С какво ви дразнят свекървите - тема 108

• 39 166
  • 795
  •   1
Отговори
# 195
Злодеида, сама казваш, че им вземаш поставената от тях "глава на семеството им".   Не твърдя нещо различно.
Влизаш им като чужд човек в установените роднински отношения и естествено теглиш в друга посока.

# 196
  • при късмета
Луна, според теб е нормално да ревнуват, че им взима главата на семейството ли? Айде, сестрата не знам на каква възраст е и да речем, че бих разбрала мотивацията ѝ. но майката какво трябва да си мисли при това положение? Че сина и цял живот ще е длъжен на нея? Че никога, дори да има семейство не може да има по-важен приоритет от нея?Че изобщо собствено семейство не трябва да му е важно? Ами ако някога иска да има дете, което е напълно нормално, ще мисли по същия начин? Добре, за момента са установени тези роднински отношения, но свекървата е тази, която трябва да си зададе тези въпроси и ако наистина иска сина ѝ да има нормален живот, да създаде семейство и когато нея я няма и сестра му си има нейния живот, сама би преосмислила установените отношения. Не би ги преосмислила, ако е егоист и мисли само и единствено за себе си и за сина си дори мисъл не минава през главата ѝ. Кога да се промени това установено положение, като сина стане на 50 и няма коя да се навие да му роди дете ли?

# 197
А да
Както предположих
Обработва си го по тънката струна и ако откаже, значи милата тя, не я обича
Няма как да промениш това, ако той не иска,да е жив и здрав да не се притрепе. Това е
Другото е вятър работа

# 198
ма ко, аз, когато искам нещо да кажа, го казвам направо. Не успяваш да ме изтълкуваш.
Луна, според теб е нормално да ревнуват, че им взима главата на семейството ли? ....
И не, не свекървата трябва да си задава въпроси, а мъжът. Щото той иска, не свекървата.
Когато има промяна в обстоятелствата, най-много интерес да ги заяви, има оня, който ги е създал... не оная, на която статуквото й изнася. Бъркаш нещо.  Ако въобще вижда проблем, разбира се. Като не вижда, ще си я кара по старому...

# 199
  • при късмета
Нали Злодеида разясни, че никъде не влиза. Тези отношения си остават м/у майка и син и тя не тегли на никъде, а го оставя да си взима решенията. Всъщност, наистина в тези отношения изобщо не влиза, нито им влияе. Затова и казах, че кралицата майка трябва сама да си зададе тези въпроси и не да драпа установеното положение да остане, а сама да го промени. Защото ще ѝ е в пъти по-неприятно да го промени той, тогава вече със сигурност ще изкара снахата виновна за това. А ако е нормален мъж е ясно, че самия той ще започне да дърпа в посока прекарване на времето с жена, която е избрал, отколкото с майка си, по собствено желание. Проблема за свекървата ще е по-голям, ако инициативата тръгва от сина ѝ, а не от нея. Тогава, като всички свекърви ще реве,ч е са и взели безценния син. Това, че има и друго дете и това, че сина има право на личен живот изобщо не би имало значение за човек, който го разкарва на такова разстояние, че на връщане да спи в колата, вместо да спи в рейса

# 200
ма ко, към мен ли е репликата ти?  Излишно философстваш в случая.
Жена има, мъж има, свекърва има. Ако за толкова години живот не си разбрала, че проблемът се решава от оня, който го има, до утре мога да пиша едно и също, а ти да ми отговаряш пак с акцент върху свекървата... Ами не, не тя трябва да мисли. Ако трябваше тя да мисли, жената нея да беше взела, не сина й.

