Плюсове и минуси на кварталите в София - 5

• 47 772
  • 768
  •   1
Отговори
# 195
  • София
А иначе в обикновените обяви се отдават само в гетата на София.
Интересно обобщение ... според вас квартали като Младост, Мусагеница, Гео Милев, Гоце Делчев, Красно Село гета ли са?
Цитат
Дори и фирмите вече не си търсят офиси в центъра, защото нямат клиенти, нямат доходи, всички са фиктивни, перат пари.
Или защото имат клиенти и клиентите им в центъра няма къде да си паркират колите и съответно е много по-удобно офисите да са в бизнес парка, Цариградско Шосе и т.н.
 Глупостите как всички са фиктивни и перат пари дори няма смисъл да бъдат коментирани.

# 196
Коя фирма не е фиктивна? Как станаха мултимилионери Тетка Цачева, Цветанов и Ангел Джамбазки? Имат фабрики или само от подкупи, че не могат да си декларират доходите? Има ли в България фабриканти или само комисионери от приватизацията, фалшивите паспорти, трафика на бежанси и наркотици?

Като търсиш адвокат или зъболекар, къде ще отидеш: В  Младост, Мусагеница, Гео Милев, Гоце Делчев, Красно Село или в центъра?

Последна редакция: нд, 05 май 2019, 20:45 от AnMary

# 197
  • София
Коя фирма не е фиктивна? Как станаха мултимилионери Тетка Цачева, Цветанов и Ангел Джамбазки? Имат фабрики или само от подкупи, че не могат да си декларират доходите? Има ли в България фабриканти или само комисионери от приватизацията, фалшивите паспорти, трафика на бежанси и наркотици?
 Може да продължите и как по бай Тошово време беше по-добре .... както разбираме центъра е пълен с фиктивни фирми на Цачева и т.н.
Като търсиш адвокат или зъболекар, къде ще отидеш: В  Младост, Мусагеница, Гео Милев, Гоце Делчев, Красно Село или в центъра?

Отивам при добър зъболекар или адвокат в адвокатска кантора или стоматологична клиника ...дали са в центъра в Младост или Княжево не е от значение. Всъщност ако човек отива с кола е от значение и още как де ...
 А нещата ще си дойдат на мястото като се регламентира на кое къде му е мястото- едва ли на лекарските и зъболекарски кабинети удачното им място е в жилищни сгради.

А и не ми отговорихте- Младост, Мусагеница и т.н. гета ли са???

# 198
Нико, явно по различен начин си представяме възпитаването на децата и възпитанието на родителите им.
Аз не мога да дам на моето дете да яде нещо, докато играе с други деца, ако не мога да предложа от същото и на останалите. Дали имам или нямам 2 лв. за сладолед си е мой проблем - може да имам, ама да не искам да купя И сладолед, освен другите неща, които вече е получило, пък може и да ги нямам тези 2 лв. Писала съм за много прилично изглеждаща майка с дете 3-4 клас, която не можеше да му купи цяло пакетче дъвки за 1 лв. в магазина.
Децата могат да тичат на воля само на някоя огромна поляна извън града, в останалите случаи трябва да се съобразяват с останалите деца - и не само деца, наоколо. И е работа на родителя да научи/накара децата да се съобразяват с останалите, да съобразяват за евентуалните опасности - например да не се метнат рязко пред каращото колело дете наблизо или да се устремят със страшна скорост към летящите люлки, където овцата люлее ли люлее отрочето си, докато си говори по телефона сууууууперррррр важни неща и не я интересува какво се случва наоколо. Всяко дете иска да се люлее до безкрай, но е работа на родителя да обясни на своето отроче, че след като наоколо чакат и други деца, а тази люлка не е лична в личния двор, трябва да се съобразяваме с това и да отстъпваме мястото, след като вече се е полюляло моето известно време.
И не ми харесва идеята детето ми да се въргаля в кучешката пикня, нищо, че минимум 99% от домашните кучета били много по-чисти от мен, това според техните стопани естествено.
Нотарис, овци, ама натокани, доста обли.

