С какво ви дразнят свекървите - тема 108

• 39 134
  • 795
  •   1
Отговори
# 300
Южна Америка.. не е място, дето няма дрехи, но те пак пращат. То и аз по едно време бях почти организирала контрабанден канал, докато се ориентирам къде има нормални неща на сравнително нормални цени, масово каквото се предлага е кичозно или скъпо или и двете (комлект 2-3 бодита Зара са да кажем 50-60лв).

# 301
  • Fort Worth, TX
Къде в Южна Америка?Щото то много разтегливо.Сори че питам.

# 302
Много обичам някой да ми прави сметка на парите.
В много случаи и аз не купувам лекарства. Знам си детето и знам кога е спешно и кога ще мине без. Да чукна на дърво, до сега не съм сгрешила.
Дрехи купувам при нужда. Дъщеря ми има в момента три блузи с дълъг ръкав. Ходи на училище с униформа, у нас стои по къс ръкав. Много често значи извън училище и къщи я виждат с една и съща блуза и кой знае какво говорят и за мен. На всичкото отгоре има точно една рокля, защото не ги обича, но на рожденни дни иска да е като другите момичета. Там пък са все едни и същи деца и родители.

Грам не държа сметка на ничии пари, просто споделям с какво се ядосвам на тази жена. Мъжете ни са колеги и приятели и от време на време се налага да общуваме.  Аз също си познавам децата и лекарства почти не давам, но тук не става въпрос за това. Познавам жената от 5г все пак. Сългасна е да остави детето да се разболее и когато доктора е там да му изпише антибиотик отколкото още като започне да му купи лекарство. Лекарствата за деца до 18 са почти напълно безплатни когато са изписани от педиатъра, ако решиш да взимаш нещо си го плащаш.
За дрехите процедирам по същия начин като теб, обаче децата ми имат за преобличане или ако се изцапат през седмицата не трябва да ходят с мръсните дрехи до Петък Wink
Ако си близо около мен мога да те запозная с нея и да видиш как има хора, които дори с държанието си към неговото си семейство те изнервя.
Примери мога много да давам... Само един- последния-  предната Събота бяхме на РД на друг колега на мм, беше в един ресторант 'шведска маса'. Сина и (11г) огладня и тя веднага почна да бута дъщеря си (13г) да стане да му донесе, понеже тя хранеше малкия си син (3г),попитах защо не стане да си избере сам гледаха ме като гръмнати. Майакта 'той е мъж, сам ли трябва да си слага'. Ок тяхна си работа, като изключим дъщеря и, на която и е писнало и само ми се оплаква. Обаче на следващия ден слагам аз на мойте деца закуската, закусиха и малкия става от масата и тръгва да се мие. Те са научени че чиниите се носят в кухнята, тогава се мият ръцете и играят. Питам го иска ли още 'не' 'ами чинията' и той 'Леля Х... каза че мъжете не трябва да си прибират чиниите сами, това е работа за жени'. Hushed  Това ми го казва 3г дете, ходи му обяснявай нещата и накрая да те пита щом не е правилно, те защо правят така? ....

# 303
  • Варна
Тая е върла откачалка, по-добре общувай минимално с такива.

# 304
  • София
Леля Х... каза че мъжете не трябва да си прибират чиниите сами, това е работа за жени'. Hushed  Това ми го казва 3г дете, ходи му обяснявай нещата и накрая да те пита щом не е правилно, те защо правят така? ....
А, бих му казала, че щото леля Х не я бива за нищо друго, затова си е оставила най- простата работа, дето и дете на 3 може да свърши. Mr. Green

# 305
А, бих му казала, че щото леля Х не я бива за нищо друго, затова си е оставила най- простата работа, дето и дете на 3 може да свърши. Mr. Green

Това ми хареса определено Bowtie
Въпроса е че децата ми са малки и за всяко нещо, което е 'различно' от това примерно вкъщи изискват дълго обясняване защо вкъщи е по един начин при другите по друг... Което понякога ми е трудно да обясня без да внасям 'лоши думички' Laughing

HighSpeed ограничени са, но малките ни синове са в една група в градината и там се виждаме всеки ден + че доста често ме викат да и превеждам в градината, понеже сме единственните българи там. Мъжете ни пък са колеги и много близки приятели и често се виждат. Моя не иска да ме оставя вкъщи и иска да излизаме заедно. Смята че след като ние си възпитаваме децата няма кой да им повлияе

# 306
  • Варна
Смята че след като ние си възпитаваме децата няма кой да им повлияе
Прав е мъжът ти. Но въпреки всичко, аз бих помолила учтиво дамата да не натрапва семейните си ценности и идеи на децата ми, тъй като категорично не ги споделям.

# 307
Не е вярно. На възпитанието влияе всичко. Родителите могат да имат водеща роля, но и приятелите в училище влияят и учителите също. Има нещо вярно я поговорката: С какъвто се събереш, такъв ще станеш.

# 308
На мен ми стана много смешно и мило как малкият сладур веднага е усвоил тънканажа Joy

Кая, а тази твоя позната дали така шета и пред мъжа си, или голямата дъщеря го отнася.
Лошо, и после се чудим откъде се явяват подчинени момичета.

# 309
На Кая познатата ще е свекървище и половина.

# 310
# 311
А линкът е за...? Simple Smile

# 312

Какво да очаквате от свекървата според зодията ѝ.

# 313
Kaya, не се тормози. Всеки си има начин на живот. Както им харесва, така да си живеят. На сина ти обясняваш, че правилата в тяхната къща не важат у вас и точка. Така уча дъщеря ми. Не си позволявам да давам оценка. Казвам кое е редно за мен и в нас какви правила има. Хорските не ме вълнуват.

ПП. За дрехите - не ходи мръсна до петък. Пера всеки ден. Два дни може да е с една и съща блуза, но задължително вечерта е била изпрана.

# 314
И аз смятам че родителите полагат основите, но всеки се влияе от околната среда. Правила съм забележки, но тя не приема.

Тайс, да дъщеря и отнася по голямата домакинска работа. Тя не работи и сутрин като остави малкия отива да пие кафе при някоя приятелка, към 12 отива да вземе малкия и се прибира да може 'да чистят' с дъщеря и. Дразня се заради нея, майка ми беше същия мързел и аз трябваше да върша цялата работа след като се разделиха с баща ми. Поне майка ми не ми вменяваше че жените са слуги на мъжете. Момичето има желание да учи медицина, но майка и не е съгласна, казва че на жената мястото е вкъщи и въобще и убива всичките мечти.
А за каква свекърва ще е... От сега прави планове че снахите ще дойдат в нейната къща и ще ги командори. Надявм се това че сме в Германия да се отрази на децата и да не последват нейния пример, обаче сина и още от сега се изживява като цар и раздава заповеди, а майка му и сестра му трябва да изпълняват. Баща им за щастие не разсъждава така, обаче са постоянно в команировка и водещия им пример е майка им

П.С. Деси, сега ти видях отговора. Моите деца не приемата 'защото така, точка' искат да им обясня защо. За дрехите- децата се преобличат всеки ден след градина и се е случвало през зимата да ходят 2 дни с едни и същи даже без да ги изпера. През зимата излизат с 'зимни гумени гащеризони' (Matschsachen)  и им свалят панталоните с които са отишли, та излиза че са били с тези дрехи 1-2 часа. Още повече че имат отделно и спорт преди да излезнат, та и за спорт се преобличат.

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 20:57 от Kaya

Общи условия

Активация на акаунт