Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 27 март 2019, 18:11 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 12 951
  • 373
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 2 846
Погрешка съм купила сладки фини кори, вместо стандартните за баница.
Сега се чудя дали има някоя лесна и бърза рецепта, какво да направя с тях? Не обичам много десерти с плодове, някой има ли някаква идея?

NBM,ако на корите пише за баклава ,аз ги използвам като обикновени за солена баница (по съвет от форума)-2 пъти вече правя с тях и се харесва много.
Иначе може
банички с течен шоколад
http://pep-4o.blogspot.com/2012/09/blog-post_4.html?m=1
баница с локум-сиропирана
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2014/04/banitza-with-t … -delight.html?m=1
И тази сладко солена баница с крем и сирене е вкусна
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2015/08/fluffy-banitza … d-cheese.html?m=1
Наполеон с кори за баница
http://kulinarnaavantura.blogspot.com/2013/12/blog-post_3726.html?m=1

# 46
  • София
  • Мнения: 1 662
Погрешка съм купила сладки фини кори, вместо стандартните за баница.
Сега се чудя дали има някоя лесна и бърза рецепта, какво да направя с тях? Не обичам много десерти с плодове, някой има ли някаква идея?

Извинявай, ама какви са тези сладки фини кори?

# 47
  • София
  • Мнения: 7 747
Погрешка съм купила сладки фини кори, вместо стандартните за баница.
Сега се чудя дали има някоя лесна и бърза рецепта, какво да направя с тях? Не обичам много десерти с плодове, някой има ли някаква идея?

https://recepti.gotvach.bg/r-101451-Бугаца

https://recepti.gotvach.bg/r-101789-Бугаца_-_гръцка_баница_с_крем_от_грис

Да попитам, какви са тези сладки кори??

# 48
  • Мнения: 790
Или обикновенна сладка баница.

# 49
  • София
  • Мнения: 1 228
Кулинарки, имам въпрос....
Имам 5 кг сланина и искам да я направя на мас, но нямам възможност сега, ако я замразя и след това размразя има ли някакъв проблем след това за направата на маста?

# 50
  • Мнения: 6 638
Кулинарки, имам въпрос....
Имам 5 кг сланина и искам да я направя на мас, но нямам възможност сега, ако я замразя и след това размразя има ли някакъв проблем след това за направата на маста?
Няма проблем ,изкисни я да е готова за изваряване после.Но  и да се размразява пак и изкисва не е проблем.

# 51
  • Мнения: 15 612
За диетична храна давам идеята за безглутенови макарони. Има ги във вариант от оризово или царевично брашно.

# 52
  • Мнения: 2 858
Привет в таз' тема с въпрос-малко "блондински",но ме извинете!
Имам тези силиконови формички

Кафявата е за бонбони,другите са за лед.Иска ми се да разстопя бял и черен шоколад и да оформя"бонбони".Трябва ли да ги намажа или намокря,преди да сипя шоколада?Дали ще се получи,ако сложа и по орехче?Приемам идеи.Благодаря!

# 53
  • I want it all and I want it now.
  • Мнения: 3 639
Можеш да намажеш с малко масло. Доколкото си спомням добавях и масло към самият шоколад за да стане лъскав. Виж в гугал има рецепти. Можеш да добавиш и ядка.

Последна редакция: пн, 01 апр 2019, 17:59 от Syn

# 54
  • Мнения: 8 645
Много харесвам орехи, но ги предпочитам в торти и сладкиши. За шоколадови бонбони повече биха отивали лешници и бадеми, но е въпрос на вкус.

# 55
  • Мнения: 2 858
Благодаря ,момичета за съветите!Ще видим утре,какво съм "сътворила"-за сега изглеждат така

Дописвам-готови и преполовени

Последна редакция: вт, 02 апр 2019, 15:26 от denyil

# 56
  • София
  • Мнения: 755
Ще правя пълнени тиквички с кайма и кашкавал. На колко градуса да ги пека, за да се изпече и тиквичката, не само плънката?

# 57
  • Мнения: 6 979
На 170-180 пр, но сложи малко вода и мазнина в тавата. Ако искаш можеш да я покриеш първите 40 минути с фолио тавата и после да развиеш да се запече

# 58
  • Мнения: 15 612
Така тиквичките стават с варен привкус. Аз ги правя, като ги режа напречно(не като лодки), издълбавам, леко осолявам, капвам по капка мазнина и леко запичам с малко вода в тавата. Чак след това пека с плънката.
Ако тиквичките са издълбани под формата на лодка и се запекат предварително без плънка има голяма вероятност да се отворят съвсем и после да не могат да се напълнят.

# 59
  • София
  • Мнения: 853
По рецепта трябва да сложа 1 кубче мая,но искам да ползвам суха .Колко от сухата трябва да сложа?

Общи условия

Активация на акаунт