Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 8

• 33 138
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Скрит текст:
Е то затова сме се събрали тука все с аборти и тромбози, щот не е проблем. И аз съм с хомозигот по PAI и приключих още в 12гс заради ей такива специалисти.

В Синево май изследват антиХа, някой беше писал. И пусни и брой тромбоцити и ПКК освен антиХа.
Трябва да намериш някой дето да разбира от тромбофилия, че са те следи и съветва още преди да се е появил проблем.

А каква е причината да не можеш да пътуваш?

Имам проблем с кръста и не мога да седя седнала повече от 15-20 мин.Ще мисля какво да правя.Говорих за сега с няколко лекари и сигурно ще пусна и това Анти Ха.На ПКК тромбоцитите са ок.
И не забравяй 4 часа след поставяне на хепарина. Важно е! Най добре пусни всичко- пкк , д-димер, фибриноген и anti Xa. За да е релевантно и пълно изследването. Следи кръвотока на доплер по често.

Сега слагам фраксито в 6:30 вечерта,и се чудя как да го променя малко че да мога в събота да го пусна и да е готово до 2 седмици.
За да изследваш анти Ха, трябва поне 4-5 дена, да си слагала фраксипарина в един и същи час
Благодаря за инфото.Значи ще мисля как да променя бодежите сега. Има ли проблем ако го местя с час и малки всеки ден ?
НМХ се поставя сутрин, а аспирина вечер. Няма проблем да го изместваш постепенно , но пак преди изследване трябва да си го поставяла по едно и също време няколко дни.

Последна редакция: чт, 11 юли 2019, 09:35 от AnMary

# 451
Момичета, извинявам се, че се намесвам, но цитатите от последните няколко страници са огромни и за тези, които ползват мобилната версия е ужасно. Може да се скрият, ползвайки tag-a спойлер изписан на ръка, а най-добре е просто да се обърнете към човека с ника му. Всички, които следят темата са наясно с контекста и се обзалагам, че всеки чете директно отговора, прескачайки вложените коментари. Иначе, ето нагледно какво се получава и пада ужасно скролване:

Скрит текст:

# 452
Фух точно и аз това щях да ви кажа . губи се ценната информация с такива цитати

# 453
Нахлувам в темата със следния въпрос- дискутирали ли сте с лекарите си препоръчителния начин на раждане /вагинално или със секцио/ при ПРОФИЛАКТИЧНИ дози хепарин, възможностите за прилагане на епидурална упойка и времето за спиране и подновяване на хепарина преди/след раждането? Става дума за бременна със сериозен инцидент при предишна /успешна/ бременност.

# 454
Аз нямам предишни инциденти, но последно си бих Клексана сутринта на деня преди секциото. В самия ден на секциото в болницата ми сложиха Клексана 10 часа след операцията и така до края. После у дома продължих още 2 седмици да го слагам.
Тези неща задължително се уговарят предварително с лекаря и, ако има нужда, се прави консултация с анастезиолог. За секцио всичко е ясно и уговорено, но при нормално трябва да се разберете предварително как ще действате.

# 455
Дами и аз имам един въпрос!На скоро една моя приятелка седна да ме обеждава ,че ембриотоксичен тес на всяка жена излизал порогителен и ,че това не е моето спасение от неуспехите!Вашето мнение какво е?Има ли бременни или родири мами благодарение на този тест?Благодаря предварително!

# 456
Зависи от самите неуспехи и тяхното естество...При теб за какво точно се касае?

# 457
  • София
Аз имам приятелка с положителни ембриотоксини, забременяла и родила след вливка.

Също имам приятелки с отрицателни ембриотоксини.

Отричането на дадена терапия без информация е въпрос на личен избор - да си заровиш главата в пясъка или да се осведомиш и да направиш нещо. Имунологията е нова наука, ще минат няколко десетилетия, докато приятелките ти се убедят, че има смисъл от нея, и то ако се сблъскат лично с имунологичен проблем.

# 458
Аз имам приятелка с положителни ембриотоксини, забременяла и родила след вливка.

Също имам приятелки с отрицателни ембриотоксини.

Отричането на дадена терапия без информация е въпрос на личен избор - да си заровиш главата в пясъка или да се осведомиш и да направиш нещо. Имунологията е нова наука, ще минат няколко десетилетия, докато приятелките ти се убедят, че има смисъл от нея, и то ако се сблъскат лично с имунологичен проблем.

Благодаря!Нуждаех се от такъв отговор!!

# 459
И моите са отрицателни. Но познавам момиче с положителни, което успя със вливане.
Не на всички резултатите са положителни, но има пък статистика според която при  30% от момичетата с ендометриоза има и ембриотоксини, заради самата ендометриоза. Така че ако се тестват няколко момичета с ендометриоза, не е чудно ако на всички им излезе резултата положителен, а това може да създаде невярно впечатление че едва ли не на всички им пишат положителни резултати.

# 460
  • София
Дори да изключим ЕМ, до имунологично изследване стигат предимно жени, които имат проблеми - загуба на бременност, незабременяване и др. А доколкото аз зная, почти всеки проблем в матката, тръбите или яйчниците - операция, срастване (след кюртаж или аборт), запушени тръби/хидросалпингс, ЕМ и др., може да предизвика положителни ембриотоксини.
То все едно да влезеш в болница и да се възмущаваш как всички са болни Simple Smile)

# 461
Така е. Това са вид лимфоцити, които организма произвежда за да се борят срещу патогени. Лошото е че са устроени да нападат всичко в близост до тях /за разлика от другите видове лимфоцити/, включително и ембрионални клетки.

# 462
Ходя при Б.Иванов в Медлайн - доволна съм, защото много подробно гледа всичко , а по здравна каса ходя при Минчев в Ню лайф, но апаратурата там ми се струва не толкова добра, та ми се събират 2 прегледа месечно и въпреки това се притеснявам....
Ходя и при доц.Конова за терапията, но подозирам, че този месец ще ми е последният преглед при нея.

Не си ли доволна от нея.Аз видях че идва в Пловдив и мислех да запиша час за нея .

Много съм доволна от доц.Конова, препоръчвам я , много внимателна, подробна и нямам никакви забележки...
Казвам, че вероятно ще ми е последният преглед при нея, защото тя така ми намекна при последното виждане, че няма да има нужда повече (сега съм 25г.с.), но ще се опитам да си изпрося още един преглед поне- чувствам се по-спокойна като се видя с нея....

# 463
  • София
Калина, колко време предварително записваш час за Конова в Пловдив? Предвид факта, че на popovausmivka са й високи д-димерите в момента, може би не е добре да изчаква много. Още повече че тя няма предварително назначена терапия, за разлика от теб.

# 464
Ами часовете ги записвам от месец за месец, тъй като самата тя е по два дни в месеца в Пловдив....
Принципно са ми казвали, че при бременност дори и да няма часове намират начин да ни вмъкнат в графика....
В началото имах завишени НК клетки и се бях шашнала (а часът ми беше чак за след 20дни), но сестрите и показаха изследванията и тя даде предписание...
Така че мисля, че ако се отиде на място и тя е там няма да ви върнат.

Общи условия

Активация на акаунт