Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 27 март 2019, 18:11 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 14 826
  • 427
  •   10
Отговори
# 30
  • Мнения: 2 873
Предварително "опаковане" със стреч фолио?

# 31
  • Мнения: 519
Продават ли някъде пълнозърнести кори за баница ? /Това, което намерих е, че ги пускат епизодично по празниците, защото не се харчат много , а са нетрайни, но поне да знам в кои магазини да търся. / Благодаря.

# 32
  • под тепетата
  • Мнения: 2 933
За желираните неща знам, че се изплаква купата със студена вода. Иначе, ако сложиш лента от хартия за печене около ринга, мисля, че ще помогне.

# 33
  • София
  • Мнения: 1 475
Момичета, какъв беше трикът за махане на стягащ ринг без половината торта да отиде с него? Нагряване, топене в топла вода ми се въртят в главата...
Аз вадя моите торти от ринга с един шиш за барбекю

# 34
  • София
  • Мнения: 950
Продават ли някъде пълнозърнести кори за баница ? /Това, което намерих е, че ги пускат епизодично по празниците, защото не се харчат много , а са нетрайни, но поне да знам в кои магазини да търся. / Благодаря.
Във Фантастико има

# 35
  • София
  • Мнения: 1 668
Момичета, какъв беше трикът за махане на стягащ ринг без половината торта да отиде с него? Нагряване, топене в топла вода ми се въртят в главата...

Тези методи са за желираните торти, но аз и за тях не ги прилагам. Взимам гладък нож със заоблен връх и с него минавам м/у формата и тортата като ръба на ножа трябва да е прилепнал плътно към формата, за да не се развали структурата на тортата. Най-лесно става като се сложи върху въртяща се поставка.

# 36
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 826
Здравейте, харесала съм си мултикукър zephyr 1985 b6, някой има ли отзиви за него, а и цяло от този тип уреди?
Ѕmile, аз имам такъв мултикукър и съм много доволна от него. Давам ти линк към групата във фейса където се споделят рецепти за различни марки кукъри. Рецептите са по видове марки на кукърите, ведра обстановка, приятни и помагащи дами. Разгледай и прецени. Успех!     

https://www.facebook.com/groups/394481517581508/

# 37
  • Габрово
  • Мнения: 2 241
Продават ли някъде пълнозърнести кори за баница ? /Това, което намерих е, че ги пускат епизодично по празниците, защото не се харчат много , а са нетрайни, но поне да знам в кои магазини да търся. / Благодаря.
Във Фантастико има
Мисля че вчера видях в Била пълнозърнести, от тези по-дебелите.

# 38
  • София
  • Мнения: 1 951
Много благодаря, tutulina!

# 39
  • под тепетата
  • Мнения: 2 933
След направена справка в нета, карагьоз е най-хубав на скара, но в домашните ми условия това няма как да стане. Друг начин за вкусно приготвен карагьоз да ми подшушнете?

# 40
  • Мнения: 2 412
Панирам пилешки хапки в паста патафри, ама направих някакво промишлено количество паста. Може ли остатъка просто да изпържа на нещо като бухтички?

# 41
  • Sofia
  • Мнения: 6 348
Погрешка съм купила сладки фини кори, вместо стандартните за баница.
Сега се чудя дали има някоя лесна и бърза рецепта, какво да направя с тях? Не обичам много десерти с плодове, някой има ли някаква идея?

# 42
  • Мнения: 1 790
Децата карат вируса със стомашно неразположение. Омръзнаха им препечени филии...днес правих добруджанки...дайте идеи какво друго мога да им направя което да е щадящо за коремчетата и да им е вкусно.

# 43
  • под тепетата
  • Мнения: 2 933
От моите бебешки книги си спомням за супа Моро
 https://ladyzone.bg/article/zdrave/koga-se-preporachva-supa-moro.html
 NBM, баклава, тригунки, крем пита.

# 44
  • Мнения: 6 986
Панирам пилешки хапки в паста патафри, ама направих някакво промишлено количество паста. Може ли остатъка просто да изпържа на нещо като бухтички?
Можеш.
Сладките кори - на галактобуреко
Nivea:)  kартофена крем супа без мляко и яйце, но със сирене
Биляна, опържи го

Общи условия

Активация на акаунт