Плюсове и минуси на кварталите в София - 5

• 47 802
  • 768
  •   1
Отговори
# 120
Кварталът е малък, най-отдалечената точка от метрото е на 1 км.

# 121
Това не беше ли кварталът с най-старите панелки в София? Даже имаше репортаж за един блок пред рухване.
Мой познат живее там, м.с. Хан Кубрат е близо.
Не, не е това. Блокът пред рухване беше в Надежда2 и то заради преустройства и пропадане на терена под единия вход. Още си стои блокът, не е паднал, но входът е опразнен.

Здравейте! Какво ви е мнението за квартал Толстой? Каква е отдалечеността му от метрото и като цяло какъв транспорт има. Четох някакви стари статии, че живеели доста китайци там,вярно л ие? Ще се радвам да получа каквато и да е информация за този квартал. Благодаря !
Кваратлът е близо до метрото. Метростанция "Хан Кубрат" е на не повече от 10 мин. пеша в зависимост от това, за коя част на квартала става дума. Не, няма китайци там.

# 122
Блокчетата са четириетажни тухли, с малки паркинги към тях, просторно и зелено е.
Най - близкото метро е на Бели Дунав, 10 - 15 минути пеша. Минават два рейса в самия квартал - 285 и 86, близо са 108, 85 и трамвай 6.
В единия край на квартала има Лидл и Т Маркет, няколко спирки по - надолу има Била, по - голям Лидл, Фантастико и Кауфланд.
Две поликлиники наблизо - 24 и 8.
Илиенци е близо, но къде живеят китайците- не знам.

# 123
Блокчетата са четириетажни тухли, с малки паркинги към тях, просторно и зелено е.
Най - близкото метро е на Бели Дунав, 10 - 15 минути пеша. Минават два рейса в самия квартал - 285 и 86, близо са 108, 85 и трамвай 6.
В единия край на квартала има Лидл и Т Маркет, няколко спирки по - надолу има Била, по - голям Лидл, Фантастико и Кауфланд.
Две поликлиники наблизо - 24 и 8.
Илиенци е близо, но къде живеят китайците- не знам.
Мисля, че бъркаш кварталите. Погледни на картата.

# 124
Говоря за Връбница 2 ли?

Така и не научих границите на кварталите.
Извинявам се за грешното инфо!

# 125
Китайци има в ''Надежда", но къде точно не мога да кажа.

# 126
А някой, който живее там или има наблюдения за квартала как му се струва? Подходящ ли е за младо момиче.

# 127
  • София
Аз живея в съседен квартал и само минавам от там понякога, но лично не бих живяла там. Като транспорт е добре - метро, автобус 83, но Илиянци е близо, в тази част са и китайците, зоната се води и по-индустриална. Не мисля, че за младо момиче е супер.
Дано се включи някой, който живее там.

# 128
  • София
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15342417172532 … k=4jgkq6&f1=1

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c12288987196924 … k=4jgkq6&f1=1

Намира се точно срещу ОДЗ 34 Брезичка.

Метрото е доста далеч, което особено вечерно време ще е проблем.

Метрото изобщо не е далече и вечерно време не е проблемно. На една от снимките се вождат 2 ЕПКта, живея в едното. От метрото на прибиране вървиш не повече от 5 мин. по оживен булевард, после слизаш по широка пътека със стълби и след още 50 м. си в блока. Прибирала съм се сама с последното метро - не са ме убили, ограбили или подобно.
4 ет. без асансьор не е  високо и ще свикнеш. За последния етаж и аз бих се притеснила. Блокчетата са с равен, асфалтов покрив и доколко ще са склонни да съберат пари за ремонта. Длъжни са, но ..
Иначе за даване под наем - тази част на квартала много се търси. Има и млади работещи, и студенти под наем.

# 129
  • София
А някой, който живее там или има наблюдения за квартала как му се струва? Подходящ ли е за младо момиче.
  За купуване или под наем? От познатите ми там знам че квартала е спокоен. Транспорта е добър- метрото, трамвай 7, трамвай 12. Имат съседи китайци и споделят че са най-безпроблемните съседи и никой не се е оплакал точно от тях. Около метростанцията си е добре. Около бул. Рожен не толкова. Ген.Жеков и северната част на квартала е по-далече от метрото. За прибиране пеша от центъра със сигурност не става за момиче- около надлеза нощем е кофти.

# 130
Аз живея в съседен квартал и само минавам от там понякога, но лично не бих живяла там. Като транспорт е добре - метро, автобус 83, но Илиянци е близо, в тази част са и китайците, зоната се води и по-индустриална. Не мисля, че за младо момиче е супер.
Дано се включи някой, който живее там.
Познавам тази част на София добре. Познавам добре и южните квартали. Чудя се какви китайци ви гонят?  Да, има някакви тук-таме, но това в никакъв случай не са китайски квартали, а и те повечето китайци от Илиянци отдавна са се замогнали и си имат жилища, скъпи жилища и коли.
Зоната не е индустриална и си е толкова подходяща колкото и Младост. Самият пазар Илиенци си е далечко от Толстой.

# 131
  • София
Зоната не е индустриална и си е толкова подходяща колкото и Младост.
  Да де- това на изток от бул. Рожен сигурно не е индустриална зона ами бизнес парк .... на север от ген. Жеков въобще няма заводи ... баш си е индустриална зона наоколо.

# 132
Зоната не е индустриална и си е толкова подходяща колкото и Младост.
  Да де- това на изток от бул. Рожен сигурно не е индустриална зона ами бизнес парк .... на север от ген. Жеков въобще няма заводи ... баш си е индустриална зона наоколо.
Да де, на север от бул. Жеков е кв. Свобода и Северният парк, а на изток от бул. Рожен е индустриалнната зона. И какво?! Има разни фирми за ел. истории, дограми, Софарма и . н. Пушеци и комини няма, нито пък е близо до блоковете . Или е по-добре да има "бизнез парк" и да не можеш да си спреш пред блока от разни навлеци?!

# 133
  • Варна
Може ли коментар за района около блок 254 в Младост 2?

1. Удобно ли е за живеене с малки деца?
2. Уредено ли е от гледна точка на градски транспорт?
3. Търсят ли се жилища под наем в района?
4. Ще се строи ли пред блока?

# 134
  • София
Може ли коментар за района около блок 254 в Младост 2?

1. Удобно ли е за живеене с малки деца?
2. Уредено ли е от гледна точка на градски транспорт?
3. Търсят ли се жилища под наем в района?
4. Ще се строи ли пред блока?

Според мен не е удобно за деца..най-малкото зелени зони няма. Градски транспорт има. Под наем се търси там винаги. За строежи виж градоустройствен план. Има го безплатно за всеки район онлайн.

Общи условия

Активация на акаунт