Плюсове и минуси на кварталите в София - 5

• 47 536
  • 768
  •   1
Отговори
# 450
Ходила съм в МЛ не веднъж, ми не ми харесва. Витоша и Студентски град също не ми харесват, и там съм била много пъти. Но всеки с предпочитанията си. Тези квартали визирам аз.

# 451
  • София
Цените на панелите и на НС вървят почти на едно ниво, що се отнася до обикновено НС. (Което е безумие за блокове на 40 г., но това е реалността).

Защо да е безумие, годината на построяване не е най-важният (ако е изобщо е някакъв) фактор за цената на едно жилище. Аз предпочитам панел пред средностатистическо НС и старата тухла пред всичко останало. Панелките имат лоша слава заради упоритата медийна атака от спонсори-строители и защото са грозни Grinning Иначе са жилища като всички други, а вътрешното разпределение е може би най-доброто възможно, макар че и в ЕПК е доста добро. Отстоянията между блоковете и изложенията им също са перфектно съобразени едно с друго, макар че това вече няма голямо значение, защото в пространствата около панелките е пълно с безразборно наблъскани нови сгради.
Иначе си права, хубави квартали в София вече няма. Аз най-много искам да живея в стара тухла в самия център и пак ми е ясно, че има много минуси. Иначе картинката е плачевна - стари, нови, смесени, престижни и непрестижни квартали - всичко е една гъчканица, кочина и коли, коли, коли. 

# 452
Аз казах няколко пъти, че не харесвам МЛ, но това не ми пречи да дам реална оценка но блика на квартала и на хората, които живеят там. Освен всичко друго, МЛ граничи с приятни квартали, което също е фактор за положителния му облик. Работила съм няколко години там, имам приятели, които живеят в него, хич не е същото като да живееш в Сухата река, определено.

Няма хубави квартали в София, всичко е гняс и разруха. Изобщо Земята вече не е това, което беше, най-добре е да се преориентираме към друга планета.

Последна редакция: пт, 31 май 2019, 12:01 от Анонимен

# 453
Хаха, хубави места има много, повечето са извън София.

Панел да е в лошо състояние на 40 г. е някак разбираемо. Ама каква фасада на НС на не повече от 10 г. гледах - кошмар
... и некачествено изпълнение.

# 454
  • София
Наложи ми се онзи ден да ходя до Китайското посолство ( новото) и минах пеш по Джеймс Баучер.... Не бях минавала от години. То това е булеварда на ужасите... аз се изумих. Изровени, счупени 15 годишни плочки по тротоарите, павета по булеврда. Изоставени сгради наоколо, Изоставени огради, Едва се минава  под едни надвеснали дървета над тротоара, които са опасни. Там към факултетите на СУ картинката не е е по приятна. Строеж. Отпред руини от някакви бивши постройки и паркирали коли в/у руините.
Посолството ми се видя като от друг свят. Двор, сграда... Чудо. Какъв контраст само..? Hushed
Та какъв Лозенец, какъв статут? Може ли да оставят този булевард , в уж престижен Сф квартал, във вида в който е. Извинявах се на чужденците, с които имах среща.
Казаха
- Спокойно, тъкмо носталгия по отминалия соц.... Grinning ( това на фона на бибитки от баловете)  Абе Софийска реалност..

Последна редакция: чт, 30 май 2019, 14:17 от Yangdze

# 455
  • София
Няма хубави квартали в София, всичко е гняс и разруха. Изобщо Земята вече не е това, което беше, най-добре е да се преориентираме към друга планета.

Ами с ирония или без - няма. Може да има квартали, които са малко по-хубави от други, но няма нито един, който да е урбанистично отличен или поне добър от гледна точка на предназначение, строителство, отстояние, озеленяване, чистота, транспорт, осветление, детски градини и училища, общ изглед и т.н... Ако поне две-три от тези неща са добри в един софийски квартал (а повечето дори с "две-три" не могат да се похвалят), по другите показатели е трагедия.

# 456
В Лозенец живеят половината от преподавателите ми от СУ, кварталът далеч не е само мутренски. Щерката ходеше там 3 години в частна ДГ, та редовно се застоявахме, аз лично го намирам много приятен.

И аз съм от виждащите разлика в основния контингент из кварталите, в които съм живяла.
Никой не е казал че е мутренски, но освен кореняк софиянците там, останалото са високо-заможни хора + един мой приятел ИТ, който успя да купи на далавера Simple Smile
Както и да е... онзи ден слизам по Симеоновско и на светофара на Г.М. Димитров 2 мутри единият с Г класа, другия с някакво ауди 8-ма серия си говорят през прозорците, този от джипа даже отворил вратата... видя се само една ръка с татуси и мускули Simple Smile Та светва зелено и нямаше нито един който да натисна клаксуна тея да тръгват... седим си и ги чакаме тея двамата хубавци хахахахах
Ако не бяха мутри... да са отнесли 101 клаксона ама те така... контингента е различен и се забелязва лесно.

# 457
  • София
За урбанистично отличен софийски квартал и аз не се сещам да има. Това с уговорката, че не съм била във всички - живяла съм в 5, ако броя и Драгалевци за квартал.

# 458
Пред контингент като описания от Дон Джон 100 пъти предпочитам Дружба 2. Но всеки с приоритетите си.

# 459
  • София
Хаха, като човек живял в Дружба 2, в блок, пълен с простаци, един от които беше тъпоумно ченге и се държаше като собственик на целия блок, определено бих избрала Лозенец с неговите ''кореняк софиянци и високо-заможни хора''. Няма база за сравнение даже.

# 460
Работата пак е станала "или в Лозенец с мутрите, или в Дружба с бедните, но достойни граждани".
Сред многото ми познати в Лозенец - главно в частта около Борисовата, но и малко около Японския хотел, - определено няма мутри. Има учителки, банкер и жена му, семейство с бизнес, журналисти, сценаристка и т.н. Само мутри нямам за познати в Лозенец.

# 461
  • София
Има много приятни части на квартали в центъра, Изток, Лозенец (сигурно и другаде) с нормални отстояния между сградите, озеленяване, осветление, транспорт, хубави училища и т. н.
За контингента и аз съм видяла големи разлики в различни квартали. Определено бих предпочела Лозенец пред Дружба 2.

# 462
Кой каза, че мутрите на Дон са от Лозенец? Аз също имам няколко познати немутри от там. Казвам, че пред мутри, плеймейтки и превъзнесли се новобогаташи аз лично предпочитам за съседи по-скромни отрудени хорица. Простаци за жалост има сред всички социални класи и образованието и високите доходи невинаги са равни на добро възпитание.

# 463
Разкопани тротоари има навсякъде, поради тази причина е странно, че от една такава гледка, се дава оценка за цял един квартал. В Лозенец има много готини местенца за живеене, с удоволствие бих се настанила там, ако ми падне случай. Не знам какви мутри живеят там, не съм ги виждала, вярно че скоро не съм пребивавала, ама пак крайни заключение. Живяла съм там преди години и ми беше много рахат.

# 464
  • София
Какво говорите хора?
Това е Джеймс Баучер.. То пресечките му са сред най - скъпите места сигурно в Сф за живеене
Аз не давам оценка за булДжавахарлал Неру в Люлин нали?
Просто това ме изуми, как може да оставят този булевард в този вид? Това имах предвид... а не че понеже е такъв, та Лозенец е скапан... Ама нали уж беше хай клас квартал и затова силно ме изненада Confused

Общи условия

Активация на акаунт