Сватба, булките на 2019 тема 4

• 33 785
  • 759
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте мами,
от къде сте си поръчали рокличките за малките шаферки.
Бях питала и преди сякаш.

Аз малко драма с мойте роклички. Първо харесах едни. Искам 2 момиченца да са ми "шаферки" и да им взема роклички сходни с моята, другите - кой с каквото иска.
После приятелят ми - ама всички да са с роклички.
Съгласих се, малките момиченца се радват.. Ама еднакъв модел в супер различни размери от 18м до 11г.
Накрая питах там покрай сестра му на кой какъв размер би трябвал за 3-4 момиченца.
Ама тя бройката на малките момиченца взе да расте. Те ще станат към 8-9 поне
за капак от модела, който харесах вече няма никакви размери, а отделно е и доста над бюджета. Поръчах 4, за да ги пробват някои, за другите нмямаше модели, а и са в друга точка за доставка.
Ся.. много ми е драма - роклите си пасват с роклята ми. НО ако оставя само 2 да са ми шаферки, другите малки дами ще се разочароват. Като казах на приятеля ми колко биха излезли от тоя модел, ама защо за всички (мъже Grinning Grinning Grinning )
Отделно са скъпи и като се качи бройката става сериозно перо.
И въобще да не отварям темата за хора, които не са ми потвърдили още, а също имат дъщеричка - 2-3 семейства така.

Съжалих, че въобще тръгнах да питам някои, исках си само 2, но сега съм малко в патова ситуация.

Та.. вие имате ли или ако да- как определяте малките шаферки.

и от кой магазин сте пазарували за детски роклички.

Хем искам да угодя на всички (което е груба грешка при организацияата на сватба Grinning ), хем нямам против да вземем на всички, но на по-достъпна цена; и опция 3 би била да оставя тези двете като за Главни шаферки, и на другите да взема еднакви други.
Много сладко си пасват с мойта. Sad

Ползвали ли сте този сайт, изглеждат сладки и не са крайно високи цените.
https://doniceta.com/category/79/rokli-za-shaferki-ili-krashtene.html?page=4

Извинявам се разпиляния пост..

А иначе по-горе за постовете за банални цветове и тнт - нищо банално няма - кой каквото си иска.
Мен като ме питат - каква ми била темата на сватбата - ми темата е Сватба, не е планинска, не е морска (за което ми е мъка още, исках си във ВАрна), не  е на тематика, мисля и при мен прасковеното-розово да преобладава..
След седмица ще видя мястото, където ще се женим на живо, а сватбата е на 30/6/19, можете да си представите Grinning
Наш'та сватба е просто.. Добре, че и двамата сме спокойни, по- ни е важно да се оженим, отколкото декорации и тнт.

Сигурна съм, че при всички ни нещата ще се подредят. Важното е да няма ненужен стрес, че като се сетя на едната сватба фризьорката как звънеше да мрънка на булката, че гостите ги нямало по график. Милата се разплака още при фризьора. Та.. !

# 301
Анелия, а не е ли по-лесно да намерите ресторант, който да не трябва да се "опакова" изцяло?
Аз другата седмица чакам платното за отпечатъци на гостите, поръчах го на художник и ще кача резултата, надявам се да е задоволителен Simple Smile

пп. Аз на всички казах, че това е празник и няма да се нервирам, който не му харесва нещо- да го пази за себе си.
Да казвам ли, че сами си покриваме всички разходи, а повече от половината гости са на свекър ми(не на ММ, на свекъра, правилно разбрахте)? Ми в крайна сметка е празник и на родителите ни, защо да не поканят хора, с които ще се забавляват и искат да споделят този ден? Не ми пречи, уговорката беше без баби и дядовци (точна бройка 4 баби и 2-ма дядовци и от двете фамилии) и я спазиха, 180 гости някъде, но са само млади хора, които ще направят празника ни още по-приятен.
Факт е, че броят на гостите ме плаши, в началото - панически, но май започнах да свиквам. Факт е и че не мога да задраскам никой от списъка, всички са ми важни, а и всички са потвърдили присъствие и преди да съм раздала официалните покани. Е, ние сме заедно от 8 години, май всички чакаха тази сватба Grin
Ами, ресторанта вече е избран, заради мястото и капацитета гости, които може да поеме.. красивите фонтани. Той не трабва да се опаковай напълно целия, опаковането ни е 2000 лв., но за аранжировка на маса само цветя в златен свещник ни струва 105 лв.
Иначе ние също нямаме финансова подкрепа от никой, сами се справяме .
Ние ще сме с агенция от Пловдив - Вери Бери. Мога да ти изпратя офертата и по имейл или съобщение тук. Има снимки, за да се ориентираш точно за каква украса става дума. Но понеже и аз искам свещник с цветя, това явно е от скъпите украси, защото и при нея цената е ок.60-70лв/маса.

# 302
  • Варна

................... само цветя в златен свещник ни струва 105 лв.

