Плюсове и минуси на кварталите в София - 5

• 47 498
  • 768
  •   1
Отговори
# 330
Санираш в тон, който подхожда на цвета на сградата. И този след теб не си слага червенко за разкош, а гледа съседа. Аз съм виждала сграда, която не е изцяло санирана, но поне е боядисана в цвета на санировката. Добър вариант е.

Е това няма как да стане, защото вкусовете за цветовете са различни. Аз не понасям жълтото, наситено жълтото, но много хора го харесват - имам предвид за цвят на фасадата. Така че няма как да сложа този цвят, защото друг вече го е избрал.
Като си санирах жилището, избрах много бледо бежово - шампанско. Мазилката на сградата е със средносив цвят (цимент), който също не ми харесва, а и четох разни неща за устойчивостта на мазилките според цветовете. Затова избрах този блЕд бежов цвят, да не се набива на очи. Все още другите не са санирали останалата част, вероятно скоро няма да го направят. Става дума за задна фасада.
Хубаво е да има норми, ама като знам как се пишат нормите - пак ще повторя - понякога дори за конкретна марка, продавана ексклузивно само от една фирма.

# 331
  • София
Щом чехи, немци и прочие могат да се съобразяват с изискванията, а не праскат кой каквото харесва, би следвало и ние да можем. Надали един немец ще каже 'Еми сори, ма на мене жълто не ми харесва, ше си го направя розово на сърчица'.

# 332
Ново инфо около проекта за климатиците:
https://frognews.bg/novini/klimatitsite-shte-mahat-samo-sgradite … si-kulturata.html

Махането няма да важи за всички сгради. Както и предполагах.
Всичката Мара втасала, та сега и климатиците взеха да пречат. Те сградите никнат без никаква мисъл за общ изглед и хармония,  няма никакви единни проекти за градска среда и архитектура. Та това да ни беше проблемът.

# 333
  • София
Не зная дали отчитате, че в чужбина блокове с апартаменти в повечето случаи са нечия частна собственост.
Точно за Германия в друга тема ставаше дума, че много хора живеят под наем, т.е. жилището не е тяхно. Тогава собственикът на цялата сграда може да реши да я направи небеснокафява, но той е 1.
А в онези блокове като китайската стена, на по 15 етажа и 10 входа?

# 334
  • София
По-добре една в небеснокафяво, отколкото една в 8 различни цвята. Като добавим и тоталния хаос в остъклени/неостъклени тераси, и става невъобразима цигания.

# 335
  • София
По-добре една в небеснокафяво, отколкото една в 8 различни цвята. Като добавим и тоталния хаос в остъклени/неостъклени тераси, и става невъобразима цигания.
Не споря, само размишлявам защо у нас това не се случва.

# 336
Ето де, съседите, понеже са закъснели, да се съобразят с моя вкус! Аз се дразня да гледам прасковните стени (с топлокафяв цокъл блажна боя) по стълбите, ама това й беше останало на съседката от боядисването на нейния апартамент, а топлокафявото си е направо класика.

А, да не забравя - и общината, като е толкова естетически възвишена, да осигури пребоядисването на партерните апартаменти от графитите, защото на втория ден, след като партера на съседна кооперация беше саниран и боядисан, вече беше изрисуван от футболни фенове. Няма всяка седмица да боядисват хората.

# 337
  • София
Глупости, поредното произвеждане на шум от общината, който да заглуши недоволството от епичните ремонти по центъра. Ако толкова ги беше грижа за климатиците, да си бяха оправили поне техните по Париж - зимно време не можеш да минеш по нея, без да се претрепеш по леда, образуван от капещите климатици. Или да си оправят кабелите, висящи между сградите им, че и те бодат очите.
През година, две се хвърлят подобни проекти - за остъкляване, за цветове, за кабели и бла, бла и след месец тишина.

# 338
  • София
Впрочем, като стана дума, аз сигурно съм една от малкото, която подкрепя акулските перки, и то по-нагъсто. С изравняването на тротоарите и улицата, което не знам кой го измисли, много хора ходят където им дойде без грам мисъл, особено като се заразхождат в топлото време. Ха насам, ха натам, вървят по линиите и ватманите непрекъснато дрънчат, и с право, защото завеяните не са малко. И тази еднородна настилка на тротоар и улица е дивотия, човек, нестъпвал дотогава там, мисли, че си е площад и си ходи разсеяно, а оттам минават коли.

# 339
  • София
изравняването на тротоарите и улицата, което не знам кой го измисли
На доста места съм го виждала, например в Италия, Люксембург, а тази Коледа и в Загреб. Не казвам, че ми е уау, само че не са го измислили нашите умници Simple Smile

# 340
  • София
И аз съм виждала, имах предвид, че някой го е копирал. Не съм живяла в други градове и не зная как се справят, но тук наблюдавам, че
А за мотрисите по Графа да не говоря, добре че швейцарците ни подариха зелените мотриси. Другите са от моята младост, а тя беше отдавна  Laughing

Не че преди беше много #хубаво, както не беше пипано с десетилетия, но с всички критици, дето се навъдиха напоследък, не знам... За някои хора няма угодия

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 17:57 от Cuckoo

# 341
  • София
За някои хора няма угодия
Тук си много права Simple Smile Аз съм всяка седмица в района на Графа и Св. Седмочисленици заради баба ми, и съм ОК с промените. Бавничко станаха нещата, но сега повече ми харесва. Но съм позитивен човек по душа, не критикар.

# 342
И аз съм ок, не смятам, че е грозен ремонтът на графа. А и то не може всяка стрина с достъп до фейсбук да питат: ама харесва ли ви или да къртим да го направим по ваш вкус. Важното е да е ново, чисто и качествено. Но последното е съмнително дали е така. А и покрай скандалите с корупцията, скъпите пейки и безкрайното ремонтиране на всички ни се отщя.

# 343
Нито е качествено, нито е чисто. Мен лично ме е яд да го гледам. Ремонта на Солунска и Витошка е приятен за окото, да не кажете, че само хейтя.

# 344
Не хейтиш, ама баш пък Витошка, по която цялата настилка хлопа, а на места и я няма...Кофти пропадания и локви.... Може и да искат да правят нещо, но нещото се прави с "топки "..... а такива очевидно общинари и инспектори нямат.

Общи условия

Активация на акаунт