За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 102
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 1 470
Фъстъчено масло в какви сладки/сладкиши, десерти мога да ползвам?
Намерих едно забравено бурканче с изтекъл срок. Не съм го отворила, но предполагам, че му няма нищо поне на вид. И реших да приготвя нещо с него.


Шоколадови сладки с фъстъчено масло

https://www.kulinarno-joana.com/2009/04/chocolate-peanut-butter-cookies/
Любими са на нашето семейство, рецептата е точна и хубава.

« Ѕmile », препоръчам ти да разгледаш и попиташ в тези теми. Могат да ти отговорят хора, които ги използват.Уредите на различните марки имат различни програми.
https://www.bg-mamma.com/index.php?topic=435572
https://www.bg-mamma.com/?topic=450533
https://www.bg-mamma.com/?topic=808198
https://www.bg-mamma.com/?topic=1060043




Последна редакция: пт, 05 апр 2019, 11:42 от doroty3

# 91
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 5 470
Момичета, как точно се работи с мултикукър под налягане? Мога ли да си запъжвам и пр. на отворен капак, мога ли да си го отварям когато поискам? 😀
Ѕmile  аз редовно когато задушавама месо или зеленчуци ползвам програма  Heating.
Моя кукър е ZЕРНYR ZР 1985 В6 . Можеш да го отваряш, но след като изпуснеш налягането и то внимателно за да не те изгори парата. Аз не отварям, защото не ми е нужно. Слагам си всичко както съм решила, според това какво приготвям, избирам си програма, затварям и след като тя свърши оставям налягането да спадне само / около 15 - 20 мин./ и тогава отварям. Така използвам и остатъчната топлина.

Тук има рецепти за различни марки  мултикукъри

https://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=450533.ms … 07498#msg13307498

# 92
  • София
  • Мнения: 4 594
Мерси! Аз гледах някакви видеа, но слагаха всичко наведнъж, а аз примерно искам да запържвам отделно. В ръководството нямаше такава информация. Сега ще знам, че с heating мога да го правя това. Ти доволна ли си от твоя? И само на тази програма ли мога да отварям капака без проблем?

Последна редакция: пт, 05 апр 2019, 13:49 от « Ѕmile »

# 93
  • Мнения: 1 941
А как се шпикова месо? То вече е малко късно, че направо май окепазих едно бутче от младо прасенце, ама да знам за следващия път 🤭

# 94
  • София
  • Мнения: 2 298
А как се шпикова месо? То вече е малко късно, че направо май окепазих едно бутче от младо прасенце, ама да знам за следващия път 🤭
Правиш прорези в месото и напъхваш в тях каквото си решила - чесън, морков, целина ...

# 95
  • Мнения: 1 941
Аз така направих, ама ми се струва, че го заклах отново 😂
Сложих го в плик, за да не изтекат соковете съвсем.
А сега трябва да извадя плика с месото, за опека едни банички със спанак за стартер. Ще му стане ли нещо на тоя плик, ако после пак го върна във фурната?

Последна редакция: пт, 05 апр 2019, 18:56 от Meraviglia

# 96
  • София
  • Мнения: 10 819
Моля, дайте идея за манджа с картофи, но да няма яйца, месо, зеленчуци. Дребното ми е много злоядо. Беше болна и сега я захранвам. От три дни иска само картофи да й се готвят. Вече тези дни яде пържени, на фурна ,на яхния. Нямам повече идеи. Пюре не иска - бебешко било. Confounded Гореизброените яйца, месо и готвени зеленчуци не обича. Ориз също Май нямам варианти. Ще повторя печените картофи. Thinking

# 97
  • Русе
  • Мнения: 6 154
Моля, дайте идея за манджа с картофи, но да няма яйца, месо, зеленчуци. Дребното ми е много злоядо. Беше болна и сега я захранвам. От три дни иска само картофи да й се готвят. Вече тези дни яде пържени, на фурна ,на яхния. Нямам повече идеи. Пюре не иска - бебешко било. Confounded Гореизброените яйца, месо и готвени зеленчуци не обича. Ориз също Май нямам варианти. Ще повторя печените картофи. Thinking

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/05/blog-post_15.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2015/03/blog-post_93.html

# 98
  • Мнения: 1 941
Пърженото не е подходящо за захранване.
По-добре отново печени.
Жената каза, че захранва дете и не иска зеленчуци.
Какви са тези лук, чесън вериятно, домати...
Да цъкнем на блога ли се пускат тези линкове?

# 99
  • Мнения: 190
Здравейте бих искала някой ако може да сподели как приготвяте супа топчета. Днес си купих готови топчета за супа и бих искала да си направя, но незнам как. Ще се радвам някой да сподели рецепта

# 100
  • София
  • Мнения: 10 819
Благодаря ви!
Май ще повторя печените наистина, но ще ги нацепя като на първата снимка от предложението и ще сложа само  малко масълце и сол върху картофчетата. Ще й бъде по-интересно.

# 101
  • София
  • Мнения: 2 298
Картофи на фурна, но по-различни - със сметана малка опаковка от 200 или 250 мл. (но истинска млечна) и розмарин
Картофени кюфтета, печени на фурна, да са по-диетични
Огретен - аз го правя със сос бешамел и сирене
Картофени мъфини - варени намачкани картофи с мляко, масло и 2 яйца (тя няма да разбере че има), намачкани на пюре + сирене, кашкавал може и запечени във форми за мъфини

# 102
  • Мнения: 1 941
Изпекох баничките и сложих плика с месото отново във фурната.
Ако се пръсне, вие сте виновни и утре ще ви каня у дома да чистим фурната дружно Hug
Ако не стане нищо с месото, поне имам 4 чушки от снощи.
Вярно уникални станаха, ама хич не мога да снимам, че да изглежда апетитно Relaxed
Катофени кюфтета на фурна, да! Много добра ядея Hands Open Hands
Иначе аз се сетих за запенка със сметана, сирене и кашкавал, ама май и млечните не са подходящи за захранвне.
Ми ще яде печени картофи като е злояда Blush
Да се оправи бързо детенцето Hug

# 103
  • София
  • Мнения: 6 103
Ще дам и аз една рецепта за картофи, като в случая пърженето на лука е добре да се прескочи.
Глава лук се запържва,1 ч.л червен пипер, може да се сложи 1с.л доматено пюре, но и без него пак става вкусно, долива се вода, аз слагам 2ч.ч, добавя се сол и джоджан. Оставя се сместа да поври на котлона, намалям го (от 9 на 7степен).
През това време обелвам и нарязвам картофите на шайби, измивам шепа ориз. Слагам ги в тава и ги заливам със сместа, която е повряла. Ако не съм  нацелила количеството на сместа, доливам вода, така че да се покрият картофите.
Ако имам повече време пека на 180 градуса с горен и долен реотан, ако нямам много на по-високи градуси, докато почти изври течността.
За да не стават сухи, ги вадя с част от течността, в последствие си я дърпат картофите и ориза.

Последна редакция: пт, 05 апр 2019, 20:32 от trikitil

# 104
  • София
  • Мнения: 10 819
Благодаря ви за идеите!
Как не се сетих за огретен! Явно съвсем съм затъпяла от притеснението тези седмици докато беше зле малечка. Smiley

Общи условия

Активация на акаунт