Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 8

• 33 192
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, наскоро родих със спешно секцио поради нарушен кръвоток към бебето в 28 гс, но отговаряйки на 25 гс. Хирургът и докторите в болницата не ми казаха за някакви други проблеми, а само ми препоръчаха да си направя изследване за тромбофилия и резултатите излязоха следните:
Фактор V Лайден - мутация R506Q - нормален генотип
Фактор II Протромбин - мутация G/A 20210 - нормален генотип
Инхибитор на Плазминогенния активатор - PAI 4G/5G - нормален генотип 5G/5G
MTHFR - мутация C677T - хетерозиготен носител C/T

Консултирах се с хематолог и генетик и според тях MTHFR мутацията в случая не може да е причината за да се стигне до нарушения кръвоток, но никой не ме насочва каква е била причината да се стигне до тук и дали мога да си направя някакви други изследвания за изясняване на причината.
Това ми е първа бременност, след 1 единствен прием на Летрозол за стимулация на овулацията. До момента, в който ми казаха за проблема в 27 гс, не съм имала никакви проблеми с бремеността.

Много ми се иска да разбера причината, за да знам какво да правя за да предотвратя същата ситуация при следваща бременност.

Ще Ви бъда благодарна, ако имате някакви предложения с кого мога да се консултирам сега или преди да правя някога опити за следваща бременност, защото явно причината ще си остане мистерия.

# 376
Бихте ли ми препоръчал добър хематолог за София който да има специалност тромбофилия

# 377
Бихте ли ми препоръчал добър хематолог за София който да има специалност тромбофилия
Проф. Ива Паскалева - Национална кардиологична болница.

# 378
Хора при Русев часовете колко се забавят ? Да се подготвя

# 379
  • София
Хора при Русев часовете колко се забавят ? Да се подготвя

Няма забавяне по принцип

# 380
Здравейте, наскоро родих със спешно секцио поради нарушен кръвоток към бебето в 28 гс, но отговаряйки на 25 гс. Хирургът и докторите в болницата не ми казаха за някакви други проблеми, а само ми препоръчаха да си направя изследване за тромбофилия и резултатите излязоха следните:
Фактор V Лайден - мутация R506Q - нормален генотип
Фактор II Протромбин - мутация G/A 20210 - нормален генотип
Инхибитор на Плазминогенния активатор - PAI 4G/5G - нормален генотип 5G/5G
MTHFR - мутация C677T - хетерозиготен носител C/T

Консултирах се с хематолог и генетик и според тях MTHFR мутацията в случая не може да е причината за да се стигне до нарушения кръвоток, но никой не ме насочва каква е била причината да се стигне до тук и дали мога да си направя някакви други изследвания за изясняване на причината.
Това ми е първа бременност, след 1 единствен прием на Летрозол за стимулация на овулацията. До момента, в който ми казаха за проблема в 27 гс, не съм имала никакви проблеми с бремеността.

Много ми се иска да разбера причината, за да знам какво да правя за да предотвратя същата ситуация при следваща бременност.

Ще Ви бъда благодарна, ако имате някакви предложения с кого мога да се консултирам сега или преди да правя някога опити за следваща бременност, защото явно причината ще си остане мистерия.
Reign,
Моята история е подобна на твоята. Забременях чрез инвитро и около 22-23 г.с. установиха, че бебето изостава с две седмици, заради нарушен кръвоток и високо налягане в една от маточните артерии. В 33-та г.с. плацентата внезапно спря да функционира и след спешно секцио момченцето ми се роди мъртво.
За мен също беше първа бременност. Лекарят ми направи план за диагностика, който, освен тромбофилии, включва изследване за антифосфолипиден синдром и за инфекциозни заболявания. Все още чакам резултата за тромбофилиите.
Ако искаш, можеш да ми пишеш на лично за повече подробности.

# 381
Здравейте, бихте ли ми препоръчали АГ, което се занимава с тромбофилия в Варна, Плевен и Бургас.

# 382
Здравейте,
Знаете ли къде в София мога да пусна изследвания само за Фактор V HR2 (FV HR2) H1299R и EPCR 4678G>C (A1)/4600A>G (A3)? Правят ги в Цибалаб, но са в пакет с вродените тромбофилии, а тях вече ги пуснах в Геника и не ми се дава пак една камара пари.

# 383
В Геника съм пускала по отделно. По 40лв платих миналата година.

# 384
Лошото е, че в Геника не правят тези две изследвания. Аз исках да пусна наведнъж всички тромбофилии, за които ми казаха да се изследвам.

# 385
Пробвай в Кандиларов.

# 386
Пробвах. И там не ги правят. Писах и на още две лаборатории, но и там ударих на камък. Май са само в Цибалаб и ще трябва да се примиря с мисълта, че втори път ще плащам за вродените тромбофилии.

# 387
Здравейте,
това са резултатите от изследванията ми от Геника, някой може ли на достъпен език да каже как са

# 388
Здравейте, бихте ли ми препоръчали лаборатория в гр. Бургас, в която да ми извършат изследвания за тромбофилия.

# 389
Delisardeli, озадачена съм от резултатите на Геника нещо. При invisible не трябва ли последните 5 мутации да бъдат коментирани под таблицата, както и да бъдат с удебелен шрифт. Изглежда ми, че в дясната колона просто пренасят текста. Прави ми впечатление, че само това, което публикуват вдясно, подлагат на мнение. При мен също беше така... Още не съм правила консултация с тях, но ще ги питам.

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 23:05 от Малага

Общи условия

Активация на акаунт