# 201
  • при късмета
През цялото време твърдеше, че сина е взел решението, а Злодеида потвърди, че свекървата го обработвала, т.е. поискала, както аз предположих. Така, че да, свекървата е проблема, а не мъжа. Явно връзката им е от скоро и самия той в най-скоро време ще си преосмисли ангажиментите към майка си, като започне да му идва в повече. Та той изглежда неговия си проблем ще реши с обичайната решение. Свекървата обаче ще е тази, която ще се има за "пострадала" от ситуация, затова смятам, че тя е тази, която трябва да си промени нагласата. Сина ще го направи рано или късно, ако е нормален мъж, даже си мисля, че ще е съвсем скоро

# 202
През цялото време твърдеше, че сина е взел решението, а Злодеида потвърди, че свекървата го обработвала, т.е. поискала, както аз предположих. Така, че да, свекървата е проблема, а не мъжа. Явно връзката им е от скоро и самия той в най-скоро време ще си преосмисли ангажиментите към майка си, като започне да му идва в повече. Та той изглежда неговия си проблем ще реши с обичайната решение. Свекървата обаче ще е тази, която ще се има за "пострадала" от ситуация, затова смятам, че тя е тази, която трябва да си промени нагласата. Сина ще го направи рано или късно, ако е нормален мъж, даже си мисля, че ще е съвсем скоро
ма ко, с обработка или без, кой взема решението? И кой има проблем?
За мен, мисълта ти въобще не тече в правилното корито, а доста извън него.

# 203
  • при късмета
Е как да няма значение обработката? Казах вече, че ако сина го е предложил няма лошо, да ходи ако иска от другата държава да я взима с колата. Това, че е накаран или, че майка му го е поискала, според мен е от голямо значение. Да, той е взел решението да ѝ угоди, но ако тя не го беше поискала, изобщо нямаше да му се налага да взима това решение. И е повече от ясно за всички, че така е "помолен", че да не може да откаже, направо обработен. Взел си е решението, но след унасянето на волана, другия път ще се замисли дали да угажда на тъпите прищевки на майка си. И като вземе друго решение, то проблема пак на свекървата ще остане

# 204
  • някъде в орбита...
Майка му започва да го обработва...
От сега ти го казвам (и вероятно си го знаеш), като ги оставиш да го играят този филм неизбежно идва момент, в който на сина му писва от превземките на родителското тяло, то бива отрязано, и ти ще бъдеш обявена за лошата Scream Laughing
Но пък тогава спокойно с мъжа ти можете да си ги преместите в другия крачол и да си гледате живота Grin Smirk

# 205
 Не е въпросът в даването на пари, а в усещането, че има на  кой да разчиташ в определени  момени. Ако не можеш да разчиташ на синове и дъщери или пък те на родители, защо аджеба сме хора, а не животни и всеки да се спасява сам?!
Нямам предвид случая на Злодеида. .

# 206
Зълвата  е 10 години по- малка от брат си и 13 години по-малка от мен. На няколко пъти сме се събирали на едно място в селото им. Всеки път ме пита едно и също " наистина ли имаш и куче и котка, ама то това в нас няма как да стане, мама ще откачи, и бати не обича животни". И един път случайно звъня на брат си и той спеше и не вдигна и аз като знам, че всичко казва на майка си и и праща нон стоп снимки  и пратих негова снимка как спи с котката върху него, а кучето до спалнята. От тогава не ме е питала дали наистина имам куче и котка.

# 207
  • при късмета
Съгласна съм, не е до парите, КАГ. Възрастните ще има на кого да разчитат, ако не са родили децата си цял живот да са им длъжни и да ги считат за лична прислуга. Точно защото сме хора, трябва да преценяваш какви "услуги" искаш и какво би коствало на този от когото искаш услугата. Могат в повечето случаи родители да разчитат на порасналите си деца, но когато става въпрос за нещо важно, за здраве или критична ситуация. Не за лигавщини и прищевки, за да се изфука пред колежките. Смятам, че разликата няма нужда да се обяснява и на някой, който бавно загрява.
А конкретно за мен ако говориш, то майка ми няма на кого освен на мен и мъжа ми да разчита. Сестра ми живее в чужбина и дори годишно вече се прибират все по-рядко.
На Злодеида свекървата не е оставена в София, без никаква алтернатива за прибиране. Преспокойно можеше да си хване автобуса и да спи в него докато се прибере, вместо само да се фукне пред колежките да го разкарва да я вземе от летището

# 208
Да не говорим, че дъщеря и е студентка в София и е сама в стая в общежитие и можеше да остане и там.

# 209
  • при късмета
Обаче към дъщерята дори няма претенции за посрещане, въпреки, че пристига в нейния град. Изобщо не се учудвам.

Общи условия

Активация на акаунт