Сватба, булките на 2019 тема 4

• 33 661
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
Въпросът с алкохола и мен ме вълнува. Търся и препоръки за складове във Варна

Ние мислим да се ориентираме към магазина на морска гара. Качествен алкохол, на хубави цени.

# 91
За алкохола, бих ви посъветвала да се обърнете към управителите в ресторантите, където ще се проведат сватбите ви. Те имат доста добри наблюдения относно количествата алкохол и вода, които се изпиват. Нашият много ни помогна в цялостната сметка, от там насетне има малко лична сметка спрямо гостите ви, вие си ги познавате най- добре, кой какво и колко пие. Препоръка за склад за съжаление не мога да дам, ние ползвахме братовчед ми, който имаше магазин за алкохол и вино и просто върнахме неотворените бутилки.
Иначе като съвет, мога да ви кажа, че е добре да обмислите с управителя как точно ще е уреден достъпа до алкохол от гостите, защото ако всеки по всяко време може да иде и да вземе бутилка, може да стане така, че накрая да имате 5 бутилки отворено уиски да речем, с по има- няма 200мл изконсумирани.
Водата също е важен фактор. Масово по ресторантите цената й като за вода е абсурдно висока, а тя ще е напитката, която най- много се консумира всъщност. Наши близки бяха успели да се договорят да си внесат вода, ние на нашата просто договорихме по- големи разфасовки, така масите бяха първоначално заредени с малки стъклени по 330мл, след това се ползваха по- големи бутилки.

# 92
Здравейте, все още не съм намерила шоколадови парички, в нашия Лидл няма, може би ще търся в по-големите градове, от склада където едно момиче ми беше препоръчало звънях, казаха че са изчерпани и нямат. Остава да проверя в Джъмбо, може ли да ме ориентирате в София кой е най-голям и най-добре зареден магазин, че има няколко? И друга чуденка от снощи - като идват да ме вземат, кой пълни обувката с пари на булката - младоженеца или кума? Аз не съм сигурна, че ще го имам това, но ако решим да знаем все пак. Иначе другите варианти са ми да си е отворена вратата, да не го мъчим младоженеца, или някаква игра, но няма да е тази с въпросите, че скоро едни приятели го правиха, хубаво е, но да не се повтаряме.
Относно алкохола ние купихме 27 бутилки от литър за около 120 човека. В Т маркет сега има промоция на уиски Grants  и литъра е на 19.49 лв ако на някой му е полезно. Отделно имаме 15 л домашна ракия, може би още домашна ще предвидим и водка от ресторанта.

# 93
По принцип младоженеца пълни обувката с пари, но не пречи и кума да даде нещо, ако реши.
За посрещането може да се скриеш в някоя от стаите, а пред всяка врата в жилището да сложиш по една приятелка или шаферка за пазач и младоженеца да те търси.
Имаше и една игра, която беше с едни лимони и написани различни женски имена. Младоженеца се посреща с тях и яде резенчета лимон докато не стигне до името на булката. Grinning Тогава го пускат при нея.

# 94
  • Варна
Момичетата от Варна Simple Smile Нуждая се от мнение- От къде смятате да е сватбената ви торта? И какви са цените?

# 95
  • Варна
Моята ще е от My sweet creations by mayya. Има страничка във фейсбук, може да разгледаш. Опитвала съм много от нещата и и винаги всичко е било много вкусно. Като цени не сме говорили още колко ще излезе, но доколкото разбрах средно, навсякъде цената на парче от 4-6 лв, зависи от вкусовете, които искаш, крема, украса и т.н.

# 96
Момичетата от Варна Simple Smile Нуждая се от мнение- От къде смятате да е сватбената ви торта? И какви са цените?

Винаги за поводи съм поръчвала попринцип скъпи торти - 5 6 лв парчето. Но всъщност тези 4 етажни торти, които са за сватба, са стиропорени и се плаща реална цена на парче и допълнително пак същия брой парчета за торта за гостите. Калкулирано ми излизаше около 1000лв. Та се отказах от фонданените варианти и си поръчахме от Амбелино гола торта. Пробвахме няколко вкуса и си избрахме нашата. Средно парчето ще излезе около 3,50

# 97
А за София къде бихте препоръчали за торта? Харесвам много на външен вид  нещата от Сладка България, някой пробвал ли ги е?
Бюджета ми е около 6лв на парче, така че искам нещо със по-качествени продукти и разбира се красива визия защото тази ще я използваме само за разрязване

# 98
А за София къде бихте препоръчали за торта? Харесвам много на външен вид  нещата от Сладка България, някой пробвал ли ги е?
Бюджета ми е около 6лв на парче, така че искам нещо със по-качествени продукти и разбира се красива визия защото тази ще я използваме само за разрязване

Аз искам тортата за рязане и за гостите фа е една,а мацката от която си купувам тортите не иска да ми я направи Sad Препоръчвам ти да разгледаш работата на Мартина Енчева кейк бутик-уникална е

# 99
Нашата ще е от Кътчето на Тони. Невероятни торти и на вкус, и на визия. Нашата ще е гола. Цената е 4,50 на парче + транспорт,тъй като сме извън града+цветя от флориста. В събота сме на дегустация и в Cherry by Mery, но нейните торти излизат по-скъпи, а не се различават.

# 100
Здравейте,
На нас от ресторанта ни предлагат пакетна цена от 10 лв на човек за неограничен брой газирани напитки и минерална вода. Единичната цена е 2.50 лв. Та се чудя ,въпреки че сватбата е през август, дали всеки ще изпие поне 4 безалкохолни или вода. От друга страна е по-лесно за нас, защото така или иначе не знаем на другия ден кой колко е изпил, а като е уточнена цената на "пакета" нямаме грижа.

За алкохола, бих ви посъветвала да се обърнете към управителите в ресторантите, където ще се проведат сватбите ви. Те имат доста добри наблюдения относно количествата алкохол и вода, които се изпиват. Нашият много ни помогна в цялостната сметка, от там насетне има малко лична сметка спрямо гостите ви, вие си ги познавате най- добре, кой какво и колко пие. Препоръка за склад за съжаление не мога да дам, ние ползвахме братовчед ми, който имаше магазин за алкохол и вино и просто върнахме неотворените бутилки.
Иначе като съвет, мога да ви кажа, че е добре да обмислите с управителя как точно ще е уреден достъпа до алкохол от гостите, защото ако всеки по всяко време може да иде и да вземе бутилка, може да стане така, че накрая да имате 5 бутилки отворено уиски да речем, с по има- няма 200мл изконсумирани.
Водата също е важен фактор. Масово по ресторантите цената й като за вода е абсурдно висока, а тя ще е напитката, която най- много се консумира всъщност. Наши близки бяха успели да се договорят да си внесат вода, ние на нашата просто договорихме по- големи разфасовки, така масите бяха първоначално заредени с малки стъклени по 330мл, след това се ползваха по- големи бутилки.

# 101
Здравейте,
На нас от ресторанта ни предлагат пакетна цена от 10 лв на човек за неограничен брой газирани напитки и минерална вода. Единичната цена е 2.50 лв. Та се чудя ,въпреки че сватбата е през август, дали всеки ще изпие поне 4 безалкохолни или вода. От друга страна е по-лесно за нас, защото така или иначе не знаем на другия ден кой колко е изпил, а като е уточнена цената на "пакета" нямаме грижа.

Нашата цена е 5 ле към куверта,но наши приятели миналата година не да я платили и сметката за безалкохолни и др.е била 250 лева(при цена от 2.50 на безалкохолно)

# 102
Здравейте,

Нашата цена е 5 ле към куверта,но наши приятели миналата година не да я платили и сметката за безалкохолни и др.е била 250 лева(при цена от 2.50 на безалкохолно)
иха,  предполагам , че са били доста малко хора? Ние ще бъдем около 110 души и ме съмнява да се изпие по 1 на човек. Благодаря !

# 103
120 души са били,но в куверта има 1 безалкохолно и 1 вода(или 2 безалкохолни и 1 вода) във всеки куверт има включено

# 104
  • Варна
Мога ли да попитам момичетата от София за ценови диапазон на роклите в Atelier Ivoire? Ако знаете де... Харесвам им моделите, но понеже съм от Варна и идването до там изисква организация и време и искам да преценя горе-долу дали си заслужава? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт