля за още 1 изпитана рецепта!

# 22
  • София
  • Мнения: 7 778
За първи път от 100 години ще правя кюфтета по чирпански. Прочетох рецептата на ipeych и ми харесва, но да птам дали някой от вас ги прави без пържене и как. С една дума, моля за още 1 изпитана рецепта!


Ето как ги правя

https://recepti.gotvach.bg/r-83081-Моите_кюфтета_по_чирпански_с_гарнитура_ароматен_ориз_Жасмин

# 23
  • София
  • Мнения: 959
Момичета, моля за рецепта за хубави, лесни бухти. Благодаря предварително на отзовалите се Flowers Hibiscus

# 24
  • Мнения: 6 986
ето от мен https://pep-4o.blogspot.com/2011/09/blog-post_03.html бухти

и аз не запържвам кюфтетата по чирпански http://pep-4o.blogspot.com/2012/04/blog-post_18.html

# 25
  • София
  • Мнения: 1 475
Заквасена сметана +сладкарска сметана +течен шоколад .... дали ще се получи крем за торта с бишкоти?

# 26
  • Мнения: 6 562
Как готвите замразените скариди, размразявате ли ги, стават ли да се правят на тиган.

# 27
  • София
  • Мнения: 7 778
Заквасена сметана +сладкарска сметана +течен шоколад .... дали ще се получи крем за торта с бишкоти?
Ще стане, но закв. сметана не я разбивай с миксер, ще се втечни, а с шпатула, а сладкарската до меки върхове, разбъркваш ги ,стопяваш шоколада, охлаждаш до 40 градуса или да си държиш пръстчето вътре и го прибавяш. Разбъркваш с шрателя.

Как готвите замразените скариди, размразявате ли ги, стават ли да се правят на тиган.
Предпочитам да ги размразя, за да отпадне повечето вода, иначе трябва много дълго да бъдат на котлон, докато се размразят, и пускат страшно много вода и докато тя се изпари, то от скаридите вече почти няма нищо.

# 28
  • София
  • Мнения: 1 951
Здравейте, харесала съм си мултикукър zephyr 1985 b6, някой има ли отзиви за него, а и цяло от този тип уреди?

# 29
  • Мнения: 1 607
Момичета, какъв беше трикът за махане на стягащ ринг без половината торта да отиде с него? Нагряване, топене в топла вода ми се въртят в главата...

Общи условия

Активация на акаунт