Пролетта дойде с пъстри цветове--още мъничко остана, мое МАЙско дете!

• 31 885
  • 720
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Здравейте мамчета Hug Аз съм с термин 15.05 ,в момента съм 34 г.с.+4,следя си бременноста при д-р Савова и планирам да раждам в Щерев.Когато бях в 32г.с на последната ФМ при д-р Ибрям ми откриха скъсена шийка-13мм,минах два дни инжекции Флостерон и сега съм на утрогестан 2х2 вагинално,магнезиев диаспорал 2х1 и още желязо,натаспин и витамини.Малко съм притеснена,защото от снощи имам болки в целия таз,особено в ханша и хълбоците и напрежение ниско долу.Контракции имам от 7м някъде,днес ги броих и на 1-2 часа ми се втвърдява корема без болка.ConfusedОт Враца съм и малко се притеснявам дали не се започва,нямам изтичане на води или пък да ми е паднала тапата.Сега на 12ти в петък имам записан час за тонове и ЖК при д-р Савова и само си моля да изчака малкия до тогава.Също знам,че в Щерев преди 36та седмица не приемат и днес си подготвих чанта за МД евентуално ако започнат истински щонтракции.Извинявам се за дългия пост,но въпроса ми е има ли други мами с болки в таза и напрежение ниско долу?Благадаря предварително на отзовалите се Hug

Аз имам контракции с втвърдяване на корема почти непрестанно вече месец (в 36 г.с. съм сега), въпреки магнезия, но болки в таза нямам. Казаха ми при контракции + болки в кръста или таза да отида на проверка, така че бих те посъветвала същото. По-добре да те видят профилактично, да проверят тоновете и всичко да е ок, отколкото беба да те изненада в неподходящ момент.  Успех и дано все пак се задържи още малко в корема, че по-добър инкубатор от мама няма! Simple Smile

# 181
Аз имам болки, но моите са от лежане. Исписаха ме вчера от болницата обаче да не ставам въобще от леглото. Днес повръщам, бебо как застава не знам ама хапна и отида да повърна. Не спира да скача вътре няма и спане от него чуда се как да легна.

# 182
  • Лондон
Писах коментар,в отговор на дамата в Англия,и е изтрит.Мн странно...

# 183

Може би не си го публикувала. Няма как някой да изтрие чужд коментар, ако не е модератор ама то без причина... Най-вероятно не се е публикувал

# 184
Беше публикуван коментара на MARY90, аз го прочетох и не мисля, че имаше нещо нередно в него, че да се изтрие. Странно наистина.

# 185
И аз прочетох коментара на MARY90...

# 186
  • София
Ако са били два един след друг нейни коментара,може да са го изтрили. Аз получих предупреждение, че при два коментара от моя страна един след друг, ще бъде изтрит единия

# 187
  • Лондон
Не бяха два един след друг.Но няма значение,просто ми стана странно.Писах в отговор на дамата ,която живее в Англия,за да я успокоя,че меренето с метърче на височината на матката е мн остарял и ненадежден метод

# 188
  • София
 Ох и аз почвам с упражнения за обръщане на бебето. Оказа се седалищно.
Оделно си върви едър, за това почвам стриктно с "висенето" на глава. Дано стане.

# 189
  • София
И мен днес ме сюрпризираха със седалищно застанали човече. Има време каза докторката,ама на мен не ми се нрави.

# 190
Здравейте момичета Hug
Днес бях на преглед аз, и пак тонове. Бебето пак изостава с около седмица на обиколка на коремче, но според док това е в границите на нормата и не е притеснително. Мен обаче продължава да си ме притеснява Disappointed Relieved Отделно е около 1880грама, а се надявах на повече... В 32г.с. + 6 съм, от преди около 2 седмици е качило само малко над 200грама, много ми е криво и ужасно. Казах, че това ме притеснява, док каза, че от сега до секциото на седмица като качва по 200 грама и ще докараме 2800. Само че явно бебето не наддава така и още повече ми е криво. Нищо не ми изписа, продължавам с намаляване на Аспирина, Клексана си ми е до секцио и това е. Много ме тормозят тия мерки, само драма и само нерви... Казах на док, че има жени в моите седмици с по-големи бебета, тя само махна с ръка и каза - да, едни се раждат 2800, други 3 кила, а пък трети 4. Но мен това не ми дава мира, много ми е ужасно ConfoundedCold Sweat
Докато лежах за тонове, бебето риташе и на листа неговата крива беше направо страшна в моите очи, на сред тонове около 140-150 се видяха едни високи амплитуди 180+ - изкарах си акълите. И това уж било нормално, значело, че бебето се чувствало добре и шавало. Аз други работи четох за високи тонове и сега двоен ужас...
Оплаках се, отивам да се сдухвам тихичко в спалнята и така... Sad

# 191
The doors, не се сдухвай и не страдай. Все пак са ти казали, че е в границите. Да се притесняваш, ако са казали, че има проблем. Така не помагаш на себе си, нито на бебока. Мисли позитивно, не остава много. Почини си, прочети нещо забавно, слушай музика, хапни нещо вкусно и калорично и всичко ще си дойде на мястото Simple Smile
Според мен даже грамчетата са ви супер, виж какво дава моето приложение
И аз днес бях на тонове. Всичко изглежда нормално. През цялото време блъскаше в апаратите бебока, ще я правим боксьорка Grinning. Втората линия е тази за контракциите, или?

# 192
  • София
Бил е само цитат. Явно сте изтрили някой таг.

# 193
Дорсче, и аз днес бях при Колева. При нас коремчето продължава да изостава - с повече от две седмици, да не кажа три. Водите продължават да са на долна граница и сме между 1600 и 1700 гр.
За тоновете и аз имам на моменти отклонения, падали са под 120 да речем. Но казаха, че няма проблем.
Това, което ме успокоява е, че поне водите не с паднали под минимум и че кръвотокът и тоновете са добре. Докторите не са много убедени, че ще успеем да стигнем до 36 седмица, та да не кажа и нещо друго и общо взето вече освен да се примиря със ситуацията и да я приема, не виждам какво мога да направя.

Gloria Miteva 616724, някои от нас сме си с подобни симптоми като твоите през цялата бременност или голяма част от бременността. Относно раждането, най-добре да се консултираш с доктора ти в Щерев, където каза, че искаш да раждаш, от коя седмица могат да те поемат. В моята болница се срещнах с неонатолог и тя ме увери, че разполагат с всичко необходимо, ако сега сега се наложи, за да окажат първа помощ на бебето.

# 194
  • София

The doors, ти тая бременност я изкара в постоянна паника бе човек. Всичко е наред, бебето е съвсем в нормите. Първия ми син се роди в 37 седмица 2900. Ми голяма работа, чудесно бебе, да го видиш после как дръпна с две кила през първия месец. Аз съм 33 седмица според ехографа, днес ми казаха на прегледа, че бебето е 1900. Което си е съвсем в рамките на нормалното. Вземи да се довериш най-после на доктора и не се главоболи излишно.Grinning

Общи условия

Активация на акаунт