Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 8

• 33 048
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Здравейте. Знаете ли дали клексанът /назначен поради тромбофилия/ има "защитна функция" и при евентуална прееклампсия? Става дума за еднократно измерено повишено кръвното налягане, на което АГ реагира с: "Няма нищо тревожно, ще се видим след 2 седмици."
Защитна функция чак не, намалява риска от прееклампсия, но за кръвното има други лекарства.

Последна редакция: пн, 19 авг 2019, 05:29 от Nandin

# 691
Колко е високото кръвно?
Започни да го мериш  сутрин и вечер и записвай в тетрадка.
В кръвните изследвания пускай И белтък.
На ФМ следете доплера.

# 692
Здравейте, имам едно успешно секцио и бременност при д-р Илиев в  Токуда. Следях се и при Сигридов едноременно с това. Имам риск от тромбофилия според тях малък 4G/5G.  Не съм изследвала други гени. Чудя се дали да не изследвам пълен пакет Тромбофилия в Геника преди следваща бременност. Основната причина поради, която пиша обаче е забелязвам, че повечето АГ-та пращат при имунолог, а пък Илиев предпочиташе да обсъждаме терапията само между нас без да ходя при имунолог или при някакъв друг тип лекар и да бъда на аспирин протект през цялата бременност, а аз знам, че след орпеделена седмица е по-добре фракси или клексан, защото иначе преминава през плацентата.
Въпросът ми е: Има ли момичета сред вас, които са се следили при Илиев и той ги е изпращал при имунолог ? Или винаги предпочита той сам да определи терапията ?

# 693
  • София
Аз доколкото знам АГ-тата в Токуда работят съвместно със съдовите специалисти - проф. Станева е също в Токуда. Във всички случаи дори да отидеш при имунолог, каквато и терапия да ти назначи първоначално, АГ може да я промени в зависимост от ехографската картина по време на бременността.

Ако си изследвала част от тромбофилните гени, можеш да изследваш останалите в Геника, без да повтаряш тези, които вече имаш. Просто им занеси изследването, което вече имаш.

# 694
Аз съм правила изследването за PAI, пак там в Геника, но ще им го покажа. Иначе повечето АГ-та не взимаха насериозно моя случай, най-вероятно защото не съм имала до момента спонтанни аборти, или проблеми повреме на бременността. Откриха и ми казаха да си направя изследването , заради лош кръвоток в 3 месец, на БХС. И то пак никой не ми го каа, аз се разчетох в нета, отидох при Сигридов, той ми каза какво точно да изследвам. Илиев не го смяташе за кой знае какъв проблем. Сега обаче ако имам второ дете ще с ъм може би на 30 вече и Сигридов ме беше предупредил, че при втора бременност над 30 може да не е толкова безпроблемна като първата. Идеята ми е да разбера дали Илиев би ме следил добре за втора или отново да дублирам с ходене и при Сигридов. На профилактичен преглед наскоро Илиев искаше да пусна пакета Тромбофилия преди да планирам следваща бременност, но ми каза че аз и той решаваме каква да е терапията, да не ходя при имунолог. И се зачудих защо е толкова против. Както и по време на предишната ми бременност смяташе за излишно да пускам протромбиново време и останалите няколко неща, които Сигридов ме караше да следя всеки месец.

# 695
На имунолог защо се ходи?
При нормално забременяване при имунолог не се ходи, освен яко има някакво заболяване свйрзано с имунната система.
При една нормално протичаща бременност назначенията могат да се правят от следващото АГ и не е нужно излишно дупчене със скъпото нмх.
Яко прецените, че имате възможността пуснете си основния пакет за тромбофилия в Геника или НГЛ.

# 696
  • София
Лош кръвоток в 3м си е достатъчно показателен проблем, който вероятно се е повлиял от благоприятно от аспирин протекта. Аз бих дублирала при следваща бременност, без да казвам на единия за другия Simple Smile

# 697
Колко лош е  лошият кръвъток?
Има ли изоставане?
Кой прави феталната?

# 698
  • София
Аз съм правила изследването за PAI, пак там в Геника, но ще им го покажа. Иначе повечето АГ-та не взимаха насериозно моя случай, най-вероятно защото не съм имала до момента спонтанни аборти, или проблеми повреме на бременността. Откриха и ми казаха да си направя изследването , заради лош кръвоток в 3 месец, на БХС. И то пак никой не ми го каа, аз се разчетох в нета, отидох при Сигридов, той ми каза какво точно да изследвам. Илиев не го смяташе за кой знае какъв проблем. Сега обаче ако имам второ дете ще с ъм може би на 30 вече и Сигридов ме беше предупредил, че при втора бременност над 30 може да не е толкова безпроблемна като първата. Идеята ми е да разбера дали Илиев би ме следил добре за втора или отново да дублирам с ходене и при Сигридов. На профилактичен преглед наскоро Илиев искаше да пусна пакета Тромбофилия преди да планирам следваща бременност, но ми каза че аз и той решаваме каква да е терапията, да не ходя при имунолог. И се зачудих защо е толкова против. Както и по време на предишната ми бременност смяташе за излишно да пускам протромбиново време и останалите няколко неща, които Сигридов ме караше да следя всеки месец.

Ами прав е, абсолютно излишно е.

# 699
Gerda правила съм фетална и при проф. Марков, при Георгиев в Надежда и при Сигридов. Имаше малко изоставане в началните месеци после навакса.
Колко лош е  лошият кръвъток?
Има ли изоставане?
Кой прави феталната?

# 700
Подходът на Илиев ми харесва.
Феталните в Марков и Надежда, браво.

Последна редакция: пн, 19 авг 2019, 23:22 от Анонимен

# 701
Аз следих и раждах при Илиев с тромбофилия, консултация с имунолог не съм правила, не съм и смятала за нужно. Ходих при Паскалева, споделих с него и той беше ок, макар да беше сигурен, че дозата ми Клексан е ок. Така се и оказа.
Следи ме изключително прецизно и съм сигурна, че при има нужда от нмх, ще го включи. При мен случаят беше по-особен, защото съм алергична към аспирин. Фетална правих при Марков по изрично настояване на Илиев.

# 702
Благодаря за подробната информация. И мен ме прати при Марков за феталната.

# 703
Аз следих и раждах при Илиев с тромбофилия, консултация с имунолог не съм правила, не съм и смятала за нужно. Ходих при Паскалева, споделих с него и той беше ок, макар да беше сигурен, че дозата ми Клексан е ок. Така се и оказа.
Следи ме изключително прецизно и съм сигурна, че при има нужда от нмх, ще го включи. При мен случаят беше по-особен, защото съм алергична към аспирин. Фетална правих при Марков по изрично настояване на Илиев.
Каква е била терапията и каква мутация имате?

# 704

[/img]

Здравейте нова съм тук, имам 2 мисед аборта пуснах си изследвания за тромбифилия и излезнаха положителни забременях и АГ М. ИСКИЛИЕВА КЛИНИКА ЩЕРЕВ  тъй като тя ми пусна тия изследвания ми предписа Клексан инжекций всеки ден по 1 , Аспирин по 1 път на ден и фолиева киселина по 4 на ден въпроса ми е дали това лечение ще ми помогне защото ние страх от мисед..

Общи условия

Активация на акаунт