# 199
Нико, явно по различен начин си представяме възпитаването на децата и възпитанието на родителите им.
Аз не мога да дам на моето дете да яде нещо, докато играе с други деца, ако не мога да предложа от същото и на останалите. Дали имам или нямам 2 лв. за сладолед си е мой проблем - може да имам, ама да не искам да купя И сладолед, освен другите неща, които вече е получило, пък може и да ги нямам тези 2 лв. Писала съм за много прилично изглеждаща майка с дете 3-4 клас, която не можеше да му купи цяло пакетче дъвки за 1 лв. в магазина.
Децата могат да тичат на воля само на някоя огромна поляна извън града, в останалите случаи трябва да се съобразяват с останалите деца - и не само деца, наоколо. И е работа на родителя да научи/накара децата да се съобразяват с останалите, да съобразяват за евентуалните опасности - например да не се метнат рязко пред каращото колело дете наблизо или да се устремят със страшна скорост към летящите люлки, където овцата люлее ли люлее отрочето си, докато си говори по телефона сууууууперррррр важни неща и не я интересува какво се случва наоколо. Всяко дете иска да се люлее до безкрай, но е работа на родителя да обясни на своето отроче, че след като наоколо чакат и други деца, а тази люлка не е лична в личния двор, трябва да се съобразяваме с това и да отстъпваме мястото, след като вече се е полюляло моето известно време.
И не ми харесва идеята детето ми да се въргаля в кучешката пикня, нищо, че минимум 99% от домашните кучета били много по-чисти от мен, това според техните стопани естествено.
Нотарис, овци, ама натокани, доста обли.
При нас когато на някое дете му се яде сладолед, майка му пита другите деца дали и какъв искат, и купува на желаещите. С кафета или други неща е същото. Не е нормално да седиш някъде няколко часа без да си направиш дребно удоволствие. Относно доходите мога да кажа, че от познатите ми в парка няма социално слаби. Всички имат пари за дребни удоволствия. Визирам централните градинки, но предполагам, че и при другите е така.

# 200
Това със сладоледа не е въпрос на дребно удоволствие или на пари само. Може би Нико няма деца и затова не разбира. Може майката да не иска детето й да се тъпче с вредни неща като сладолед, захарен памук и т.н. но ядящото пред него друго дете го подира. Въпрос на възпитание и съобразяване е според мен. И аз съм виждала супер натокани "мацки" в Докторската градина със супер елементарно поведение. Не са само там, разбира се.

# 201
Това със сладоледа не е въпрос на дребно удоволствие или на пари само. Може би Нико няма деца и затова не разбира. Може майката да не иска детето й да се тъпче с вредни неща като сладолед, захарен памук и т.н. но ядящото пред него друго дете го подира. Въпрос на възпитание и съобразяване е според мен. И аз съм виждала супер натокани "мацки" в Докторската градина със супер елементарно поведение. Не са само там, разбира се.
Имам дете и съм доста на ти с храните. Не е това мястото да ти обяснявам къде грешиш. Има си теми за здраве и хранене.

# 202
Въпросът тук не беше за здраве и хранене, а за начина, по който определени родители възпитават децата си.

И за да не е спам - на мен много ми харесва новият парк на ул. Ген. Скобелев срещу Лидл - водят го парк "Възраждане". Много приятно място да разходка, когато няма цирк и има повече място. Но и там стопаните си пускат кучетата да тичат без каишка и намордник и да плашат децата.

# 203
  • София
За люлките и кучешките фекалии съм 100% съгласна, но сладоледа... Малко ми е прекалено. Никой не е длъжен да се крие като партизанин в храстите, за да си изяде сладоледа, та да не вземе да подразни някой друг. Знам колко е гадно, и моите деца ми вадят душата за всичко, което видят у други деца - зрънчо, сокче, бонбонки и т.н., но никога не би ми хрумнало да претендирам непознати хора да не ядат нещо по тази причина. Децата са си техни, зрънчото си е тяхно, мястото е обществено - оправям се, както мога.

# 204
Ако площадката е малка и децата също е доста неприятно размятането на храна. В парка е по-различно, той е за всички и има място и за сладолед, и за бира и т.н.

Паркът на Скобелев е много слънчев, защото дърветата са още рехави или поне беше такъв, когато аз съм ходила. Ако времето не е горещо и не пече, може би е по-приятен.