105 лв на маса?! Тия се подиграват! Тоя свещник да не е от истинско злато? Grinning
Какви са цветята? Защо не попиташ агенцията дали не могат да ги сменят с някои подобни, които имитират тези, които си избрала,за да намалиш разхода?
Аз имах подобен казус с клонките лимони, които съм избрала. Ако трябваше да се нареди на всяка маса лимон на клонче със зеленина илзизаше 2 пъти по-скъпо и затова избрахме компромисен вариант на растение,което много прилича на листа от лимон, но е драстично по-евтино.
Разбира се, когато става въпрос за цветове е по-различно, но всички цветя са красиви, ефекта може да бъде постигнат и с други.

# 303
Аз не знам каква е ролята на тези малки шаферки,освен че са много сладки.Дъщеря ми имаше идея да има една малка кукла,която изнесе халките.Обаче има драма с бабата,която каза,че и другата внучка трябва да е малка  булка.Едната е на 5,малката на 3 години.Е,няма как да стане,няма да ходим по гайдата на никой.Така че,пръстените ще ги изнесе синът ми,за който сестра му има идея от пинтерест-едно куфарче,на което пише Ring  security.Няма да ви казвам младежът как се е заел със себе си и своето оформление,да не излага кака си.

# 304
За украсата - в момента свещниците са най-големият хит, нормално е да са скъпи, и все пак зависи от целият стил и тема на сватбата. На мен не би ми се вързало всичко изискано и стилно и накрая някакви кашпи от магазин по левче.
Лъхат ми на евтинджос

# 305
Здравейте мами,
от къде сте си поръчали рокличките за малките шаферки.
Бях питала и преди сякаш.

Аз малко драма с мойте роклички. Първо харесах едни. Искам 2 момиченца да са ми "шаферки" и да им взема роклички сходни с моята, другите - кой с каквото иска.
После приятелят ми - ама всички да са с роклички.
Съгласих се, малките момиченца се радват.. Ама еднакъв модел в супер различни размери от 18м до 11г.
Накрая питах там покрай сестра му на кой какъв размер би трябвал за 3-4 момиченца.
Ама тя бройката на малките момиченца взе да расте. Те ще станат към 8-9 поне
за капак от модела, който харесах вече няма никакви размери, а отделно е и доста над бюджета. Поръчах 4, за да ги пробват някои, за другите нмямаше модели, а и са в друга точка за доставка.
Ся.. много ми е драма - роклите си пасват с роклята ми. НО ако оставя само 2 да са ми шаферки, другите малки дами ще се разочароват. Като казах на приятеля ми колко биха излезли от тоя модел, ама защо за всички (мъже Grinning Grinning Grinning )
Отделно са скъпи и като се качи бройката става сериозно перо.
И въобще да не отварям темата за хора, които не са ми потвърдили още, а също имат дъщеричка - 2-3 семейства така.

Съжалих, че въобще тръгнах да питам някои, исках си само 2, но сега съм малко в патова ситуация.

Та.. вие имате ли или ако да- как определяте малките шаферки.

и от кой магазин сте пазарували за детски роклички.

Хем искам да угодя на всички (което е груба грешка при организацияата на сватба Grinning ), хем нямам против да вземем на всички, но на по-достъпна цена; и опция 3 би била да оставя тези двете като за Главни шаферки, и на другите да взема еднакви други.
Много сладко си пасват с мойта. Sad

Ползвали ли сте този сайт, изглеждат сладки и не са крайно високи цените.
https://doniceta.com/category/79/rokli-za-shaferki-ili-krashtene.html?page=4
Аз поръчах на моите малки шаферки от този сайт . Много ми допаднаха , бяха евтини и изглеждаха добре . Направих им по едно венче и мисля , че се получи супер . В сайта имат телефон и жената беше много любезна , въпреки че не бяха налични в сайта успя да ми намери размерите , които търсих  . Прикачвам снимка :

# 306
За украсата - в момента свещниците са най-големият хит, нормално е да са скъпи, и все пак зависи от целият стил и тема на сватбата. На мен не би ми се вързало всичко изискано и стилно и накрая някакви кашпи от магазин по левче.
Лъхат ми на евтинджос
Крайно неуместен коментар! Подаръците от али експрес са хай клас и скъпотията на века, пък половината от там ще поръчат.
Аз казах по-напред, моята кашпа с жива роза може да ти се стори евтиния, както окичен ресторант със супер много цветя за мен е сташен кич, но е грубо да се изказват подобни мнения именно в тая тема. Грозно ми е някак

# 307
ПИАФЛОРА, 230 X 110 X 80 ММ например е 4 лева,
https://www.hobbyart.bg/%D0%BF%D0%B8%D0%B0%D1%84%D0%BB%D0%BE%D1% … D0%B8%D1%8F-26145
това е доста голямо, на вас ще ви трябва 1/4 от него.
Свещник троен, 35см - например този  в Еником, който не е евтин магазин е 50 лева.

Значи 100+лева цена за украса на маса може би не е толкова скъпо, ако обаче нещата си остават за вас, но не и да са за еднократна употреба или да ги взимат от агенцията или ресторанта.

