Сватба, булките на 2019 тема 4

• 33 709
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
Младоженците и кумовете влизат последни в ресторанта. Диджеят ги приветства под музикален съпровод, а гостите ги посрещат с ръкопляскания.
Ако не искате ритуали, може младоженците просто да поздравят гостите и да благодарят за уважението, преди да заемат местата си.

# 526
Марулета, а дж кой е? Той може да даде идея, защото е присъствал със сигурност на повече сватби от нас. По принцип платното и ритането на менчето май е достатъчно за посрещане, поне според мен.

# 527
За влизането в ресторанта има един ритуал, който всеки dj би трябвало да знае. Има пътечка от бял плат, от двете страни застават 3 момичета и 3 момчета (хубаво е да са двойки), които държат бяла, синя и червена лента и младоженците и кумовете минават поетапно под всяка лента като dj-ят казва какво символизира съответният цвят, през това време всички гости стоят прави и посрещат младото семейство. След като минат под всички лентички, пият шампанско или вино с кумовете, питат кума какво е виното, той казва, че е горчиво и така, след това се разчупва питката и вече влизат и сядат. Това беше при нас. Simple Smile

# 528
Хибискус,Цецои Данчето ще пеят и диджействат на сватбата.
Това с лентите го бях забравила,вариант е,да.Най-вероятно и те ще предложат нещо,съобразено с обстоятелствата,но исках да посъбера идеи.
   Това с менчето го има в изнесения ритуал,дъщеря ми не иска да го повтаря след 20 минути пак.Аз се "преборих"  с дамата в Обредния дом,която много настоятелно искаше обяснение защо не искаме народно посрещане.Чак смени физиономията и начинът на обслужване,когато й казах.Но все тая,не могат да ни задължат ,да си гледа работата.

# 529
Ааа, лелчетата в обредния са ужасни, аз ти казах. Как пък не, ще им давам обяснения, защо не им искам допълнителните услуги, добре че не ми се налага да ходя отново!
Менчето мислех, че е при посрещането, аз още не съм го откоментирала с дж, но на мен това с лентите не ми допада и може би ще бъде заменено, а на изнесения ритуал ще е по-постно Simple Smile Идват ми в повече традициите и натякването "така се прави". Прави се както го искаме ние, нали е наш празник.

# 530
Момичета и аз да се похваля с рисуваните си обувки, днес ще ги получа, нямам търпение Simple Smile

Във връзка с влизането в ресторанта и ние ще сме с изнесен ритуал а в ресторанта/салона ще ни представи водещата пееки "Ела се вие превива", танцьори ще развият и посипят с цветя бяло платно с танц, след което ще ритаме менчето, поне така мислим за сега Simple Smile

# 531
Кецките са супер,кой ги рисува?
Ела се вие няма да звучи при нас-стига толкова кахърни неща около празника на децата ми.
 Песента,на която ще влязат в ресторанта ще е Сватба на Николина Чакардъкова,и двамата много я харесват.
 Хибискус,онзи ден гледахме една сватба,с изнесен ритуал на Аугуста- и менчето и захранването го има в него.Знаеш ли,че ако искате, може кметът да ви бракосъчетае,стига да е в Монтана.

# 532
Кецовете ги нарисува момичето от "Стъклена Пантофка", страница във Facebook. А относно кахърните неща, въпрос на избор и усещане, аз споделих моето виждане и желание за събитието Simple Smile

# 533
Подсетихте ме за един куриозен случай. Преди време отивам за компания с младоженци да обсъждат с кандидат да им прави музикалния съпровод в ресторанта и мъжът на приятелката ми влиза с първа реплика: "Ако пуснете и една нота народна музика, има достатъчно сред гостите ни, които ще ви застрелят, няма нужда аз да си цапам костюма.". Младежът с музиката си глътна приготвената реч колко е добър. Той наистина беше много изпълнителен показа сватбата, просто трябваше да се постави ясно ролята кой я поръчва тази музика.
Второто условие беше да мълчи цял ден и цяла вечер - без нито една дума от него, без поздрави, без ритуали и измишльотини. Той предоставя услуга, не е гост, за да го слушат. И накрая беше изпитан какво може да предложи от валс до Рамщайн. Като издържа стоически трите изпита си каза цената, подписа си договора и готово. Беше весела сватба Wink
Служителите на общините в обредните зали явно продължават да смятат, че те са центъра на тържеството, за да поставят условия и да коментират желанията на клиентите. Това ми звучи доста неприятно.

