С какво ви дразнят свекървите - тема 108

• 39 050
  • 795
  •   1
Отговори
# 645
Тия травми в детството станаха банални. Да  видим при една война ,дето ги има непрекъснато как се живее и как се оцелява и остава човек.Ние  уж цивилизовани и  задоволени , но недоволни все пак , само си търсим причини на  неудачите ,да не сме ние  мързелите дето нищо не правят.Помага се на деца и старци , другите   могат да си намерят мястото и хляба.Като не са доволни-да работят  докато станат доволни, да работят по  себе си и   своите  възможности и да се развиват.Никой не е  тръгнал да работи днес от 10 годишен както някъде , никого не женят насила   или му вземат парите ,както някога. Толкова по-добър е светът , че колокото подобрява ,толкова сме по-недоволни и мрънкащи.Всеки  здрав прав човек може да игнорира родител ,пък била маминка ,като  не му изнася , може да у любезен  игрижовен , но в рамките на  възпитанието, никой не му пречи да отреже и овика, да откаже и  се отдели. Едно време се женехме за първия попитал, че може да няма втори , за първия дето  сме спали заедно ,че няма как с друг Сега обществото не се впечатлява от проба-грешка и още повече се избират  неподходящи ,сякаш по каталог ги търсят.
Не  е виновна свекърваата че ти поддаваш  и не заключиш пътя и към теб във всякакъв смисъл. Тя да си  говори , пък да стои далеч и да не пречи. Че плямпаля , неин проблем.Но да  и влезеш в къщата и да искаш да ти слугува и  да си мрънкало ,че не е на твоята-сори. Чемодан , квартира и  сам.
И колкото да е еманципирано ,мъжът осигурява къща ,жената я прави дом.Тя е  стожерът ,тя и  шефът  у дома. Тя е  и отговорна.Той като не иска-да стои сам ,не да прави семейство. Длъжен е да осигури комфорт на жена и деца. Тя  е длъжна да направи   уютно  и  топло , да направи хора от децата, не само да ги облича ,но и да изгради дух,  и направи свободни хора, с души в полет. И когато полетят сами да се оттегли  и само се радва на труда си ,и на  съпруга си. Не да държи връвчица да не отлетят случайно.

# 646
  • Варна
Tays,съжалявам за вредното ти съжителство. Често съдим пристрастно за други, чрез личните си възгледи. Аз съм зарязвала кандидати и за игнориране на майката , камо ли за тормоз. За моя водевил много крайни и грешни мнения има. Шокирането ми не е символ на наслада.Cucko е уловила критиката, като основа. Сина порицава негативни черти от нрава, това е. Някои качества се порицават, други толерират. И двамата мразим скандали, импулсивност, конфликти. Но битието предлага различни конфронтации. Майка ми беше най -яростния му критик и опонент. Но той харесва деликатния и характер,дипломатичност и люнвеобилно ст.Това харесва и в мен, като модел за възпитанието на детето. Аз от своя страна харесвам др.черти на свекито. Срещите ни са позитивни, смея да твърдя приятелски.   Познавам синове, които смениха кумира. Обожествяват и обгрижват съпругата си,а за майката -пълен игнор. Дори пропускат погребението и. Тази категория също съществува, за съжаление.

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 20:45 от Viviana91

# 647
  • София
Майката под мен преди години изхвърли дъщеря си на улицата, защото не хареса гаджето ѝ. Замени я с 15-ина котки. Дъщеря ѝ не е била на погребението ѝ.
Тази категория може би има основание за държанието си.

# 648
  • при късмета
Според мен със сигурност има

# 649
  • Варна
Тази майка беше от всеотдайните . Но "златния"син смени командира и прехвърли отношението. Мисля, че е слабохарактерен.

# 650
  • София
Според мен със сигурност има
Ами идиоти има и от двете страни, образно казано.

Вивиан, ето пример как може да има тотално разминаване между родител и дете. Единият – изключителен, другият – идиот. За тези, които се чудеха как можело такива ужасни свекърви да създават такива прекрасни мъже.

# 651
  • MI
Именно, порицава. Като учител в първи клас или старшина в казармата. Rolling Eyes Въобще няма смисъл да обсъждаме кой всъщност е бил виновен тогава на този фон. Или да сме благодарни когато някой ни бие с пръчка през пръстите като според него прегрешим, защото е много загрижен? Бих написала същото и да не бяха син и майка, а и съпрузи например.

# 652
Така е, да се чуди човек отде им иде удовлетворението - на, сложил майка си на място, щото много ме обича и държи на мен.
Simple Smile

Издигат се в собствените си очи.

# 653
Той методът на порицанието си е човещинка, един вид, адекватна мярка срещу отрицателни качества, както виждате. При желание, винаги му се намира и оправдание Simple Smile

# 654
Човек, който е склонен да унижи родител, за мен е човек без всякакви морални граници, способен на всичко лошо.
И изобщо не вярвам, че от ужасна майка се пръква съвършен човек.

# 655
  • при късмета
Никой не твърди, че всички свекърви са ужасни. Но голяма част от тях имат склонност да се месят във връзките на синовете си. А това са ужасни постъпки и е повече от нормално снахата да не го приема безропотно

# 656
Ма ко, не става въпрос за това кой къде има склонност да се меси....
Няма как да си израснал в ужасно семейство и да си прекрасен човек.
Гените и моделът на поведение се наследяват колкото и да ни се иска да е друго.
И хората се събираме със себеподобни. Четейки тази тема още повече се убеждавам в това. Обикновено снаха-простакеса се оплаква от свекърва-простакеса.

# 657
  • при късмета
Много често се и отхвърля напълно модела по който си израсъл. Така, че си е напълно възможно, при това всеки има по двама родители и колкото повече се осъзнава, толкова повече сам решава кой модел да вземе. А да не зарязваме, че още на 5-6 години виждат и много голямо разнообразие от модели и имат още по-голям избор. Не случайно тинеджърството е една от най-трудната за родителите възраст. Колко не могат да си познаят детето, дори не можеш да предположиш.

# 658
Ма ко, за близо 50 години на тази земя не съм видяла ни един да избяга от модела. Може и да има, но аз не съм срещала. Както казват изключенията потвърждават правилото.
Двама се опитаха за около 20 години, но после с гръм и трясък се завърнаха.

# 659
  • при късмета
Моите години са по-малко, но случаите на избягали от родителския модел около мен, изобщо не са изключения. Даже са почти на равно с повтарящите модела.

Общи условия

Активация на акаунт