# 308
Аз не знам каква е ролята на тези малки шаферки,освен че са много сладки.Дъщеря ми имаше идея да има една малка кукла,която изнесе халките.Обаче има драма с бабата,която каза,че и другата внучка трябва да е малка  булка.Едната е на 5,малката на 3 години.Е,няма как да стане,няма да ходим по гайдата на никой.Така че,пръстените ще ги изнесе синът ми,за който сестра му има идея от пинтерест-едно куфарче,на което пише Ring  security.Няма да ви казвам младежът как се е заел със себе си и своето оформление,да не излага кака си.

Аз затова си ги представях 2 - моята кръщелничка, че е на 4, и племенницата на приятеля ми, на 9.
Малката да излезе и може би да разхвърля малко цветчета от малка кошничка, другата да носи пръстените.
Нещо такова.

Не че няква функция специална.
Но ся много станаха Grinning

А за Ring security - много сладка идея, чак почнах да мисля дали някой няма момченце за тази роля Simple Smile))

# 309
  • Панагюрище

105 лв на маса?! Тия се подиграват! Тоя свещник да не е от истинско злато? Grinning
Какви са цветята? Защо не попиташ агенцията дали не могат да ги сменят с някои подобни, които имитират тези, които си избрала,за да намалиш разхода?
Аз имах подобен казус с клонките лимони, които съм избрала. Ако трябваше да се нареди на всяка маса лимон на клонче със зеленина илзизаше 2 пъти по-скъпо и затова избрахме компромисен вариант на растение,което много прилича на листа от лимон, но е драстично по-евтино.
Разбира се, когато става въпрос за цветове е по-различно, но всички цветя са красиви, ефекта може да бъде постигнат и с други.

Аз не съм искала никакви скъпи цветя, хортензии, мини рози, еустоми, далии и др. Сезонни цвята плюс зеленина, не виждам кое е толкова скъпото цвете в този случай, включили и са ми лилиум, но аз не понасям миризмата му така или иначе и ще отпадне..  Не знам толкова ли е скъпа тази пиафлора, а иначе общата цена на масата ако поискам някакво дребно украшение под свещника - листенца или нещо подобно, става с още 5-6 лв. повече за маса.

[/quote]

А всъщност агенцията и флористите са ти заедно? Питам,защото при мен агенцията работи с флористи,които са от много висок клас и работата им наистина е много добра,но и много скъпа и аз говорих с тях те само да ми направят украсата,а за цветята да наема други флористи,които не работят чак толкова скъпо. Мислиш ли,че при теб може да се получи така?
Малко е занимавка,защото постоянно трябва да кореспондираш и с двата фонта и да предаваш информация, но накрая разликата в парите си заслужава.

Ами заедно са да, защото са софийска агенция (имат и пловдивски клон) но нашата сватба ще е в Панагюрище, от където сме и двамата. Имаме флористи по принцип, но не знам дали са на такова ниво ва сватба и дали биха се справили .
Иначе относно свещника- не е троен, а единичен нищо особено и е под наем, не го купувам така че все пак ми са много 105 лв.

# 310
За половината на тия 106 лева ще си купиш супер украса за маса, която после ще си остане за вас. Например такива са между 15 и 25 лева в магазин

# 311
  • Панагюрище
За половината на тия 106 лева ще си купиш супер украса за маса, която после ще си остане за вас. Например такива са между 15 и 25 лева в магазин

Мисля, че ще потърся алтернатива за тези свещници с поръчка и само да ми украсят пиафлората - от местни флористи, но пак стои проблема с опаковането на ресторанта, покривки, арки, за което без агенция е доста трудно набавянето и безмислено купуването.

# 312
Има варианти за свещниците, но и да купиш нито са толкова ефектни, нито после има какво да се правят. А и не всеки е подходящ, защото има вариант хората на масата да не се виждат от короната.
Нашите ще са високи 80 см., на живо са много масивни и за мен впечатляващи.
В нашия случай ще е с прасковени рози, вместо розови. Подложните чинии ще са ни същите.

Скрит текст:

# 313
Лъхат ми на евтинджос
Крайно неуместен коментар! Подаръците от али експрес са хай клас и скъпотията на века, пък половината от там ще поръчат.
Аз казах по-напред, моята кашпа с жива роза може да ти се стори евтиния, както окичен ресторант със супер много цветя за мен е сташен кич, но е грубо да се изказват подобни мнения именно в тая тема. Грозно ми е някак

Ами това си е моето мнение, нито бих поръчала подаръци от алиекспрес, нито кашпи по лев. Честно казано са ми грозни и не биха отивали на моята сватба. Не виждам нищо празнично и стилно в тях. И не намирам коментара си за груб, как нещо което струва 1лв може да не изхлежда евтино.

# 314
  • Пловдив
Ох, аз съвсем ви изпуснах.
Сватбата е другата събота, почти сме готови с приготовленията, но голяма част от нещата, които обсъждате, няма да ги има при нас.
Взехме си чаши, оказаха се дефектни...Другата седмица ще се мъчим да ги сменяме.
Основната ми грижа е роклята ще ми стане ли или ще се женя по дънки. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт