Плюсове и минуси на кварталите в София - 5

• 47 790
  • 768
  •   2
Отговори
# 135
  • София
Та точно пред този блок се строи в момента. На метри пред него, фактически елиминира цялото южно изложение, което бе и последното свободно. Баща ми живее в панелката от другата страна на Киприян и се явява независим пенсионерски строителен надзор. За новия блок отпред изкопаха дупката точно когато валеше през март, на другия ден дойдоха и изляха бетона право в калта - няма дренаж, няма нищо... Строителят е Делар. А 254 блок, който показваш, е от "най-старите нови" блокове в Младост 2 и доколкото съм чувала, е много добър като строителство (лично аз не разбирам), но с това новото от юг го довършиха. Горките хора.
ПП. Зелени площи има, паркът е от другата страна на улицата, училища и детски градини също има, и то бол, ама светлина като няма... Кел файда.

# 136
  • София
Макар че не знам моята логика доколко отговаря на пазарните настроения, според които мечтата на живота е да се набухаш в суперлукс в Кръстова вада.
Логиката на човек, който не мре от любов към града, няма работа из центъра и му е най-важно новото строителство с гараж и мола наблизо.
Но в крайна сметка всеки си има ценности и никому не можеш да кажеш как да си харчи собствените пари.
I have a dream... някога да живея в идеалния център. Ако не друго - ще си взема под наем нещо за 1-2 месеца, та да видя и несгодите.

# 137
Какво мислите квартал Банишора в района около затвора? Как е транспорта там? Има ли цигани там?

# 138
Аз мисля, че е екстра, има и транспорт.

# 139
  • София
Всъщност е много удобен, въпреки че на вид не е кой знае какво. По Скопие има Кауфланд и други магазини, метрото е наблизо, а има и тролеи.
Сещам се, че има и хали Банишора, също добре заредени.

# 140
Всъщност е много удобен, въпреки че на вид не е кой знае какво. По Скопие има Кауфланд и други магазини, метрото е наблизо, а има и тролеи.
Сещам се, че има и хали Банишора, също добре заредени.

Знаете ли кои номера на тролеите минават оттам?

# 141
1 и 5. Вървят по ул. Опълченска. Има и автобуси по бул. Сливница.

# 142
  • София
Зоната не е индустриална и си е толкова подходяща колкото и Младост.
  Да де- това на изток от бул. Рожен сигурно не е индустриална зона ами бизнес парк .... на север от ген. Жеков въобще няма заводи ... баш си е индустриална зона наоколо.
Да де, на север от бул. Жеков е кв. Свобода и Северният парк, а на изток от бул. Рожен е индустриалнната зона. И какво?! Има разни фирми за ел. истории, дограми, Софарма и . н. Пушеци и комини няма, нито пък е близо до блоковете . Или е по-добре да има "бизнез парк" и да не можеш да си спреш пред блока от разни навлеци?!

Всъщност и на изток от бул. Рожен има чудесен затворен жилищен комплекс, със спиращи пред него 3 трамвая и няколко рейса и буквално на 10 минути с тях до центъра.

# 143
  • София
Всъщност и на изток от бул. Рожен има чудесен затворен жилищен комплекс, със спиращи пред него 3 трамвая и няколко рейса и буквално на 10 минути с тях до центъра.
 ... и на броени метри от прелестите на гара Север, с чудна гледка към хубостите отвъд жп линията ...
 Какви ли не малоумия се строят в София та затворен комплекс в промишлената зона край гара Север няма как да ме учуди. Ще се учудя само като построят някой подобен комплекс на някой китен парцел на тихо и комуникативно място на ул. Суходолска във Факултето или в Ботунец.
  Сега сериозно- Толстой си е добре планиран квартал, ама строежи източно от Рожен??? А защо не направо в пущинака до ТЕЦ-а??? Не ми казвайте че е разпродадено!!!

# 144
Не само, че е разпродадено, ами и хора живеят!

# 145
  • София
Не само, че живеят, ами 6 блока са напълно населени, в седмия се нанасят сега и в момента се строи последното блокче. Има си  прекрасен парк вътре в комплекса, Лидъл и DM на 300 метра, ще си имат и собствен супермаркет в последния блок, изобщо съвсем прилично място за живеене, а и качеството на строителството е доста добро.

# 146
Не само, че живеят, ами 6 блока са напълно населени, в седмия се нанасят сега и в момента се строи последното блокче. Има си  прекрасен парк вътре в комплекса, Лидъл и DM на 300 метра, ще си имат и собствен супермаркет в последния блок, изобщо съвсем прилично място за живеене, а и качеството на строителството е доста добро.
За да не звучите като реклама, какво се има предвид под "доста добро" качество? Как го преценихте, с гледане отстрани на обекта, или имате вътрешна информация? Качество спрямо какво? Питам, защото въпреки че съм специалист, гледайки отстрани ми е трудно да преценя доброто качество. Само лошото е очевидно, но определено не мога да отделя средното от доброто и отличното качество само визуално, гледайки отстрани обекта.

# 147
Зоната не е индустриална и си е толкова подходяща колкото и Младост.
  Да де- това на изток от бул. Рожен сигурно не е индустриална зона ами бизнес парк .... на север от ген. Жеков въобще няма заводи ... баш си е индустриална зона наоколо.
Да де, на север от бул. Жеков е кв. Свобода и Северният парк, а на изток от бул. Рожен е индустриалнната зона. И какво?! Има разни фирми за ел. истории, дограми, Софарма и . н. Пушеци и комини няма, нито пък е близо до блоковете . Или е по-добре да има "бизнез парк" и да не можеш да си спреш пред блока от разни навлеци?!

Под затворен комплекс предполагам разбирате блокчета с обща градина и ограда, където няма достъп за външни хора. Може и да греша, но там не видях да е оградено. Отделен въпрос е, че блоковете са високи и приличат на санирани панелки. Вероятно продажната цена е ниска и на инвеститора не му се връзва да направи нещо по-добро.

# 148
  • София
Довършвам в момента жилище там и имам преки впечатления както от процеса на строителството, така и от вложените материали. Добавям и впечатленията на майсторите, с които работя, от качеството на замазки, шпакловки, инсталации и т.н. (те, от своя страна, имат база за сравнение).  
Съжалявам, ако е прозвучало като реклама, няма защо да го рекламирам, то си е разпродадено, мисля. Просто опонирам на мнението, че едва ли не там е някакъв пущинак между заводи, който не става за живеене. Става си, удобно е, просторно е и си има своите предимства и недостатъци като всеки друг квартал.

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 11:53 от MayBach

# 149
Хора, там наистина до преди 5-6 години бяха някакви пущинаци, обаче сега не е баш така. Понеже ми се налага да минавам от там, виждам че дори лека полека наоколо в проишлената зона се настаняват разни фирми, които оправят пущинаците и гледката отдавна не е соц-запуснати боклучарници.  Мисля, че този район съвсем скоро ще има един добър облик, ако се продължава в този дух.  А затвореният комплекс наистина е хубаво направен. Ако махнат и остатъците от разни бараки по Рожен, съвсем добре ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт