Математически турнири 1-4 клас. Тема №54

• 84 707
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте!Има ли максимален резултат от ВМС?
Поне за 1,2,4,5,9 клас има.
За 1клас питам🙂

# 346
Здравейте, сина ми е класиран за участие във финала на Математика без граници в края на м.Юни. Той е трети клас и е единствения класиран от нашето училище в тази възрастова категория. Иска ми се да участва и в отборния кръг, но са необходими три деца за сформиране на отбор. Ако има и други третокласници без организирани отбори бих се радвала да се свържем.

# 347
На какъв принцип,освен възрастов ,се сформират отборите?

# 348
  • София
Някой има ли представа кога и къде ще публикуват наградените деца за ВМС 2019?

# 349
  • Бургас
И аз се това се чудя - дали ще има някакво обобщено национално класиране. За Бургас най-вероятно след месец на сайта на ОУ Коджакафалията ще се появят номерата на наградените /както се случи с КМС/ Smirk и това ще е. О, пропуснах ще имаме и още една екстра - статистика на резултатите.

# 350
На какъв принцип,освен възрастов ,се сформират отборите?
Здравейте, сина ми е класиран за участие във финала на Математика без граници в края на м.Юни. Той е трети клас и е единствения класиран от нашето училище в тази възрастова категория. Иска ми се да участва и в отборния кръг, но са необходими три деца за сформиране на отбор. Ако има и други третокласници без организирани отбори бих се радвала да се свържем.

Според надявам се последна версия на регламента, който го има на началната страница http://www.mathematicalmail.com/ пише:
Цитат
КВОТИ ЗА ОТБОРНОТО СЪСТЕЗАНИЕ на 30 юни 2019 г., гр. Несебър:

За ОТБОРНИЯ ФИНАЛ училището, в което се е провеждало състезанието, има право на ЕДИН отбор от клас, ако средноаритметичният брой участници от този клас в трите кръга е най-малко 30.

Ако от 3 клас във вашето училище са се явили средно аритметично повече от 30 ученика, то може да сформирате отбор, но след като вашето дете е единствен индивидуален участник от този клас, то другите две деца ще могат да се явят само на отборното.(Дори и да няма 30 от класа, а примерно от 5-6 класа има по 15-20 деца предполагам, че ако от училището ги помоят може и да им позволят примерно някой и друг отбор, но не от всички класове.)
На МБГ регламента не изглежда да е като шуменското, където всички трябва да участват и в двете фази и който не си е организирал отбор му назначават служебен.

# 351
Като гледам резултатите на КМС нали май 3-ти клас се оказва с най-ниски резултати.

# 352
И аз се това се чудя - дали ще има някакво обобщено национално класиране.
Няма такова. Всеки организатор сам решава дали, как и за какви резултати да награди участниците.

# 353
  • Бургас
И аз се това се чудя - дали ще има някакво обобщено национално класиране.
Няма такова. Всеки организатор сам решава дали, как и за какви резултати да награди участниците.
На КМС в Бургас за 3кл имаше само деца представили се отлично, медали нямаше. Затова мисля, че има общо нац класиране.

# 354

[/quote]
На КМС в Бургас за 3кл имаше само деца представили се отлично, медали нямаше. Затова мисля, че има общо нац класиране.
[/quote]
На Коледното в Бургас, 3-ти клас имаха много ниски резултати и затова нямаше медали. 1, 2 и 4-ти клас имаха доста медали.

# 355
[/quote]
На Коледното в Бургас, 3-ти клас имаха много ниски резултати и затова нямаше медали. 1, 2 и 4-ти клас имаха доста медали.
[/quote]
Не смятам, че това е оправдание. След като класирането е за областта редно е да се наградят най-добре представилите се деца. В случай, че не биват наградени можеше поне да обявят критерии за награждаване. Това може би е най-новият иновативен подход на новите "иновативни" организатори.
С интерес ще следя и класирането на ВМС.

# 356
[/quote]
Не смятам, че това е оправдание. След като класирането е за областта редно е да се наградят най-добре представилите се деца. В случай, че не биват наградени можеше поне да обявят критерии за награждаване. Това може би е най-новият иновативен подход на новите "иновативни" организатори.
С интерес ще следя и класирането на ВМС.

[/quote]

Наистина никъде няма критерии. И в Бургас последни изкараха класирането. От както се смениха организаторите, КМС и ВМС са зле организирани и няма никаква яснота.
Това, защо няма медали е мое мнение, защото гледах резултатите на всички класове. Само 3-ти клас имаха доста ниски такива.. но сте права, че въпреки всичко трябваше да има за най- добре представилите се деца.

# 357
Някой може ли да пусне линк към резултатите от Питагор за София, защото нищо не откривам публикувано. Благодаря предварително.

# 358
  • Сф
Какво стана с резултатите от Питагор? София?
СМГ си имат тяхна декларация съгласие за ОМТ, + молба заявление собственоръчно, свободен текст.

# 359
Кое видяхте като свободен текст? Всичко се попълва в бланка.

Общи условия

Активация на акаунт