С какво ви дразнят свекървите - тема 108

• 39 135
  • 795
  •   1
Отговори
# 315
Kaya,

Като живееща също в Германия, единствено не разбирам, защо ходиш да и превеждаш разговорите с учителките в детската градина, а не й намекнеш деликатно да отиде на курсове по езика, които наполовина се поемат от държавата, или големите й деца да й превеждат.
Иначе разбирам за обясненията, личен пример не е достатъчен понякога.

# 316
На повечето места децата и и превеждат или мъжа и. Но когато взима малкия почти винаги е сама, малкия и е до 12.30, да големите са до по късно на училище. Когато имат да и предават нещо ме чакат за да преведа или лепват бележка на шкафчето на моя с молба да и предам.
Аз самата в момента карам езиков курс, след приключването му съм се записала за още един чужд език. Още като се записах я карах да идва с мен, тя смята че са пари на вятъра.. Дошла в Германия да спестява пари не да дава за глупости

# 317
  • Fort Worth, TX
Ако има желание ще намери и начин.Нищо не й пречи да учи и сама вкъщи.

# 318
  • Варна
Ега ти овцата, спестява пари от езиков курс ама не я е срам да влачи други да й превеждат.

# 319
Kaya,
Много съжалявам за ситуацията, в която се намираш. 

# 320
Не правите услуга на въпросната госпожа.Свидетел съм на подобен случай в Германия.След 4 години живот в страната,въпросната особа още не знае езика и кара познати да йи превеждат.

# 321
Пип 2,

Това не е услуга. Мисля, че Kaya, заради приятелството между мъжете им, просто не може учтиво да й откаже. Има такива хора, ако може някой друг да им върши работата. Освен това семейства с 3 деца, майката не работи, или са добре финансово или получават помощи от социалните, което пък означава, че интеграционният курс по немски най-вероятно е дори напълно безплатен за жената. Само желание трябва да има.

# 322
Ако похваля моята свекърва, че днес ми подари два чисто яки пролетно-летни панталона /единият в малинов цвят, много фенски/ нали няма да ми се нахвърлите Wink

Дано да имаме повече поводи на анти-дразги Wink

# 323
Ето нещо, което не ще мога да направя - скарана съм с модата. Дали ще бъда лоша свекърва???

# 324
  • Варна
Подарявай ваучери и ще си перфектна 😁

# 325
Hands Thumbsup   Малко акъл, ама навреме да дойде! Ще си го запиша с големи червени букви! Simple Smile

# 326
  • Fort Worth, TX
Ето нещо, което не ще мога да направя - скарана съм с модата. Дали ще бъда лоша свекърва???
Кешовицата никога не излиза от мода.Повярвай ми.

# 327
Излиза, излиза. Даже и с гръм.

# 328
Да кажа развитието на нещата при моята приятелка - изнесоха се с мъжа и отделно от свека и зълва. Изгонили ги от квартирата щото по думите на свека приятелката ми ходела с големи деколктета, а хазайката им не търпяла подобни неща Joy Снахата така и не разбрала защо ги гонят. От 1 седмица са самостоятелни в друга подобна къща за работници с обща кухня и няколко стаи. Излезли вчера да пазаруват обаче с майка му и сестра му на кандидат жениха и младото семейство им споделили, че са решили ако до октомври си стабилизират финансите и изплуват малко ще идат на почивка на остров Тасос. Такааа ... прибират се всички по квартирите и свека звъни да се кара на сина си как можело да говорят така пред сестра му и да я карат да се чувства игнорирана. Или всички заедно щели да идат на Тасос или никой. Сестрата много зле приела, че ще ходят сами и бика сърдита до днес когато си събрала малко багажче и отишла в квартирата на двойката и им казала, че ще остане известно време. Брат и нищо не казал и сега 3мата ще делят стая с две ъглови легла.

# 329
Горката
Дано се осъзнае скоро
Това е абсолютен абсурд

Общи условия

Активация на акаунт