С какво ви дразнят свекървите - тема 108

• 39 070
  • 795
  •   1
Отговори
# 585
Щом не са спам, нека друг продължи темата, защото се изписват страници с лични нападки и принципни спорове, а реалното оплакване от свекърви е два поста на фона на 10.
Повтарям темата е с какво ни дразнят свекървите, не кога един мъж е муньо, за подобни дебати, в друга тема.

# 586
  • Варна
    Иначе да, ако жената е контролиращата, то би могла да бъде категоризирана като насилник
    Сподели инструменти за контрол.
    Изнудване, в името и за детето. Вечната роля на жертва, изиграна от хитър манипулатор. Някои жени уронват птестиж,  кариера на съпруга си осъзнато. Има много известни примери за идигане или краха на един мъж, в зависимост от избора му на жена - спътник.

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 17:19 от Viviana91

# 587
    • София
    Скрит текст:
    Иначе да, ако жената е контролиращата, то би могла да бъде категоризирана като насилник
    Сподели инструменти за контрол.
    Изнудване, в името и за детето. Вечната роля на жертва, изиграна от хитър манипулатор. Някои жени уронват птестиж,  кариера на съпруга си осъзнато.
    Има много известни примери за идигане или краха на един мъж, в зависимост от избора му на жена - спътник.
    Лошият избор на мъжа не е вина на жената, обаче, и в никакъв случай не може да се нарече инструмент за контрол.

# 588
    • при късмета

ма ко, човек, който си е втълпил някакви задължения, не е тормозен, освен от самия себе си.
    От това изказване
    От известно време започвам да си мисля дали да не подам жалба за тормоз. Ами не мога да правя каквото си искам. Имам там някакви си ангажименти покрай деца и дом, но искам след работа да си лежа на дивана с дистанционното, а друг да мисли за всички битовизми.  
    може да се заключи, че тя изкарва ангажиментите с деца и къща виновни за това, че не може да направи нещо, което иска. Обаче те не са втълпени, те са реални ангажименти и те са само нейни, защото мъжа ѝ не е поел своята част от задълженията си с общия им дом и общите им деца.Т.е не децата и къщата са виновни тя да неправи каквото иска, а мъжа ѝ.
    Иначе да, за да се стигне до това положение, то тя самата съвсем доброволно е приела тези задължения за лични, а не за общи.
    И сега ми е много по-ясно, защо твърди, че на всеки мъж майка му оценява евентуална снаха и за нея изключения в тази насока няма

# 589
    • София
    В крайна сметка и тя яде, живее в това жилище и т.н. Хладилникът не се пълни сам, дори да е само за нея
    Дори да беше неженена и без деца, щеше все някога да помисли за битовизмите. И не е родила насила тези деца, те са И нейни.
    Т.е. половината от всичко си е по подразбиране.

# 590
    • при късмета
    Да де, половината. Ама тя сама счита за задължение всичкото. И дори не подлага на съмнение, че това е така и през ума ѝ няма да мине да връчи поне половината задължения на мъжа си, със същите тези аргументи

# 591
    • MI
    Ако ще си дърпате плитките, минете на лични. Крайно неприятна стана за четене темата и на мен лично не би ми било приятно да я заключат.

# 592
    • волно калдъръмче
    Ако ще си дърпате плитките, минете на лични. Крайно неприятна стана за четене темата и на мен лично не би ми било приятно да я заключат.
    да, след като ме охарактеризираха на базата на няколко хипотетични поста и ми дадоха ценни Wink съвети Grinning, разбрах, че нищо ново няма да се случи. Аз съм вслух за нови истории със свекита.

# 593
    Аз въобще не съм съгласна с последните два поста. Grin
    Смятам, че си е нагледно показно как протича любезната комуникация между жени. Таман по темата.

# 594
    • при късмета
    Аз не виждам дърпане на плитки. Вяра зададе въпроси и получи отговори. Отговорихме идентично и тя спря да пише, явно не ѝ харесаха отговорите. Никой не се заяжда, има въпрос има и отговори на няколко човека. Няма какво друго да се случи при зададен въпрос

# 595
    • MI
    Не е важно кой се заяжда, кой отговаря и т.н., а че заприлича на любезен спор между снаха и свекърва. Освен че 2/3 е пълен спам. Предлагам просто да спрем всички по темата и дано се престраши някой да каже нещо за свекърва си, макар че е нормално да получи уплах ако почете. Grinning

# 596
    Всяка млада снаха, престрашила се да пише в това гнезденце, заслужава медал, потупване по рамото и ако издържи на напъна няколко страници, без да свали гарда, значи една свекърва трябва да се бои от нея. Trollface

# 597
    • София
    Необмисленна клюка, препредадена от майка му и костваше 2 г. пълна изолация.
    ...............
     Брат му подхвърлил, че имам любовник и ще го обера при евентуален развод. Интригата беше умишлена ,  свекито не криеше симпатии и комплименти, спрямо мен. Към др.снаха се държи лаконично ,но любезно. Моят мъж се изгаврил и и казал, че също има любовница. Joyи ще ги запознае. Свекито решава "доброжелателно" , директно да ме събуди от моята любовна еуфория. Покани ме на кафе и нетактично ми намекна за хипотетичната конкурентка.
    ...........
     Ураганът я отвя. На висок тон, конкретно, с доза порицание за вредите от интригите. Дори съжалих свекито, но с  подобни интриги стават и раздели, при липса на доверие или лабилен характер.

Изумителна случка, с изумително заключение от твоя страна!

Значи, девер ти подхвърля на че си имаш любовник, мъжът ти също се гаври с майка си, като твърди че и той си има любовница.
    Свекървата, за разлика от 99.9% от другите свекърви, които биха скрили изневярата, решава "нетактично" да те предупреди.
    Заради което получава бан за 2 години от сина си.
    И ти вярваш, че отсвирването е било, защото е препредала "клюка", а не защото го е предала него? newsm78

Наивността на някои е потресаваща!  ooooh!

# 598
    Повтарям темата е с какво ни дразнят свекървите, не кога един мъж е муньо, за подобни дебати, в друга тема.
    За съжаление, свекървите обикновено дразнят точно когато синът им е муньо. Но на потърпевшата ѝ е по-лесно да се дразни на свекървата и по този начин да отбягва мисълта, че всъщност тя си е избрала муньо за мъж.

# 599
    За съжаление Муньо е мачкан  мъж и  не осъзнава дори колко много е мачкан. Преди да заяде снахата ,свекървата е  изяла сина си.
    Може би дори не си е казвала , аз искам да науча децата си да летят. Тя лети от тяхната сила и слабост всъщност. Храни се от  подчинението и  един смел  повик бива смазван   във появата му.Чувала съм  че момичеатта харесват лоши момчета,   добрите са смачканите  предварително ,преди животът да  ги  ошамари  това е сторило семейството им. Същото важи и за жените,научени , че са жени и подчинени ан мъжа. Той на свекърите , тя на него и верига от подчинение.
    Ей за това писах вчера  ,че дори не искам майка да съм вече.Равни сме като хора ,не подчинени. минаха 40 ,до кога  да съм  мама дето   има думата . Уважението си е отделно, аз и внуците си уважавам. Отглеждайте свободни хора и няма да има теми за свекърви.   Свободни хора, които ценят други свободни и не им трябват подчинени.Щото и жени смазани има , дето се доказват непрекъснато  като  важни и успешни , умни и решителни. Свободните нямат нужда да се доказват.Те са сигурни в себе си и  достатъчни.Защото има и жени да бият мъжете си.                         

Общи условия

Активация на акаунт