Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 8

• 33 859
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Искра, имаш хомозиготна мутация в PAI и хетерозигот по фактор 13. Това са нискорискови фактори тромбофилия, много доктори ги игнорират. Но както са ти написали черно на бяло в заключението - препоръчва се профилактична терапия при бременност. На първа страница можеш да прочетеш повече информация.

Изследването с мишите ембриони се нарича тест за ембриотоксини. Като ти излезе резултата можеш да обсъдиш всичко наведнъж с Русев.
Благодаря за отговора!Да!Точно така се казваше,но просто забравих наименованието!Отново много благодаря!

# 181
  • София
Някоя от вас ходила ли е на консултация при проф. Милена Станева в Токуда? Аз си записах час при нея, но по телефона ми казаха, че не могат да ме запишат за консултация само, а трябва да отбележат дали прегледът ще е на горни или долни крайници. Прегледът струва 150 лв. Не ми се иска всеки път да плащам по 150 лв за преглед, при положение, че на мен ми трябва само консултация за тромбофилията Sad Записах се при нея, защото при д-р Паскалева първият свободен час беше след 11-ти юни.

# 182
Някоя от вас ходила ли е на консултация при проф. Милена Станева в Токуда? Аз си записах час при нея, но по телефона ми казаха, че не могат да ме запишат за консултация само, а трябва да отбележат дали прегледът ще е на горни или долни крайници. Прегледът струва 150 лв. Не ми се иска всеки път да плащам по 150 лв за преглед, при положение, че на мен ми трябва само консултация за тромбофилията Sad Записах се при нея, защото при д-р Паскалева първият свободен час беше след 11-ти юни.
Аз съм ходила. Претупа ме, а чаках два часа преди прегледа. Леко несериозно беше всичко.

# 183
Идете при Паскалева без час.

# 184
  • София
Благодаря ви за отговорите!
Миленейра, аз не знам дори работното време на Паскалева. По телефона ми казаха, че няма как да ме приеме по-рано, дори да съм бременна, тъй като при нея всички, които идват, са бременни.

# 185
Не бих препоръчала Станева, не си струва нито парите, нито чакането. Наистина по-добре при Паскалева без час, не ме е връщала.

# 186
Здравейте,
Тъй като прочетох, че не е препоръчително използването на НМХ при проблеми с бъбреците, ме интересува дали има някоя от вас, която често прави бъбречни кризи, дали изпозва НМХ. Ако пък няма, дали сте запознати как по-точно влияе и какво точно може да стане? Скоро имам час за консултация с генетик, но ми е необходимо мнение по въпроса. Не се знае дали изобщо ще съм на терапия, защото мненията на АГтата са противоречиви засега. Хетерозигот съм по PAI хетерозигот по MTHFR
Благодаря.

# 187
  • София
Това пък с бъбреците за три години за пръв път го чувам. Къде го прочетохте?

# 188
  • София
Под проблем с бъбреците не се има предвид инфекции, а нарушения във функциата на бъбреците, например хронична бъбречна недостатъчност, гломерулонефрит и др

# 189
Ох...почти цял живот се боря с камъни. Да чукам на дърво от 3-4 години нямам проблеми с тях, но се притесних.
Значи става дума само за сериозни състояния.
Благодарско.

# 190
  • София
Не бих препоръчала Станева, не си струва нито парите, нито чакането. Наистина по-добре при Паскалева без час, не ме е връщала.

И аз не препоръчвам Станева !
За Паскалева само проверете по телефона кои дни е там , че не е всеки ден и отивайте . Никой не проверява часовете при чакащите .

# 191
Абе тя гледаше един принтиран лист при нея, ама това далеч не значи, че ще я върне. Нека отиде във вторник, тогава знам уж със сигурност приема.

# 192
Здравейте, да попитам дали някоя от вас е ходила на консултация и е била следена от АГ Др. Бойчев гр. Тутракан. Дали някой е наясно дали са способни да следят бременност с тромбофилия. Благодаря предварително момичета.

Последна редакция: вт, 07 май 2019, 17:15 от Nikollinkaaa

# 193
  • София
Репродуктивните специалисти се занимават с проблемно забременяване, техен ангажимент е да те проследят макс до 8-9 седмица, за проследяване ти трябва специалист с познания за проблемна бременност и тромбофилия.

# 194
  • София
Момичета, аз днес бях на консултация при проф. Станева в Токуда. Стори ми се добра като специалист. Каза да започвам веднага с фраксипарин 0.4. И към 5 ти месец, ако се налага , ще увеличим дозата.

Общи условия

Активация на акаунт