Плюсове и минуси на кварталите в София - 5

• 47 508
  • 768
  •   1
Отговори
# 345
И аз съм ок, не смятам, че е грозен ремонтът на графа. А и то не може всяка стрина с достъп до фейсбук да питат: ама харесва ли ви или да къртим да го направим по ваш вкус. Важното е да е ново, чисто и качествено. Но последното е съмнително дали е така. А и покрай скандалите с корупцията, скъпите пейки и безкрайното ремонтиране на всички ни се отщя.

Грозен и нефункционален за пешеходците ремонт. Цяла година не могат да подредят и нивелират плочките. Които продължават да изглеждат евтино, дори когато разбереш цената на ремонта. При всеки лек дъжд където графа се пресича с бул. Евлоги и Христо Георгиеви, се образуват огромни кални локви. На места се забелязват пропаднали участъци, което е скандално, при положение, че току що е завършен. Нито е чисто, нито качествено

# 346
Като стана дума за нивелация: няма нито един новоизграден общински обект, който изобщо да има нивелация. Вчера на новоремонтирания участък на Шипченски проход (има-няма на 2 години) нагазих до глезени във вода, за да пресека. И това е навсякъде.

# 347
Докато не се спре влизането на автомобили по Витошка; Гаф Игнатиев ; пл. Славейков ; Народния театър...никога няма да имаме хубава настилка , тамън никога. В тази наша държава живеем 7 милиона НАРУШИТЕЛИ !
Еми няма как да е здраво и хубаво, чисто и подредено.
Един автомобил тежи от 1.5т.+ като нагази по прекрасните плочки, те не са приспособени,нито пък са изработени за такова натоварване. Колко тежи един пешеходец ..колко една кола!
Време е да започнем да спазваме правилата!

# 348
  • София
Докато не се спре влизането на автомобили по Витошка; Гаф Игнатиев ; пл. Славейков ; Народния театър...никога няма да имаме хубава настилка , тамън никога. В тази наша държава живеем 7 милиона НАРУШИТЕЛИ !
Еми няма как да е здраво и хубаво, чисто и подредено.
Един автомобил тежи от 1.5т.+ като нагази по прекрасните плочки, те не са приспособени,нито пък са изработени за такова натоварване. Колко тежи един пешеходец ..колко една кола!
Време е да започнем да спазваме правилата!
На същото мнение съм.
Има какво да се желае от ремонтите, но не само те са проблема.

# 349
+ 1 за горните две мнения.
В БГ никой не спазва правилата и всеки реве и чака община и държава да му оправят бита.
Огледайте се и забележете колко счупени и съборени колчета за спиране на паркирането по тротоарите има в центъра (и не само). И колко коли, паркирани в зелени площи по кварталите. И колко пушещи и кучета по детски площадки. Правила има, разписани са, но трябва да се спазват и някой да следи за това и да налага глоби.

# 350
Аз лично спазвам правилата и затова си мисля, че мога да се жалвам. Също не съм от пасивните граждани, подавала съм сигнали, но нито един досега не е бил оправен. Няма да ви казвам какви кратери зеят на улицата на детската градина на детето. Лично аз съм подавала 2 сигнала, отделно знам и че ръководството на градината го е правило, допускам, че има и поне още 1 човек, който се е жалвал, защото е нетърпимо. И НИЩО, пари няма. Е за да се сменят по 3 пъти на седмица цветята на Градската градина има, ама за да се оправи една улица, по която стотици граждани си возят децата всеки ден - тц. Та не виждам полза от жалби, затова ми остава само мрънкането и не мисля, че трябва да угаждам на някой и да спирам. Ще мрънкам, докато нещата не почнат да се случват.

Някой прибра едни милиони и заради това ще гледам една грозна улица всеки ден, поне няколко десетилетия. Улицата не е направена като хората, с красиви плочки, които да бъдат счупени от автомобили. Всичко там е грозно, криво и недобре направено. Идете пред аптека Ремедиум и погледнете един диагонал от плочки, безумно крив е. Някъде нещо не е стигнало, ама не е проблем, ще го закърпим с друго - важно е да няма дупка, пък че е грозно, хайде моля ви се и без това колите ще го счупят. 

# 351
Как пък в Малага карат коли в старият град и настилката е перфектна?
Във Варна пропаднало новото кръгово...просто в България качеството е като за третия свят Wink

# 352
Под рубриката "Поглед в бъдещето":

В София има място за още 1 милион души. Ето в кои квартали

https://money.bg/macro/v-sofiya-ima-myasto-za-oshte-1-milion-dus … ddw2Z80zg0vYogx7Q

# 353
  • София
Под рубриката "Поглед в бъдещето":

В София има място за още 1 милион души. Ето в кои квартали

https://money.bg/macro/v-sofiya-ima-myasto-za-oshte-1-milion-dus … ddw2Z80zg0vYogx7Q

Добре, че няма да ги настаняват при нас.
Не искам да си мисля тоя милион ако дойде с колите си какво ще стане.

# 354
  • София
Как пък в Малага карат коли в старият град и настилката е перфектна?
В Малага може, а в Прага в стария град не се допускат коли.

Не знам тоя архитект къде в Стрелбище е видял възможност за още хора или просто е с професионална деформация и му се строи. Но е истина, че хората по улиците намаляха, в центъра в 7 вечер е относително празно. Хората сигурно са по моловете

Последна редакция: чт, 23 май 2019, 10:49 от Cuckoo

# 355
Тоя архитект толкова ги разбира нещата, колкото и аз ядрената физика. Палячо, то сега не може по улиците да се разминават коли, градския транспорт и той в час пик е меко казано препълнен, а тоя искал още 1 милион. Лобист на строителната мафия, шарлатанин.

# 356
Глупости и половина, какъв капацитет какви 5 лева. За хора без коли сигурно.. още милион и нещо коли къде точно ще се набутат и откъде ще минават? По уредените ни булеварди ли, по огромните квартални улици с по 1 изход към основна пътна артерия. В Ман Ли изток има една огромна поляна пред блока на майка ми. Е вече не е поляна, изглежда да се започва нещо голямо, силно се надявам да е детска градина, но едва ли.

Последна редакция: чт, 23 май 2019, 13:06 от Juicy Pigeon

# 357
https://vizia.sofia.bg/2019/05/21/citizens_number/

Аз пусках линка в другата тема, ама реакция нямаше - става дума за същата новина за "Миллион, миллион" но не червени рози Smirk
Най-долу пише следното - Анализът е изготвен в общинско предприятие „Софпроект-ОГП” от Емил Христов, Жоржета Рафаилова и Теодора Гоцова.

# 358
Калинки...

# 359
аз от много време си пиша, че МанЛи ИЗток е як, но - кой ме чува. Видяхте ли ся? Хем южен, хем децата на брат ми са приети онзиден в ДГ и ДЯ в Гоце Делчев. Хем близо до парк. Хем близо до зелена зона. Пък и към момента, далеч не толкова нагъчкан.

Разбирам ги аз тия неща, друг път да ме слушате   Wink))

Общи условия

Активация на акаунт