Плюсове и минуси на кварталите в София - 5

• 47 516
  • 768
  •   1
Отговори
# 465
Какво говорите хора?
Това е Джеймс Баучер.. То пресечките му са сред най - скъпите места сигурно в Сф за живеене
Аз не давам оценка за булДжавахарлал Неру в Люлин нали?
Просто това ме изуми, как може да оставят този булевард в този вид? Това имах предвид... а не че понеже е такъв, та Лозенец е скапан... Ама нали уж беше хай клас квартал и затова силно ме изненада Confused
И съвсем правилно се изненадваш. Настилките са си същите откакто са положени. натрошени, криви, разбити. А пък Златовръх каква китна улица беше преди да нацвъкат тези кооперации. Помня ги още от ученическите и студентските години....ехеее кога беше това, че не помня вече!

# 466
За съжаление всеки квартал има доста минуси. При нас в МЛ е всеизвестно, че няма ни училище, ни държавна детска градина. Да, наблъскано е, улиците са тесни, но с тези темпове на застрояване доста други квартали ги очаква същото. Нали София можела да побере още милион и половина народ.. Не ми се мисли какво ще става. А и чак един от най- скапаните квартали.. за мен не е, но за някой друг е тотална дупка.
Днес минах по графа след завършването на великия ремонт. Спънах се само 2 пъти в излезли павенца. Въобще не ми хареса Sad

# 467
  • София
Кой каза, че мутрите на Дон са от Лозенец? Аз също имам няколко познати немутри от там. Казвам, че пред мутри, плеймейтки и превъзнесли се новобогаташи аз лично предпочитам за съседи по-скромни отрудени хорица. Простаци за жалост има сред всички социални класи и образованието и високите доходи невинаги са равни на добро възпитание.
Познавам няколко семейства скромни отрудени хора, обаче като цяло са на изчезване. И са възпитавани по време на соца, колкото и да го плюят.
Намират се и заможни скромни хора, но са като бяла лястовица.

Последна редакция: пт, 31 май 2019, 14:26 от Cuckoo

# 468
  • София
Всички заможни хора са гадни и невъзпитани, а бедните - скромни, интелигентни и добри. Това някакъв съвременен вариант на Андрешко ли е?

Сред бедните отрудени съм срещала толкова затъпели простаци, че ми е щръквала косата.

# 469
А аз сред плеймейтките и чалга певиците съм срещала интелектуалки. Четат Паулу Коелю.

# 470
Тц. Не е пускал книга скоро.

# 471
  • София
Нали София можела да побере още милион и половина народ.
Това е чиста лудост.

Замислих се, че съм била само веднъж в Манастирски ливади, на гости. Помня, че имаше хубави, приятни блокчета, и доста млади семейства.

# 472
За невиждалите мутри в Лозенец: позавъртете се около Маринела и ще видите много. Ако пък седнете на кафе в кичозното лоби: пълна гаранция давам, че ще сте на метър-два от такива особи.
Като не мога да спя, ровя тук и много се забавлявам с вас.

# 473
Лозенец не е хотел Маринела, само да вметна.

# 474
Някакви мнения за квартал Сердика? Почти никаква конкретна информация не намирам за квартала освен https://www.mirela.bg/prodava-imoti/%D0%B6-%D0%BA-%D0%A1%D0%B5%D … %B0-zxc3q124.html. Май е доста малък. Знам, че има роми, но блокът, в който сме харесали е сравнително далеч от тях. Всякаква информация от първа ръка ще ми е полезна.

Сердика си е до Татарли. Вие цигани на едно място видели ли сте да стоят?

# 475
Охх, дискусията се превърна в битка - Дружба срещу Южните квартали хаха..
Не е само Маринела в Лозенец, във всеки кв си има такива мутренски места, дори и в Люлин и в Дружба хахаа..
Позавъртете се в Иван Вазов около Голдън неро същото е, в Стрелбище около снОбар, в Гоце Делчев около Калипсо, Борово -  около Бесо и какво ?
За мен е важно докато пазарувам плодове и зеленчуци да не се бутам с 100 индивида от ромски произход и да дебна чантата, торбата и всичко. Така съм като ходя в Красна поляна, на пазарчето. Но въпреки това кв. Света троица и кв. Гевгелийски ми харесват.
Толкова се радвах, че живея в Иван Вазов, докато не решиха до мен да строят блок и сега вече си мечтая за къща извън София или апартамент  в Люлин 8.
Всеки квартал си има своя чар, магазинчета, малки градинки, заведения.
Слагам + и за Лагера и Павлово, страшно спокойно и приятно ми е там.

# 476
Аз си мечтая за къща в Делта хил. Излиза по-евтино от дву-тристаен в Лозенец. Но пътят е проблем.

# 477
Аз си мечтая за къща в Делта хил. Излиза по-евтино от дву-тристаен в Лозенец. Но пътят е проблем.
Ехее, добре си се насочила, много добре.. Но и цените са много хубави - € 1 800 000 Grinning

# 478
Е тия цени са за някакви доста специални и огромни къщи. Еднофамилните ги гледам между 250-280 к евро.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j155661529636467

# 479
  • София
Е тия цени са за някакви доста специални и огромни къщи. Еднофамилните ги гледам между 250-280 к евро.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j155661529636467
За тия пари ще си купя къща на любимия ми остров Лерос и ще се отдам на хотелиерство Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт