Пролетта дойде с пъстри цветове--още мъничко остана, мое МАЙско дете!

• 31 605
  • 720
  •   1
Отговори
# 90
Коко,  хич не съм от пестеливите, точно обратното Wink. Рядко паркирам отпред. Не ми е за парите, навсякъде си плащам всичко, просто много закъснявах и ако трябваше да ида на паркинга, щях да се забавя още 10 мин. И без това висях на регистратурата доста и време и после акушерката не спря мрънка, но както и да е. Можех да си ида и в моята болница, където съм на пакет, но не ми се разкарваше чак до там, че ми е по-далече за тонове и реших да ида до Надежда, която ми е сравнително по-близо или по-скоро до която стигам доста по-бързо и където всъщност си плащам.
А това, че звънят от паркингите и таксиметровия шофьор го каза. Каза също, че са вдигнали или само моята кола или заедно с още една. Няма какво да кажа, цялостно е нелепо там да се вдига. На края на София, където няма трафик, задръстване или зона. Пред болница, където ходят основно бременни жени. Както и да е, не се сърдя на никой, всеки си отговаря за делата и постъпките в живота. Вселената никога не оставя нещата без равновесие.
Sneji,  ама къде по крака, отпред, отзад, вътрешната страна, до къде стига? Ако е невралгична болката, не се притеснявай, аз се мажа за такива неща с арника на Кройтерхоф, някъде по-назад съм писала). А болката може да ти изчезне така, както се е появила.
Lolita, the doors, в 31+2 съм днес. С това, че изостава с размерите свикнах, важно ми е да са ок кръвотока и тоновете. Притесните ме това за водите. Гледам да не изпадам в паника, но сутринта след 3-4 часа сън пак се събудих напрегната и с гадене с разни мисли. Не съм почнала фраксипарина, за мое учудване докторът нищо не изкоментира за него като му казах. Сега прави няколко измервания само - основните и според тях с 10 дни. На феталната ще покаже  по-точно.
В Надежда ходя само на фетална при Чачева. При нея съм в четвъртък. Имам и час иначе и при Колева записан, ама вече се чудя има ли смисъл да ходя по сто пъти. Ще го мисля след четвъртък. Иначе не са ми казали да оставам в болница. Тоновете са  добре, кръвотокът също. Вчера правих. Коментирахме с доктора и за раждането какво ще се прави евентуално. Разбрах, че болницата била взела сертификат за нивото на Токуда,т.е. трето за неонатологияя,  ще питам със сигурност в понеделник като ида пак, поне ако е така, да съм малко по-спокойна.
А за протеина малко ударих на камък, искаше ми се от аптека да го взема,  ама се оказа, че няма по тези, които мъжът ми ходи. Та днес май ще излезна аз да видя да си взема отнякъде.
Мерси за палците Simple Smile. Лоли и на теб да мине твоя преглед добре.
The doors, а с твоите размери какво стана, нали каза, че  и ти си по-назад?
А, пропуснах да вметна, че предишния ден ми звъняха телефонни измамници...

Последна редакция: вт, 02 апр 2019, 12:05 от shakri

# 91
Shakri от вътре към бедрото но за около 3 мин и отминава..ходих при АГ и тя ми каза че така ще е докато бебче се обърне с главата надолу и да си пия но-шпа и магнезия..много ти благодаря Simple Smile пожелавам Ви безпроблемно раждане.. мен ме чака още 3 месеца и половина бременеене.

# 92
Мерси, на теб също. От разтягането е, имай предвид, че хормоните разхлабват всички връзки в тялото, така че кой къде, дали, колко и по кое време ще го заболи нещо, е индивидуално. Като е така, не стой много права и не ходи много, а си почивай в легнало положение. Няма много варианти за облекчаване на тези болки.

# 93
Мами, споделете как се справяте с киселините. От няколко дена направо положението е ужасно, от всяко нещо което хапна и след това.... кошмар 😞😞😢 (Някъде прочетох, че ябълките помагали, взех си някоя друга да пробвам)

# 94
  • София
Мами, споделете как се справяте с киселините. От няколко дена направо положението е ужасно, от всяко нещо което хапна и след това.... кошмар 😞😞😢 (Някъде прочетох, че ябълките помагали, взех си някоя друга да пробвам)
Издумкат ли ме само сода ме оправя . Така бях и с предишната бременост, от някой хапчета даже ставаше по-зле.
Моите са зверски, добре че не са всеки ден и гледам да не повтарям храната , която ги дразни ужасно.

# 95
  • София
Аз съм мн зле с киселините. Имам рефлукс даже от чиста вода. Лекарка ми каза, че мога да взимам Гавискон сашета. Мн помага, но са макс 2 на ден, тоест оставям си ги за краен случай. Спя доста изправена на възглавници. Пропих газирана вода. Купувам си от малките, защото трябва да ми е мн газирана, за да се оригваш хубаво 🤭

# 96
Shakri, за коя болница става въпрос, че е взела сертификат за неонатология на нивото на Токуда?

# 97
Shakri, за коя болница става въпрос, че е взела сертификат за неонатология на нивото на Токуда?

МБАЛ "Надежда"

# 98
Shakri, чета те и направо на мен ми става лошо, някой път, като тръгне с простотии едно след друго... Много се надявам поне водите, тоновете и кръвопотока да се запазят нормални и да избуташ и другите седмици напред!

# 99
Коко, ти от кога си така с киселините? Аз имам последната седмица- две и се събуждам с много силно гадене. Като съм ги подкарала шуслеровите соли на мазила, да ти кажа, че на номер 8 (която от време на време си я ползвам за един странен сърбежообрив на лакътя), пише, че при киселини се маже малко на стомаха. Два пъти вече си слагам от нея.
Layla, аз се следя в Св. Лазар, за нея. Ама ще проверя в понеделник дали наистина е така.
Иначе да и Надежда има.
Cheburita, и на мен ми беше странна тази серия как се беше завихрила нисковибрационно. Дано да е отминала. Тези дни (понеже аз се занимавам малко с астрология) коментирахме с моята астроложка какво точно се случва и като цяло нещата около раждането, та внесе малко спокойствие в душата ми. Иначе общия период на гадни неща мина с края на март. Така че сега би трябвало да е по-спокойно като цяло. Simple Smile
Да, с нетърпение чакам да дойде май, дано нещата да се запазят нормални.

Последна редакция: вт, 02 апр 2019, 18:29 от shakri

# 100
shakri - и аз така си казвам някак... март беше ужас. Всяка седмица ново 20. Надявам се вече да тръгне добро.

# 101
Купила съм си огледало със стойка за тоалета. Не си виждам ходилата, а какво остава за нещо по-нагоре Grinning Имайте предвид, че в болниците обикновено го правят на сухо и не е много приятно.
За киселините, ако тръгнат нищо не ми помага. Спане на ляво и висока възглавница, даже две и вода на много малки глътки и някак си нощта се преживява. Но ми излизат от прясно мляко, от както не съм консумирала не съм имала, с изключение на вчера, ама то е защото хапнах пържено. Според мен най-сигурния лек е да не ядем неща които ги предизвикват. Иначе си имам една опаковка талцид, ама не смятам да посягам, освен ако не е много тежко, че и по тая тема съм чела разни неща.

# 102
  • София
Аз съм зле със стомаха още от декември. Беше мн странно, защото тогава бебе беше малко и не знам какво ми избутваше, но храната се връща по хранопровода и гори. Даже съм повръщала заради рефлукса. С предишната бременност имах този проблем, но чак от 8 месец и от определени храни. А сега от всичко 😔 Миналия път минах и без лекарства, а сега не, а съм много държеливо магаре.

# 103
Момичета, още не съм пробвала с ябълка за киселините, но си купих да пробвам 1 малка газирана вода. Малко ми е гадно, защото непия никакви газирани напитки, но се родих. Това е лека при мен, на малки глътки и когато се сетя или като започнат киселините. За лекарства не смея да взимам, тъй като пия какво ли не и вече гледам да ги огранича до минимум.

# 104
Момичета, за киселините - Бионацид Нео - на билкова основа е и максималната доза е 5-6 таблетки на ден, ако не се лъжа. На мен в началото на бременността много ми помагаше, но сега като се появят не помага вече. Минах на Гавискон таблетки, когато не се търпи положението.

Иначе за контракциите - аз целия 7ми месец изкарах с подготвителни контракции. Два пъти ходих по спешност в болницата и единия път ми предложиха да ме хоспитализират на системи, но аз отказах. Установих, че се появяват, когато съм била по-активна - или съм ходила повече от обичайното, или съм била преуморена. АГ ми препоръча да увеличавам дозата на магнезий + прием на но-шпа, когато имам чести контракции. Ако са много чести - прием в болница. Но така или иначе, в случая говоря за неболезнени контракции - втвърдяване на корема. Явно имам чувствителна матка. Така че, решението при всички положения е повече почивка.

А да ви питам - от около седмица-две, през няколко дни, виждам зацапване по сутиена си. Разбирам, че  е от гърдите и сигурно е нормално, защото се подготвят (33 гс) - то е съвсем малко - капка-две, не повече.. Но трябва ли да предприемам нещо? Странно ми е.

Общи условия

Активация на акаунт