Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 13

• 51 902
  • 932
  •   1
Отговори
# 765
Благодаря много, следвах съвета и книжката си беше готова. Simple Smile

# 766
  • София
Някой знае ли какъв е срока за подновяване на книжка с изтекъл срок?😩

# 767
Някой знае ли какъв е срока за подновяване на книжка с изтекъл срок?😩
Няма срок. Не е като паспорта и личната карта.

# 768
Удължиха ги с 10 месеца книжките, които скоро са изтекли, не запомних датите, сигурно го има в нета.

# 769
  • София
Има ли някой записан за БЧК в събота? Колко време продължава обучението там, ако започва от 08:00 часа?

# 770
  • Пловдив
Хора, ще се радвам ако ми помогнат със съвет тези, които са от Пловдив! Карам си кормуване при един инструктор и освен 31 часа доплатих за още, направила съм вече почти 45 часа, които са минали в района на Тракия, околовръстното на Тракия, Баумакс, Богомил. Само 2-3 пъти ме изкара на центъра, веднъж само на надлез, а час сега на 40-и кусур час ми показа паркинг.
Питам - няма ли да ходим из другите квартали, Тунела, Коматевския възел, прелеза?
Отговор - Не, никой няма да те кара там. Изпитът ще бъде тук (описаните горе места).

Това е втори отговор на този въпрос от мен все в този стил, не разбирам кое ми дава гаранция, че изпитващият няма да ме подкара навсякъде из града?

Пловдивчани, които напоследък сте карали изпити, какво ще споделите?

# 771
Здравейте направих два опита за шофьор 😁Първият се разболях и трябваше да спра.Вторият започнах ,но времето ме притискаше трябваше за 2 месеца да ги взема 😁,но това е невъзможно. Инструктора също беше незнам как да го опиша с плетен елек  😃.Мерак имам остана пак трета възможност, ако дойде такава.Иначе съм на 43 години. ,и страхът е по-голям.Препоръки за добър инструктора в Пловдив ще ми е от полза (такъв, който иска да те научили а шофираш,а не само да минат часовете )Очаквам мнения ,и препоръки!

# 772
Първото ми кормуване беше на 8 декември, практическия изпит на 19 януари, като по празниците и събота и неделя не кормувах...така че възможно е, но зависи от теб и инструктора.
Аз сама се подготвях за листовките, 2 седмици след записването реших, че съм готова и отидох да се пробвам на изпит пред ДАИ...взех го с 97точки.
Честно казано за мен беше по - добре, че карах всеки ден...и с времето ставах по уверена...отначало сядах със страх в колата, накрая дори взе да ми харесва и като ми свършеха часовете за деня, чак ми ставаше тъпо...караше ми се още...
Но и това всекидневно каране беше полезно от гледна точка...да не забравям какво съм научила...иначе ако трябваше да карам един или 2 пъти в седмицата...смятам че щеше да ми е по - трудно.

БЧК беше 6 часа при мен.
Аз пък преди БЧК си изтеглих тяхното приложение...изгледах го...после пак ги гледахме тези клипчета там...повтаряха се устно нещата и вече по едно време става досадно...ама има почивки...вземеш си кафенце излезеш малко да се разтъпчеш до вън...заговориш се с другите курсисти.

# 773
  • София
Хора, ще се радвам ако ми помогнат със съвет тези, които са от Пловдив! Карам си кормуване при един инструктор и освен 31 часа доплатих за още, направила съм вече почти 45 часа, които са минали в района на Тракия, околовръстното на Тракия, Баумакс, Богомил. Само 2-3 пъти ме изкара на центъра, веднъж само на надлез, а час сега на 40-и кусур час ми показа паркинг.
Питам - няма ли да ходим из другите квартали, Тунела, Коматевския възел, прелеза?
Отговор - Не, никой няма да те кара там. Изпитът ще бъде тук (описаните горе места).

Това е втори отговор на този въпрос от мен все в този стил, не разбирам кое ми дава гаранция, че изпитващият няма да ме подкара навсякъде из града?

Как така каква е гаранцията? Той няма да ви кара из целия град. Изпитващият ви кара да обикаляте вашия район, ако мога така да се изразя. Както примерно аз в София карах курсовете си в квартал Света Троица, изпитващият ме прекара през същия квартал и в частност тези, които са близо до него.

Няма как да си се учила да караш в Тракия и той да те закара в... Смирненски, примерно. Изпитът ще се върти в този район.

Едит: колкото и да ви е скучно БЧК си отваряйте ушите и очите, че на мен ми беше толкова скучно през цялото време и накрая не го взех и трябваше пак да го правя.

# 774
  • Пловдив
Тогава значи аз не трябва да се притеснявам, че ще ме подкарат на места, на които не съм била? Ако е вярно което казвате, значи не би трябвало да ме изненадат с някакъв терен?

# 775
сега ми казаха, че изпита по кормуване ще започне с въпроси по общо устройство на авотомобила, знаете ли какви въпроси може да зададе изпитващия?

# 776
  • Карлово

Taка беше миналата година. Инструкторите предварително знаят в кой район ще е изпита и те записват за района, в който караш. Около Филипово също има изпити и е по-лек района, но товят човек явно те готви за Тракия.
Паркирането, обаче е важно.
Успех.

# 777
  • София
svetlana manoleva, няма да ви изненадат. Това не го правят от години. Инструкторът ви знае къде ще се провежда изпита горе-долу и вие карате само там, така че не се притеснявайте.
Soluna, да, така е. Може да ви пита откъде се включва/изключва радиото, чистачките, парното или пък кое какво означава на таблото. Може да ви пита какво трябва да имате в колата, говоря за аварийния комплект, или пък какви документи трябва да носите в колата като шофьор. В редки случаи отварят предния капак и питат елементарни неща като откъде се слага масло или течност за чистачки. Но много рядко отварят чак капака.

Не помня вече в коя тема го писах, но преди да започнем да шофираме, мен ме попита как се изключва радиото, откъде се пускат реотаните за огледалата и кое за какво е на таблото като километража, оборотомера и тн.

Едит: имайте предвид, че всеки изпитващ си има някакъв маршрут предначертан в главата му и задължително ще минете през знак Стоп, ляв завой, на който чакате тези отсреща, път без предимство, също и някъде измежду блоковете, където да можете да приложите правилото на дясностоящия, ако сте от София пък със сигурност ще ви прекара някъде, където минава трамвай Grinning

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 18:08 от Петенце

# 778
  • Сливен
МИсля ,че съм го писала някъде по-назад,но пак ще го напиша.На изпита като се качи изпитващият,първо ме попита за Уредите на таблото(капака не го надигах,но бях подготвена),после маршрута ми мина ето така:едно кръстовище със светофар,след което още едно със светофар,2 кръгова(не знам дали го пиша правилно Grinning ),след което престрояване от една лента в друга,обратен завой(който се случи да е на булевард ,с наклон),отново 2 кръстовища със светофари,после едни "S-Ки"(КОйто знае,ще ме разбере),пак 2-3 кръстовища със светофари,паркиране и след като излязохме от паркинга,да покажа движение "назад".Имаше доста престрояване и смяна на ленти.А,също така инструктора гледа като тръгвате,кое след кое правите първо и като се спира колата.Може да съм пропуснала нещо,но мисля че това беше,като цяло.

# 779
БЧК е около 4 астрономически часа с почивките.

Синът ми беше в Пловдив на изпит преди повече от месец, в Тракия е курмувал на изпита.

Общи условия

Активация на акаунт