Плюсове и минуси на кварталите в София - 5

• 47 705
  • 768
  •   1
Отговори
# 225
Рицка има на много места и са добри сравнително и на добри цени. Да, тази на Мария Луиза просто е на лошо място, като я откриха беше май първата от веригата (не съм наясно за реда) и беше много приятно.
Не ми се вярва да спрат мигрантите. Че искат на запад и там им е целта, това е ясно. Ама...нещо палачинката се обръща и нито тези ще спрат щом вече е почнало, нито където искат ще може да става вече толкова лесно.
Въпросът ми беше дали има право чужденец да купи жилище без да е български гражданин. То и това не е трудно се оказа да станеш, ама за всеки случай как стои законово някой дали знае.

# 226
Може да купи жилище, разбира се.

# 227
Пчела също е верига и има на други места в София, и има и на Римска стена, и на Ангел Кънчев, и на Иван Асен също има, не някакво топ място, обикновена сладкарница, клиентелата й е като на всяка друга. Аз лично не обичам сладкиши и не ям, но кафе понякога пием с приятелки (или на Римската, или на Ангел Кънчев) и е ок, без да  нещо особено. Няма начин наличието или липсата на сладкарница Пчела да е фактор за състоянието и имиджа на даден квартал.
За района около Лъвов мост нищо не мога да кажа, защото не съм стъпвала там от много време, но като цяло съм на меннието на Лейди Стардъст, не е моето място и нямам интерес към него.  

# 228
Здравейте Simple Smile Някой знае ли дали в Младост 3 е имало блокове тип общежитие? И ако да къде се намират, горе долу или знаете ли номера им?

# 229
  • София
Здравейте Simple Smile Някой знае ли дали в Младост 3 е имало блокове тип общежитие? И ако да къде се намират, горе долу или знаете ли номера им?
В обяви масово се опитват да пробутват като Младост 3 блокове- общежития в ЖК Горубляне (жк Експериментален)- това е на повече от километър от Младост 3 и пак толкова от самото Горубляне. Няма тротоари, няма осветление, няма нормален градски транспорт има заводи и пущинаци на майната си в нищото. Ако някой брокер ви предлага там му скръцнете много сериозно със зъби да внимава какви предложения прави.

# 230
  • гр. София
http://wikimapia.org/16423983/bg/%D0%B6-%D0%BA-%D0%95%D0%BA%D1%8 … D0%BB%D0%B5%D0%BD
https://btvnovinite.bg/videos/tazi-sutrin/stolichen-kvartal-bez- … i-i-trotoari.html
https://btvnovinite.bg/az-reporterut/incidenti-i-bedstviya/sofij … iroda_429242.html
Само в обявите на имот.бг съществува абсурдното понятие - "разширение на Младост 3".
Апропо - там няма ТЕЦ, т.е. и течаща топла вода! Като направиш селекция за ТЕЦ - "разширението" изчезва...
Общежитието на Главболгарстрой АД бе продадено, санирано - ето го: спирка бл. 39 ж.к. Горубляне https://www.google.bg/maps/place/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%BA% … 004428,642m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x40aa86df6b719047:0x4cd5418deef2be90!8m2!3d42.6342074!4d23.3993152

# 231
  • София
Апропо - там няма ТЕЦ, т.е. течаща топла вода!
  Toва му е най-малкият проблем на това кварталче.

# 232
А знаете ли дали тези бивши общежития са панели или епк?  И също на колко етажа са?

# 233
Ето линк към обява за един такъв апартамент. Пише панел от 1998 г. Поне коректно са написали, че се намира в Горубляне, а не в Младост 3.

https://m.imot.bg/details/1a155264199111340

# 234
А знаете ли дали тези бивши общежития са панели или епк?  И също на колко етажа са?
Панели са. Точно като блокове 40, 41, 42, 38, 50, 51 в Студентски град. Можете да ги видите там на място как изглеждат в автентичен вид, без изолация. Може и на някои да са им направили изолация.

# 235
За кв. Експериментален ли става дума? Иначе какво като няма ТЕЦ, имате ли идея на колко места в София няма ТЕЦ? Даже има панелни блокове, които никога не са имали ТЕЦ. Grinning

# 236
  • София
Можете да ги видите там на място как изглеждат в автентичен вид, без изолация. Може и на някои да са им направили изолация.
Едно общежитие на Главболгарстрой са го изолирали и лъснали и го продават- миналата година имаше обяви че било тухла, че било ЕПК, че било панел 2018г и какви ли не подобни глупости.

# 237
  • гр. София
За кв. Експериментален ли става дума? Иначе какво като няма ТЕЦ, имате ли идея на колко места в София няма ТЕЦ? Даже има панелни блокове, които никога не са имали ТЕЦ. Grinning
Да, имам понятие. Всички панелки в този чуден ж.к. са такива. И нацепените дърва ги виждам есен/зима. И мърсотията. Като ти спре тока за повече от час не е никак забавно, ако си на климатик и ел. бойлер.
Това не е центъра (старите сгради без ТЕЦ), за да се отстраняват авариите бързо.
ПП Преди години, мой близък реши, че ще "наказва" Топлофикация. Ми, спряха му топлата вода. А той без къпане поне по 2 пъти на ден - не можел да живее. Бързо плати. 80 л. бойлер не те оправя, като си свикнал на постоянно шуртяща вряла вода. Преди години, цял блик (или вход) в Люлин се отказаха от ТЕЦ с все водата. Вижте го - и ще разберете каква мизерия визирам.

# 238
Като ти спре тока, ти спира и парното барабар с топлата вода, дори да си с ТЕЦ.

# 239
  • гр. София
Като ти спре тока, ти спира и парното барабар с топлата вода, дори да си с ТЕЦ.
По времето на кризите, когато се стигна до абсурда 3 ч. няма ток, 1 ч. има (вярно за кратко, но още си го спомням), наистина и парното умираше. Повярвай ми, не можеш да сравниш отоплявана сграда, с такава, която е "тука има, тука няма". Едва, когато се преселих на място без централно отопление и т. вода, осъзнах каква благодат е.
Всеки си има своята истина, но е хубаво да се видят различните гледни точки. Сега съм категорична, че в такова нещо не бих вложила 1000 евро/кв.м.

Общи условия

Активация на акаунт