# 534
Девойката от "Стъклена пантофка" нарисува и обувчиците на моята булка, много са хубави. Утре е партито, дано й харесат.

# 535
  • Варна
Оф, това с влизането в ресторанта и захранването под съпровода на тежка народна песен хич не ми се нрави и на мен. Не искам да обидя някого, в крайна сметка наистина е въпрос на предпочитание и усещане към момента.
Била съм на сватба, където при влизането на младоженците и кумовете вървеше такава музика и на фона и водещата започна да разказва история  как едно цветенце раснало в градинка, майката го поливала, бащата го гледал и накрая еди кой си дошъл и го откъснал... Нещо такова беше. На фона на тази музика и този разказ първите 15 минути от сватбата бяха толкова сърцераздирателни, почти нямаше човек,който да не се е разплакал, а за майката на момичето направо ми стана жал! Естествено, това беше търсената емоция, но аз със сигурност не искам да разтройвам себе си и останалите по този начин.
На други сватби на които съм била, не е било чак толкова тежко и със сигурност има начин да се смекчи момента, но повечето народни бавни песни ти ''засядат на гърлото'' и краят им е сълзи.
Не съм мислила за влизането в ресторанта, но се надявам водещият да ми предложи по различен и ведър вариант. Ще мисля и аз, но със сигурност няма да е това. На нашата сватба, майка ми ще бъде сама, тъй като баща ми почина преди 7години и тя така или иначе е сантиментално настроена по-особено,защото няма да сподели този момент с него и и е тежко, че той няма да ме види булка...Абе, не ме кефи тази работа с влизането.
Иначе, ако на сватбата не са спестени моментите с взимането на булката с оркестър, пълненето на обувката с пари, взимането на кръстник и т.н, то естественото им продължение е влизане с народна музика. Някакси завършено и хубаво става така, но при нас всичко това е спестено. Ще се срещнем направо пред църквата в деня на сватбата.
Всеки си го прави както му харесва и както си го е представял. Единственият обичай,който ще изпълним ние е захранването. Аз само не разбирам едно. На някои сватби захранването е само от свекървата, на други обаче съм била и майката на момичето също им дава хлаб с мед и сол. Кое е правилно? И това ли е по желание? Вие кое ще направите?

# 536
Moмичета, аз имам въпрос. Утре сме на генерална репетиция за сватбата - т.е. кумове сме, и смятаме да подарим пари на младоженците. Но доколкото знам кумовете и младоженците си разменят подаръци, така че , трябва ли да имаме подготвен и подарък? Да не стане така, че те да ни подарят нещо, а ние на тях пликче, малко тъпо ще е отстрани.
П.С. Кумското пиле няма да го има.

# 537
Гертруда, защо просто не питаш хората?

# 538
  • Варна
Moмичета, аз имам въпрос. Утре сме на генерална репетиция за сватбата - т.е. кумове сме, и смятаме да подарим пари на младоженците. Но доколкото знам кумовете и младоженците си разменят подаръци, така че , трябва ли да имаме подготвен и подарък? Да не стане така, че те да ни подарят нещо, а ние на тях пликче, малко тъпо ще е отстрани.
П.С. Кумското пиле няма да го има.

Ти ще си и булка и кума тази година? Ех,че яко!
Ами ние сме кумували и се бяхме разбрали с младоженците да си разменяме подаръци,но не пред гостите. Сега за нашата сватба с кумовете се рабрахме отново така.
Най-добре ги питай какво мислят те и се разберете.

# 539
Защото забравих, а сватбата е утре. Сега ако ги питам няма ли да изглежда, че сме безотговорни и неподготвени кумове?

Общи условия

Активация на акаунт