Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 8

• 33 129
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Калина, колко време предварително записваш час за Конова в Пловдив? Предвид факта, че на popovausmivka са й високи д-димерите в момента, може би не е добре да изчаква много. Още повече че тя няма предварително назначена терапия, за разлика от теб.
Аз имам назначена терапия вече две седмици и сега си пуснах тези изследвания да видя какво се случва. Днес говорих с хематолог и имунолог и резултатите от димера не са такива каквито са референтните стойности на лабораторията. За всеки семестър са различни. Както и Суето било различно. И хематолога и Аг-то казаха да си бия фраксипарина и тoва ще е .Казаха да си меря кръвното и пак след 2 седмици изследвания.Аз утре влизам в 25 седмица.

Последна редакция: чт, 11 юли 2019, 20:13 от popovausmivka

# 466
Здравейте! Не знам и аз за коя тема съм и къде да пиша, за да поискам съвет. С два миседа съм и отново бременна. От всички пуснати изследвания излезе само хомозиготен пай. Вторник потвърдиха бременността, видя се само сакче(5+1), малко преди това започнах фракси 0.4 и АП 0.75мг всеки ден. Днес обаче получих страшно кървене и съответно веднага избягах при доктора си. Прегледа ме, сакчето си е там, пораснало и вече се вижда ембриончето. Погледна ми шийката, която каза, че е затворена. Каза ми да се прибера и да не ставам от леглото. Пия но шпа, бузкулизин и дуфастон 3х1 от самото начало, понеже след първия ден на фракси и ап получих розовеещо зацапване. Днес съответно няма да приенам ап или да бия фракси. Е лежа, пия си всичко, но кървенето продължава. Не знам вече какво да мисля, това кървене от фраксито и ап ли е или е спонтанен и няма общо... направо ще се побъркам 😔 На някого случвало ли му се е, какъв е бил изхода, нямам идея да се надявам ли вече изобщо?

# 467
Нова съм в темата и не мога да помогна с мнение/съвет. Ако искаш, пиши в тази тема, надявам се там да има по-запознати:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1077261

# 468
  • София
Joanna,
лично според мен АП всеки ден е много, тъй като действието му е 72ч. Стискам палци кървенето да спре.
Кой ти е предписвал терапията?

# 469
Дели и аз имам съмнения за него. Терапията ми е назначена от имунолога, който ми пусна всички изследвания. Доки споделя мнението й. Второ мнение в София не съм търсила от някой специалист, защото така като съм чела всички отричат да има нужда, особено с една нискорискова мутация. Обаче знаете как е след мисед... Исках да си започна терапията и около скрининга да посетя Паскалева или Сигридов, някой от обсъжданите тук за консултация по терапията.
Като цяло понамаля течението, утре пак ще се чуя с доки. Дано тази терапия пък сега не ми докара беля на главата 😔 То без нея не става, ама явно и с нея също, не знам вече...

# 470
  • София
Аз също съм с хомозигот по PAI и терапията ми е Клексан всеки ден и аспирин протект през ден. Назначена от Русев.
И при мен без терапия не се получи.
Стискам палци Flowers Hibiscus

# 471
Здравейте, момичета. Имам две успешни бременности след два миседа. Намесвам се с нов въпрос по темата. Има ли сред вас момичета, износили успешно трето бебче, като по време и на трите бременности е прилагана терапия: НМХ (и АП евентуално)?

# 472
  • София
Аз не отговарям точно на въпроса ти , но ще кажа :
1 ва бременност без терапия- загуба в 22 седмица
2 бременност - с Нмх 0,4 всеки ден и Ап през ден- загуба( мисед ) в 20 седмица
3 та бременност- Нмх 0,6 и Ап 100 мг всеки ден и двете.Успях да износя до 27 седмица( слава богу бебка е добре, жива и здрава ).  Но последната бременност бях и със серклаж, та и той доста помогна да не приключи бременността в 20 седмица отново  поради ужасно силни контракции и почти без шийка.

# 473
Bambolinka с какви мутации си и знае ли се причината за втората загуба въпреки терапията?

# 474
Момичета, моля за мнение. В 16 г.с съм, за пореден път докторът ми спира фраксито и аспирина за седмица, защото след прием от по седмица -седмица и нещо ми се появяват при бърсане на тоал. хартия кафеникави власинки(топчета) едвам забележими. Като ги спра и изчезват. Сигурно за 8 път ги спираме. Имам една нискорискова мутация PAI 4G/5G хетерозигот и MTHFR хетерозигот. Някой с подобен случай като моя? Имам чувството, че тоя фраксипарин само беля ми отваря, а докторът ми казва още малко, ама колко е това малко да го слагам не знам.

# 475
  • София
mariposa841, според мен проблема е от аспирина, не от НМХ

# 476
Благодаря Нандин, като отида тази седмица ще изкоментирам с доктора възможността да слагам фракси без аспирин. Предполагам това спиране няма да ми отвори беля. До сега не е имало проблем, дано и занапред да няма.

# 477
Момичета, моля за мнение. В 16 г.с съм, за пореден път докторът ми спира фраксито и аспирина за седмица, защото след прием от по седмица -седмица и нещо ми се появяват при бърсане на тоал. хартия кафеникави власинки(топчета) едвам забележими. Като ги спра и изчезват. Сигурно за 8 път ги спираме. Имам една нискорискова мутация PAI 4G/5G хетерозигот и MTHFR хетерозигот. Някой с подобен случай като моя? Имам чувството, че тоя фраксипарин само беля ми отваря, а докторът ми казва още малко, ама колко е това малко да го слагам не знам.

Mariposa, a каква е дозата на НМХ?

# 478
0.4 всеки ден сутрин

# 479
  • София
Bambolinka с какви мутации си и знае ли се причината за втората загуба въпреки терапията?

Според мен това, че Ап ми беше през ден е причина за мисед-а, понеже кръвотока не беше добър.
Сега, третата , ми го спряха в 25 седмица, тъй като се страхуваха от започващо раждане и евентуален кръвоизлив от него. И оттогава нешата почнаха да се влошават - бебка започна да изостава, доплерите се влошиха , вдигнах и кръвно. То всъщност и затова я извадиха , заради кръвното 200/100. Но имах и жестоки контракции от 20 седмица, оттогава лежах и в болница. Серклажа също много ми помогна.
Също сега правех и изследвания дали ми е достатъчна дозата Нмх, ( анти-ха), като показаха, че 0,4 доза е ниска за мен.
Иначе съм с нискорискови мутации - хетерозигот 4G/5G и хомозигот за фолиевата и витамините от група Б.

Общи условия

Активация на акаунт