Пролетта дойде с пъстри цветове--още мъничко остана, мое МАЙско дете!

• 31 950
  • 720
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
Здравейте момчета Simple Smile, по принцип термина ми е за началото на юни с госпожица, но нещата се очертават за след 25 май секцио, та се включвам във вашата темичка Simple Smile. Гледам че обсъждате педиатри... И аз съм в търсене у обхождане. Живеем във Витоша и се оглеждам за Дианабад, Студентски, Изток, Мусагеница. Засега съм пробвала в София мед и ме отрязаха че нямат места за нови бебета, но вчера говорих с една педиатърката в поликлиниката в Дианабад, която каза че ще ни поеме. Обаче беше доста странно..... Как точно става записването? Попитах какво трябва да направя, и тя ми каза нищо, просто като те изпушат ми се обади да дойда във вас.... И това беше...даде ми номера си и никъде не ме записа. Така ли се прави?

# 256
Curly, и аз обиколих в Дианабад, но не попаднах на педиатър, който да се съгласи, иначе намерихме и уговорката ни е точно същата - да звъннем като сме вкъщи вече за посещение. Сигурно си записват номерата. Знам ли... Дано да няма изненади... явно така практикуват.

# 257
  • Sofia
Ясно, само за инфо за хората в района, препоръчаха ми детската клиника Слончо, във Фихелт в Студентски. Имало няколко педиатри, днес щях да ходя, но не се чувствам мн добре и се отказах, а и след разговора вчера с тази жена, се чудя сега имам ли уговорка, нямам ли.... Явно считам че имам Simple Smile

# 258
И аз се оглеждам за педиатър в Люлин - живея точно до 12 ДКЦ, вчера като питах се оказа, че има поне 10+ кабинета педиатри, но нещо нямах сили да вися и да обикалям да чакам, за да се договоря с някой. А и нямаше инфо кой точно приема, за да се насоча директно към него. Хубаво е, че споменахте име. Вадим Ангелов, запомнила съм го и ще го проверя. Примирих се, че няма да изберем "най-добрия" педиатър, все пак имаме допълнително здравно всички, ще си ходим паралелно и на частно, ако има нужда. И все пак е хубаво лл на детето да е някой поне отзивчив човек. 
Да отбележа, че въпреки че имам допълнително ЗО си ходих при АГ-то по каса, от която съм много доволна и при всяко посещение ми е правила и скан, а в началото се бях шашнала и ходих за щяло и нещяло. Но това разбира се защото не съм имала някакви кой знае какви проблеми, иначе може би щях да се надоча да се следя някъде и частно.

# 259
Оф, връщам се от 15 ДКЦ в Дианабад, от 3 джипита една отказа, втората и тя с хън мън отказа  и третата само приема - Бербенлиева се казва. Currly, Soul, вие при коя успяхте? Като цяло много се издразних...Rolling Eyes

# 260
  • Sofia
Аз влязох на първия етаж, имаше две на смяна - Иванова и Тодорова мился беше. Пред кабинета на Иванова имаше две майки с бебета чакаха и реших и аз там да изчакам, реших че е оборотна жената Simple Smile. Дойде ми реда влязох и попитах. Най напред тя ме попита кой ме е пратил, аз и казах, майките от квартала ви препоръчаха Simple Smile. И тя аз имам мн бебета, мн ми е натоварено, но за май месец мога да ви вместя с бебенцето Simple Smile. Това беше при мен.

# 261
Аз днес получих отказ от Огнянова в 12 ДКЦ, после обаче в МЦ Медива, доктор Борисова се съгласи и си разменихме телефоните. Смятам утре да проверя и доктор Горанова в ДКЦ Св. София ( на спирка Люлин на метрото) и ако и тя ни вземе ще го карам на симпатии с решението.

# 262
И аз влязох първо при тази Иванова
, първо много се чудеше, каза, че са и станали вече много бебетата.....да съм питала и другите лекари и ако няма кой щяла да ме вземе....да се обадя в началото на май .....едни такива уклончиви изказвания. Мен ме попита къде си следя бременността, казах и че ходя в Щерев и там също има педиатри и си тръгнах. Нямам намерение да се моля на никой доктор....от личен опит досега с двете деца винаги сме ходили на частни прегледи и сме плащали като стане въпрос за по-сериозни неща - пулмолози, алерголози, УНГ и прочие.

# 263
  • София
Аз днес получих отказ от Огнянова в 12 ДКЦ, после обаче в МЦ Медива, доктор Борисова се съгласи и си разменихме телефоните. Смятам утре да проверя и доктор Горанова в ДКЦ Св. София ( на спирка Люлин на метрото) и ако и тя ни вземе ще го карам на симпатии с решението.
За Огнянова и аз се натисках, ама ми отказа. Борисова съм чувала, че е ок. В Света София съм разочарована от двама педиатрини, но не помня Горанова ли беше жената.

# 264
  • София
Ясно, само за инфо за хората в района, препоръчаха ми детската клиника Слончо, във Фихелт в Студентски.
Моето голямо дете е там при Терзиева. Сега ще запиша и бебо. Но аз реално я ползвам само за ваксини и болнични. Не мога да дам мнение за лекарските й способности. Мила е много, но там е претъпканоооооо. Чакаш в една малка стаичка 2 на 2 метра и вътре всички са видимо болни 😷 Няма отделно за консултации. Когато каката ми беше бебе, лекарката беше в Студентска поликлиника. Ходехме по двама. Един седи с бебето навън, а другия пази час.
Терзиева е с платформа за записване на часове по и-нет. Като влезеш обаче час има за след 4 дни. Предполагам, че ако си на зор, отиваш и чакаш просто да минат тези с часове.
Хубавото е, че има сестра и тя облекчава работата. Мери бебета, пише бележки. Щото моята ЛЛ прави всичко сама и много се бави с тоя ми ти компютър 🤗
И за финал не знам дали д-р Терзиева има места, на мен сестрата ми каза “ едва ли ще ви откаже да ви запише бебето. Обадете се като родите”.
Там е удобно и защото във Фихелт има лаборатория, рентген и всичко. НО На моето дете бяха объркали кръвта с на някакъв чичко. Хубавото беше, че грешката беше очевидна. Имаше триглицериди, холестерол и Т. Н., а тя беше 5 годишно болно дете. Най-трудно беше да ги убедим, че са сбъркали 😂😂😂😂 Ама си признаха накрая

# 265
Момичета, ако някой има желание за фб група, пишете ми, може да направя друга.

Доста грозно и неясно се получи със съществуващата такава. Не е хубаво, особено в нашето състояние, би трябвало да сме доста по добрички една към друга. Какво значение има кой колко коментара в групата има. Един ден всеки може да помогне на някой в нужда от съвет!  Дори и някой , който не е коментирал преди това. Плюс повтарящи се и незначителни коментари, само за бройката, не винаги са от полза.

Пожелавам спокойствие на всички в тези последни и толкова специални дни Simple Smile  Ще се радвам, да си общувам със всяка една и във фб!

# 266
  • София
Ако се съберат повече помичета от тази тема, бих влязла в новата група. Единствения плюс на ФБ е, че може да ти излизат съобщения, в които си цитиран персонално. И снимки по лесно се постват.

# 267
Някой да има препоръка или впечатление за някой добър педиатър в район Младост-Дружба или околностите. Аз живея в кв. Полигона и все още не съм се спряла на никой, та ще се радвам ако някой изкаже мнение. Термина ми е на 6.06 но следя активно и вашата група.

# 268
Добавете ме и мен,ако направите нова.Не се нервирайте за групата,нали казаха,че са изтрили цялата група и не е било лично към никой.Направете нова група и там ще се разберем какъв е бил проблема със старата,че и на мен ми е интересно какво е станало,а вече бяхме предупредени от модератор да не го коментираме тук.Та казвайте като направите нова и ме добавете и мен.
За педиатър още не сме мислили.Предишната бременност бях говорила с една и ми беше казала да и се обадя като родя,та явно такава е процедурата със записването,че аз се бях затърчала още в 6-7 месец от страх да не остане бебенцето без педиатър,та питайте си и ако ви кажат"звъниш ми като родиш"на мен ми изглежда,че ще ви вземат.
Вчера ми беше много замаяно и дали се притесних не знам,обаче по едно време почна да ме стяга от време на време корема,та още повече се притесних да не тръгна да раждам от сега,но днес е спокойно,нямам стягания...уф,още малко ни остава момичета,а изглежда толкова далеч.

# 269
Здравейте мами, искам да ви питам ще си взимате ли или взели ли сте си, нощница или пижама за кърмещи? Какво предпочитате от двете?

Общи условия

Активация на акаунт