# 205
Най-много цигани съм виждала по бул.Стамболийски от бул.Хр.Ботев посока запад.Веднага се разпознава квартал, където живеят тези хора.Иначе да,навсякъде в столицата е пълно с преминаващи такива.Няма начин центъра да направи изключение.Замислих се защо точно на Лъвов мост е пълно с маргинали,мангали и т.н.?Женският пазар допринася за това,но е маниатюрна част.Наблизо са централната жп и автогари.Пристигат хора от цялата страна.В четирите края на Лъвов мост са спирки на не знам колко броя автобуси за много от софийските квартали от ОК до Дружба,Младостите,Люлин,Надежда и не знам още къде.Ами при толкова много струпване на постоянно живеещи и прииждащи хора от цялата страна,вие какво очаквате?!Лъвов Мост е лицето на цяла България. Mr. GreenПознавам много приятни,почтенни  хора,които от край време си живеят на Мария-Луиза и ''опасната'' Поп Богомил.Покрай прииждащите от кол и въже сънародници,хайде да набедим и старите софиянци за маргинали.По-важно,че на тях не им пука за лошата слава,която има района и за нищо на света няма да си зарежат масивните,тухлени,просторни жилища,за да ''избягат'' от циганята в някой пренаселен квартал,защото в София отдавна всички са такива и пак ще се разминават с въпросните,гастролиращи навсякъде представители на малцинството+местните отрепки.За справка не живея на ЛМ,да не ме обвините в пристрастност.Когато съм била с кола или гр.транспорт до някой квартал в София независимо Люлин,Младост,Гоце Делчев или Лозенец и т.н.,не съм забелязала народа в определен квартал да е извисен,интелигентен и толерантен.Почти еднакви,сърдити,изморени муцуни.Груби и в автомобилното движение,груби и недоволни и в трамваи и автобуси.

# 206
  • София
Можем да поспорим за сърдитите физиономии - толкова сърдити физиономии и нетолерантност като в Люлин и околността не съм видяла никъде другаде в София....

# 207
Хората се преселват масово в София, защото отдавна няма препитание в техните родни места. Нямат избор за оцеляване. Или София и някой друг голям град, или Терминала. Разбирам ги, но лошото е, че после някои почват да се пишат по-софиянци и от софиянците. Някак избиват комплекси или знам ли. Има и такива, дето се вписват, човечни и възпитани, ама не знам вече.
На Лъвов мост от поне 5 години е направо страшно. И май бъркате боята малко. Там не са цигани и не е жп гарата точно виновна за струпването. По-скоро джамията. Вече избягвам натам да ходя, бях потресена преди 2 години, все едно съм в друга страна. Много стресиращо, направо се ужасих. Не минах точно по пазара, ама малките улички за магазин търсех. Седнах на Мария Луиза изтощена за кафе в една сладкарница Рицка май беше и май аз бях една от малкото бели там. Още ме държи спомена.

# 208
Не познавам човек, който е расъл извън София, да се пише по-голям софиянец от тези родени тук. Подбирайте си средата, че после да не ревете по форумите.

Вече няма струпване от емигранти около Джамията, така и че това ти инфо не е актуално. Естествено квартала си има особености, чува се арабска реч, но от хора, които работят там, а не са временно пребиваващи.

# 209
Да, навсякъде има преминаващи цигани и естествено винаги можеш да бъдеш обран от българин, но да се казва, че във всеки квартал живеят цигани, не съм съгласна. Под живеят нямам предвид 2-3 заблудени семейства в квартал, а масово населяващи района. И друг път съм казвала, че в Красна поляна е като в Щатите, еми съмнявам се, че в Иван Вазов или Изток положението е същото.
Не, не е със сигурност. В Иван Вазов няма живеещи цигани, нито 1-2 заблудени семейства, преминаващи по кофите има както навсякъде, защото все още се продават стари жилища, изриват се и се изхвърлят старите вещи на кофите, и те минават и събират, каквото преценят. Има и други райони на София, където е подобно, основно южните са такива.
Да не споделям, като имаше софииско жителство каква борба беше да се хване софиянец от студентките. Даже бащата на моя приятелка се шегуваше, че няма да сме стари моми, поне за жителство някой ще ни вземел, въпреки мързела ни. То при нея така и стана де.

Така беше Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт